Sunday, April 24, 2011

3 BULAN^^

Kenape??? Ade ape dgn 3 bulan??? hahaha...Aku saje je nak cite kt korang yang aritu aku xbalik umah almost 3 month r. Da pecah rekod peribadi nih..kikiki..kecoh giler aku da 3 bulan xbalik2 umah..Padahal orang laen xbalik umah lebih 3 bulan xkecoh pon..Xde pon nak heboh2 dalam blog..eishh..tolong r riny..ngeh3..

The reason is..aku saje je wat entry nie sebagai mukadimah dulu..Ambil feel dulu..sambil2 nak create cite laen pulak untuk next post..huhuhu..So bile da xbalik umah 3 bulan tue..bile balik rumah, aktiviti bermalas-malasan akan mengambil mase selama 4,5 ari..coz 2 or 3 hari itu adalah sangat tidak mencukupi untuk bermalas-malasan..^^...kalo 1 bulan or 3 bulan juge adalah lebih baik yaw^^..toink3!!

Bile da balik rumah juge,aku akan jadi sedikit tercengang2 (banyak sebenarnye^^) coz dalam tempoh mase nie banyak perubahan yang berlaku. Tidak kira samada di dalam or di luar rumah ye. Kedudukan perabot dalam umah juga telah berubah..Coz aritu mak aku wat kenduri untuk adik aku,so op coz susun atur perabot dalam umah juge kene di ubah..Nanti orang datang umah nak duduk kat mane kalo xkemas elok2 kan..^^..Aku tengok pic dalam fon daddy aku,rupe2 nye siap pasang khemah ag mase kenduri tuh.,Y_Y..jelousy...cos time kenduri tuh aku xbalek..name pon da tige bulan xbalek umah kan..of coz r aku xde time tuh..uhuk3..mak aku wat kenduri tu time cuti sekolah bulan tige..cos time tu adik aku ade kat umah..kenduri doa selamat tok adik aku,sempena result dy yang sukses dalam PMR last year and awal bulan due aritu die daftar ke MRSMF Trolak Perak..Alhamdulillah..at least adik aku dapat masuk MRSM..aku da brape kali apply dulu tapi xde rezeki nak masok..xpe aku pasrah..uwawawa..Y_Y

okeh..stop story pasal adik aku..Nanti aku wat post baru story pasal die jew..Post kali nie story pasal die xley interframe banyak2..nie cerite pasal aku dulu..muahaha...Aku dok umah,as usual r, menjerukkan diri dalam umah..yes!..Aku memang suke terperap dalam umah pon, duduk2 saje2 dalam umah..da sejak azali lagi memeng mcm nie. nak wat camne kan..Kalo mase sekolah rendah dulu, ayah aku slalu marah aku coz suke sangat terperap dalam umah,sampai ayah aku naik risau + rimas tengok aku asyik duduk dalam rumah je..Ayah aku selalu suruh aku g la kua jalan2 bile petang2 tu, naek basikal ke..pusing2 amik angin. tapi aku xkua pon..kadang2 je..sampai kawan2 aku slalu cakap aku jage kulit ke sebab xkua2 umah..aishh,,mane ade,,xde jage2 kulit eh, kaki nie je berat nak melangkah kua..hahhaha..(saye xmalas!!)ngeh3

Bile balik rumah, of cos tugas menjadi bibik sudah tersandang..Jadi mulai esok, aku akan memulakan tugas sebagai bibik kepada mummy aku sepenoh mase yaw..! Adesh,nak wat camne..da memang tugas aku bile cuti panjang bermula,,uhuk3..^^. Pasni nak try cari keje r, malas nak jadi bibik di umah sendiri..hahaha..Ok r,sampai sini lu weh..da overload nie..tadi xde idea sangat,nie da melimpah ruah da nie nampak gaye nye..hohoho..^^

Rinyluvmania--da lame xbalek umah,tengok2 anak jiran sebelah yang dulu still baby ag da pandai jalan..ayoyo^^





No comments:

Post a Comment

Salam..Hai lalink..comment la sikit ^^