Saturday, January 22, 2011

the time is coming....^^

farewell time^^..bye2

finally,,,
mase dan waktu ini tiba jua..
harus kembali semula ke pangkuan kolej terchenta...
cewahh,,,ayat cam best jek..
hu3..^^

jadi cam bese r kan..
blog terpakse di tinggalkan...
dibiarkan wat sementara waktu...
kerana sudah pasti aku tidak dapat nak update punye...haha


so,,aku harus menanggung risiko bahawa ade kemungkinan yang
jari jemari akan terkena virus2 gatal kerana kemaruk nak update blog..^^
xtaw lagi bile aku akan cuti..
insya allah kalo raye cina t aku cuti..
aku akan kembali untuk meghuru-harakan
n membebel di sini...muahhh!!

uhuk3...
sedih rase nak tinggalkan umah..
tapi xpe..
aku pasti akan kembali..
hua3...

so,see u allz soon..
have a nice day n nice reading..^^

~~rinyluvmania~~

Friday, January 21, 2011

aku memang begini

budak nie lagik..ish.^^



aritu mase kat kelas ade sorang budak laki kelas aku nie tegor aku..
die kate ''riny..ko jarang cakap dengan aku kan"...
ceh....mane ade aku jarang cakap dengan die...
aku jarang cakap dengan sume budak laki kot
so bukan die sorang je..hahaha..


tapi not only guy la kot..
maybe dengan sume orang pon aku gitu gak,,,
budak2 yang rapat dengan aku maybe taw la kot..
mcm mane diri aku...aku memang xbanyak cakap sangat..
tapi dat doesnt mean aku sombang k..
kalau sombong tue die memang tak layan orang dah..
tapi aku just x byk cakap je..
kalo orang cakap dengan aku..aku balas taw..
aku xdiam pon...ciap senyom lebar2 ag taw..haha



so nie antara sebab nape ak agak aku berat mulut -



1. sebab aku memang susa nak mulakan perbualan....
seresly...i dont know how to start a conversation..but as i said before...
it doesnt mean aku sombong k..
saye baek taw..^^



like father like daughter larh kan..^^


2. coz sejak azali lagi da memang berat mulut..
nak wat camne wehh,,,kekeke^^
lagipon orang cakap ayah aku pun x banyak cakap an..
so no wonder r kan aku camni...like father like daughter r.ngeee=p
nie antare alasan kukuh r eh..muahahaha



3. aku memang x diberi kelebihan untuk cakap banyak kot..
aku x bisa menjadi seperti orang yang mesra alam..^^



4. sebab dalam mulut saye ade emas!!
hahahahahahaha=p
t jatoh r kalo aku cakap banyak..hahaha



5. sebab aku malu kot..
sebab tu aku kurang cakap..
hik3..aku nie pemalu orangnye taw...ahaks..!!
geli eh...hua5



6. dengan orang yang aku baru kenal je aku berat mulut cikit..
xde idea nak cakap ape..hu3



i'm trying hard to cakap banyak tapi xboley weh..
kadang2 aku kesian dengan orang yang duduk sama2 dengan aku
tapi senyap je tanpa bicara..ewahh..
hahaha...
aku try cari idea nak mula kan perbualan tp seresly idea xkua wehh..
haha...so korang nampak x kesungguhan aku di situ????
kesungguhan untuk mengikis,menggergaji n menggores sifat berat mulut aku..^^




lagi satu..aku bukan berat mulut all da time taw
dengan kawan2 yang aku rapat or orang2 yang aku rapat cam famili aku,
aku cakap banyak taw..nonstop!!
sapai kadang2 aku rase sakit2 da mulut aku nih..hahahha



aku berat mulut not mean aku sombong..diulang lagi ye statement nie..
i'm not sombong..^_^//
hahahaha...
aku just kena orang lain je mulakan dulu percakapan dengan aku.
then after that aku akan mula pot pet..pot pet r..
haha...
sorry la..tapi ney memang diri aku yang sebenar..
aku try nak ubah..tapi xley gak dah tu nak wat camne wea....
hu2...



tapi pe2 pon aku akan try gak tok ubah sikap nie..
kalau xbyk pon...cikit pon jadi la kan..hu3



~~rinyluvmania~~






alkisahnye aku



entry kali nih aku nak sharing is caring dengan korang, pasal kehidupan aku selepas mula terjebak dengan aktiviti blogging nih...
nak share cikit ape yang berlaku setelah mula aku berkenalan dengan blog...hik3
so jom ikuti kisah cinta riny dan encik yang bernama blog..
hahahaha^^


Berikut adalah urutan perjalanan kisah cinte aku dan blog....
*wat2 ayat melankolik gitu...uwekzz...ase nak muntah dengan hasil taipan sendiri...hahhahha


1. Hari-hari perah otak nak tulis ape kat blog
penat kot....
nak2 pulak kalo idea x dtg.....
perghh.....perasaan tu memang amat menyeksakan...hahaha.
tp xpe.....sekurang-kurangnye aku taw yang otak aku sentiasa berjalan
jadi perkembangan otak sentiasa terjamin..
xpayah minom susu dumex da lepas nie.^^

2. xpuas ati kalo blog x di update..
seres woh...!! nak2 kalo dok kat kolej..
memang aku ase gatal2 je tangan nak update blog..hik3

3. Setiap hari rase nak amik pic je..
rase2 macam every single thing yang di buat
wajib di ambil gambarnye..
kalo boleh gambar tengah gosok2 mate lepas bangon tido juge perlu di ambil
cos nak letak kat blog...adesh..!!

4. Hidup bergambah huru-hara
coz kene bahagikan mase samada nak berblog,
berpesbuk, bertwitter or layan you tube....
kesemuanya memerlukan full concerntration taw...hahha
xley blah tol..kalo study xpe gak ko riny...cehh..^^

5. Hari-hari rase nak make up blog
ye..benar sekali....iya menjadi satu penyakit yang amat kronik..
rase nak make up blog je..
even diri sendiri juga tidak sempat tok di mekap kan..hahaha
selagi blog belom sarat selagi tu nak sumbat2 kasi penoh..
pantang jumpe benda baru ...op cos nak letak kat blog...

~~rinyluvmania~~

Thursday, January 20, 2011

obsesi riny

berbaju n skirt pink...^^


hi3...so ape lagi lah kontroversi aku nak wat ni...
konon2 bagi tajok entry macam hot je kan..
hahaha..

xde r..aku saje je nak cite pasal kegilaan aku sejak dok umah minggu nih...
asik make up blog x sudah2 kot..
abis sume benda aku lambak kan kat blog akuh..
gilerr ko,,sape xnak blog dy meriah kan..
aku juga insan biase..ngeh3...nak gak wat blog aku vogue ckit..


tapi masalah nye kan..aku xtaw r..
kegilaan aku make up blog nie tok bagi blog aku cntik ke nak bagi hura hara..
cube korang tgk...


slide show...xnak satu...aku letak empat tros...
dua kat side bar...ag due kat bawah skali...
haha..
mmg style aku dari dulu lagi r...
sume mende nak dua...
adekah ini yang dimaksud kan dengan tamak???
oh no k..aku cume bijak menggunakan peluang..
*agak-agak kalo pakwe t nak due ley x???=p


music pon nak ltak gak...
satu mp3 satu lagi tok video..
so kalo korang bosan2 boley dgr lagu...
kalo xnak dengar lagu nak tgk video pon boley...
no hal...free op charge...kekeke^^
aku letak yang touchscreen ag tuetok video tu ...
nak beli xmampu kan..
so yang kat blog nie pon kire k ape..haha^^


jam pon aku da letak gak...
tapi same as music n slide show r kan...
mane boley letak satu jew...
aku letak due..
satu kat atas ..satu ag kat bawah...
saje je aku ltak byk2 sebab yang kat atas tue ada time je...
yang bawah ade tarikh n time...
sebab ianya berbeza jadi aku letak due...
hik3..gilerr tamak ko riny...^^


tapi seres wea,,,
due2 jam tu comey sgt..aku xley melepaskan nya..
haha...yang kat atas tu jam yang ade ikan paus tgh berenang..
sangat cumeyh..aku ase sronok tgk ikan tu gerak2 dalam air...
nampak menyegar kan je..hi3...
yang kat bawah tue...jam yang ade ayam tgh bertelor..
nampak cute je..^^
tik tok tik tok...


pastu aku letak gk r pic comey2 ckit kat blog akuh..
bagi sedap sikit mate memandang...haha...
mate aku je la kot..
kalo orang len tgk nie...
ampeh r...juling n berpinar2 mate...ngeeee=p


so for background aku pilih kaler biru time nih...
aku ase ley r kurang kan skit kecelaruan blog nih..
hahahaha^^
pink + biru...
kire okeh lar kan...
even bukan pevret kaler aku...
cos aku nie bukan ade kaler yang aku fanatik pon...
aku xde kaler kegemaran...
sume warne aku boley go on...
cos aku mls nak limit kan diri aku dengan satu warne je...
not my type...
hahaha..aku ni universal....hoye2..!!


so dats all...
thank you...^^
cerita yang sangat x penting aku rase...
tapi tangan da gatal cos da lme x update blog...
haha...just cerita wat i'm currently doing...
da main point is i'm doing dis just for fun...^^
nothing more...

~~rinyluvmania~~

Tuesday, January 18, 2011

jom..jom..jom..halau stress..^^



syuhh...syuhhh...
jom wea ramai2 halau stress yang melanda diri..
hihihihi...


aku saje je wat entry nie coz lately aku selalu gak stress...
nak2 pulak time2 exam..
it will become double triple tensen kot..adeshh!!
biase r kan..of cos kite nak wat yang terbaik tok diri kite..
sampaikan kadang2 aku rase stress gile
kadang2 tuh sampai pening kepale kot..
darah naek atas kepale??
wat dats mean???
is it da sign of migrain???
oh tidak okeh..
hope it not a migrain...
maybe super duper tensen kot time tuh..hihihi


so as da solution..
aku try2 searching pasal cmne nak halau stress or dalam bahase
baiknye camne nak tangani stress..


aku cari cara yang sempoi2 jew tok tangani stress..
xnak r complicated sangat ..
t bukan nye makin kurang stress..
makin tambah stress lagi ade..kekeke^^


so jom korang...
check it out..^^


-10 WAYS TO HANDLE STRESS-





1. GET ENOUGH SLEEP AND REST..
-jangan over meyh..^^







2. TAKE A DEEP BREATH..
-ease your mind..^^





3. KEEP SMILING..
-will make you stay calm..^^





4. EXERCISE..
-regang2 an sikit badan korang..^^
for eg:karate macam kat pic atas nih..
cam best je an..jom2 wea..







4. LISTEN TO MUSIC..
-dengar r muzik yang soothing mind korang..
elak kan dengar lagu yang heavy2..t makin stress
lak...^^





5. SIGHTSEEING
-jalan2 r sikit..
g ronda2 kat tempat yang korang suke..
sedikit sebanyak dapat kurang an stress.
em kalo ak g jalan2 sambil cuci mate agak2 okeh x???=p..^^






6. DRINK MILK, EAT CHOCOLATE OR ICE CREAM
-emm..dis yummy thing maybe can bring away our stress.
for da chocolate and ice cream jangan byk2 meyh..
t rosak gigi....ngeeeee=p..^^




7. GET SOME QUITE TIME
-sometime we need time for our own rite..^^






8. READ MOTIVATIONAL BOOK..
-be a positive thinker..^^





9. STAY COOL AND RELAX
-keep on your mind that sometimes we had to face a hard time..^^





10. MOST IMPORTANT IS DONT STRESS BEING STRESS..!
-face it smoothly..^^




so korang...
hope tips2 kat atas nih dapat r membantu kite tok hilang kan stress
kalau x banyak pon sikit pon jadi lah
aku rase care2 kat atas nih simple je..
terpulang r pada korang macam mane handle,


hope pasni aku da x stress2 dah..
penat weyh being stress nih..
rase nak pecah kepale..
hope pasni dapat focus on study without being stress kan..^^
so peace!! keep on reading!!

but riny ade orang nak bace ke???
da answer is simple...do i care???hahahaha

~~rinyluvmania~~

Monday, January 17, 2011

LOVE..LOVE..LOVE..^^


sebab name blog da ditukar kepada Riny Love Mania...
jadi jomlah kite berhibur dengan lagu2 yang tajok nye ad love2 gak..

haha^^
so korang check it out je r..
ney antara lagu yang aku suka
n memang group yang aku suka gak nyanyi

so dengar lah..
hilang kan tensen asik bace post aku je an..
so berhibur lah dulu eh..
hi3..

sorry sebab aku just post lagu korea..
coz aku memang korean song maniac..
kekeke^^

riny the korean song lover..
layaaannnnn...hhaaha^^

hasil tangan kanak2 berusia 3 tahon!! ^^




jeng jeng jeng...
ape yang dak kecik nie da lakukan???
hihihi^^
so teroskan scroll tetikus anda..
maklumat ade di bawah..haha

eh anak sape nih???
comel betol...
hahaha..bajet giler kot puji diri sendirik..
haha...


so bersesuaian dengan tajok r an...
anyway nak tanye korang dulu la kan..
cun x pic aku??
nie adik sdare aku yang umo 3 tahon yang tolong amik kan taw..
budak kecik kat pic atas td tuh..^^
gilerr kentang..
umo 3 taon da pandai tekan kamera amik pic orang

saje je aku nak share pic nih dengan korang..
haha...ngade2 cikit..kekeke^^
lagipon aku xnak r sie2 kan hasil kerja budak kecik sorang tuh
daripada dok terperap dalam lappy baek ak tayang cikit..
muahaha

pic nie die amik mse die ikot aku n parent ak g satu event
tp event untuk orang2 dewasa r..
so die yang umo 3 tahon nie op cos r boring..
nasib baek r aku ade..
so kene jadi babysitter yang sangat berjaya r aku..
aku la yang layan die sepanjang majlis tue..
sian aku tengok die..
boring semacam je..
muke pon da letih da coz mengantok

so untuk hilangkan boring die aku bagi je lah die pegang
kamera aku..
da bagi pegang die nak amik pic pulak...
hah layan je la aku..
die pon amik lah pic ak..

penat ak dok teleng2 kan kepala...
so die pon asyik snap2 je r gambar ikot suka rase dia..
aku pon bagi je la..
kanak2 lagi kan..hi3^^
kena la mengalah dengan dorang

at first die x bagi aku bukak mate time amik gambar
what???
'adik if i dont open up my eyes i will look so x comel taw..'
hahaha..^^
maybe die takot tengok mate aku kot..
da bertukar jadi wane klabu..
contact lens punye pasal..
hahaha


so korang check it out r eh..
love ya!!!



Friday, January 14, 2011

My IBU birthday celabration..^^

with my little brother...-yayang



14 January...
birthday my luvly ibu...
so my femili going to Marrybrown to celebrate..
sangat syiookk weh!!
bes woohh...

so check it out r pic2 aku celebrate besday mak aku..
x larat nak cite.
so tengok je r pic tuh...
sekeping gambar dah boleh menceritakan segala-galanye okeh!!
muahahha..ayat x boleh blah,,,
padahal malas nk pikir nak tulis ape..
ngeee=p


ibu posing dengan banana split yang sangat yummy..!!
tengok ayam goreng tu weh..!!
sangat sedap!!


kami giler posing..!!=p
dah macam model iklan dah...
buat muka cam nikmat giler dapat minom air..haha
so lepas ni mane taw boleh jadik duta Marrybrown ke kan..
kire ok r tuh..!woot2!!
haha....


potong kek time!!
wat surprise tok ibu..
belikan kek blueberry yang sangat yummy!!
hoyeahh...


aku nak gak merasa potong kek..
muahahaha


ibu and abah..
tengok kek tue wea...
even kecik tapi sangat sedap!!!
thumbs up r...!


we are sibling..
yang kiri tue abang aku..
makan mash potato time nie..
tapi rase die agak kureng..
tapi bedal je r...
ngeh3=p


yummy...!


posing sorang2 pulak..hik3


sape nak angkat tangan..!!
meh aku suap sikit meh..
hahaha


nie before tiup lilin...


antara makanan yang kitorang makan..
hik3..
banana split sangat sedap..!!
mi kari die pon kaw giler..!!


before balik umah..
yayang teruja sebelom meninggalkan tapak kasot kat Marrybrown


ceh gambar kek last skali kot..
padahal da siap tiop lilin da tadi..
siap potong da...
haha...
nie gambar kek sebelom di kenduri kan..
cantik kan kek nie..
sedap sangat2...



we have lot of fun together semalam.,,
daripada siang sampai r malan mase besday mak ak...
dari aktiviti mencarik kek,kad besday sampai r
menjejak kan kaki ke Mb...haha=)
such a sweet mweet tweet moment!!



so end of the story...
sorry r kalo entry nih agak huru hara cikit..
hahaha...pedulik kan...!!

so lastly ,,
aku nak ucap kan happy birthday kat ibu aku!!
i love u so much mum!!!
muahhh!!



darah panas???



darah panas???
what dats mean???
hik3...
blaja simpulan bahase jom..
lama da x belajar bahasa melayu
rindu lak rase..hu3..
sejak2 meninggalkan alam persekolahan nih..
hu3..




ok lets start ye anak2...haha
darah panas maksudnye cepat marah..
hu5...
giler memang similar r kan...
kalo ati panas je mesti rase nak marah je kan..
muahhaha...

emm,,,aku tiba2 je terdetik nak wat entry nih sebab
ada satu ari 2...
mse tgah kalas math...
lecture aku soh aku wat math kat depan..
so aku pon pergi r..


then, mse tgah tgu aku tulis jawapan kat depan tu..
lecture aku pon tegur r aku..
beliau kate...
'riny kamu suke sgt pakai baju striking2...mesti darah panas kan..'
aku pon time tue blur2 gak...
tak tangkap sangat maksud darah panas tue..
so aku pon senyum je r..
xtaw pulak yang slame nie aku selalu pakai baju striking2..
huk3

bile balik bilik lepas kelas tue...
aku pon try2 r google ape maksud darah panas tue..
nak semak kamus dewan aku tak de lah pulak..
kamus peribahasa or simpulan bahase apetah lagik..
ngeee=p


so...hasil carian aku membuah kan hasil..
nah ambik...nie dy rupenya maksud darah panas...
siap ade contoh ayat lagi tuh..>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Darah Panas
Maksud: Cepat marah.
Contoh Ayat: Berhati-hati apabila bercakap dengannya kerana dia darah panas.

so riny????
ad rase mcm terkena batang hidung sendiri???
perghh...aku kuat marah ke???
eh xde lah..
mane ad...
saya baik taw...mane ad marah2...haha


biase la tue..
anggap ni just kajian je k..
maybe kebanyakan orang yang suke pakai warne2
striking nie kebanyakan nye berdarah panas
hi3...
x semestinye semua k...
haha...think positive!!!hoyeah...!!
woot2!!







hi3...
nie antara baju striking yang aku miliki..
tapi aku pernah pakai skali je g kelas ari2 weh...
mana ad slalu


nie salah satu baju striking aku gak..
baju raya tahun lepas...
aku pon pernah pakai skali je g kelas dulu..
so mne ad slalu..uwaaa..T_T


baju oren yang aku pakai ni lah lecture math ak
kate time tue...hu5
tapi cikgu...saye jarang taw pakai bju striking...
huk3..
agak nye bile kena time ad kelas cikgu je kot
saya pakai baju striking.
sebab tu cikgu kata saya selalu pakai baju warne striking
hi3...
cuba tengok budak kat belakang aku tuh..
dia pakai baju striking gak weh..
so die pon darah panas gak r..
ngeee=p

Mini Reunion made by hajar,riny,fiq...^^

posing dulu sebelom reunion x bertauliah dimula kan^^



wah...kitorang wat reunion kot...
tapi yang tak bertauliah punye r...
haha...
bile di hitung2 balek da 8 bulan x jumpe..
uhuk5...lame 2...badan ak dah naek bape kilo dah..
baru jumpe balek...ngeh3..
fik bakal cikgu dari UPM merupakan tetamu undangan
reunion first time yang agk x diiktirap ye..
sebab wat sendirik2...
tapi kire jadi larh ape..
jumpe gak...

tapi mase reunion tu..
ada something yang annoying berlaku
ad sorang makhluk tuhan yang telah ikot kitorang..
pergh...such annoying ...
da r lme x jumpe...
kedatangan makhluk tuhan yang boley jugak di gelar anonymous
telah mengganggu kelancaran reunion kitorang..
pergh,,sangat super duper tension...
da r gurl...kitorang xkenal lak tu...adesh...

tapi wat ever r..
ak malas da nak ingat kat dat anonymous..
hope dy bahagie dengan cara n jalan yang die pilih..
n thanks gak sebab da huru hara an reunion kitorang.
ceh gile tensen ak...
padahal x redha giler ak
pasrah je r..
bia je r kami bertiga je yang tahu wat happen on dat day..
*pasrah...uwaa...
n peristiwa tue akan jadi pengajaran gak untuk kitorang
we wiil make sure it would never happen again..!


da saat akhir reunion baru r rse aman bahagie...
nak balek da time tu..
we get da privacy when g makan je..
da last thing we all do before going back..
ceh...
sangat geram r ak...


see....
muka bahagia aku and hajar..
dapat makan ayam dengan aman damai lagi tenteram..
tanpa anonymous..hi3


hilang kan stress...
tp hajar je r..
ak study time tue..
see...ak pegang buku time tue..
muahahaha^^


tunggu hajar beli kasot...
gilerr ngantok...
ak terlena di bahu fiq...
muahaha...


hahaha...
tengok muke hajar...
tensen abis sebab fed up dengan kehadiran anonymous tersebut
ak wat muke redha je r...
sebab da give up..
cos first2 ag da wat muke tensen tp it doesnt work
kekeke^^


before going back...
give fiq da special kiss....
muahahaha...
see...ak x smpi pon nk cium fik...
fik pakai slipar tebal aritu..
memang ak nmpak paling pendek r time
tue..
ceh...ak seharusnye pakai high heel time tue..uhuk3