Tuesday, May 31, 2011

Futsal Time XD

Macam aku cakap sebelom nie, Sabtu lepas aku g tengok adik aku lawan futsal sempena dengan 1st Anniversary PESAT. So, pukul 9 malam da terpacak kat gelanggang futsal. Aku and mak aku orang paling eksaited sekali aku rase, pantang adik aku dapat bola sampai nak terkeluar anak tekak jerit2 nama adik aku, kalo adik aku jaringkan gol apatah lagi siap lompat2 tepi gelanggang, haishh...Penat betol jadi juruLETIH and cheerleader on the same time...somput eden eh.. Nak terkeluar anak tokak.^^


Whatever happen pon kire berbaloi r family aku balik pukol 2am cos adik aku juara futsal tu! Hoyeh2, bangga neyh sebagai seorang kakak^^. So malas nak story panjang2 nanti terpuji adik aku ;ebih2 lak, maleh nak bagi dia kembang, so we stop now, kita layan gambar lak!


Gi tengok si budak kecik ini men futsal


YANG UNITED name group nih!


Group yang sangat awesome!
even baru first time jumpe tapi
sume nye hebat! *tabik


Penyokong2 yang setia di tepi gelanggang>.<


Posing di tepi gelanggang
Yang tudung pink tue tukang sorak^^
Nampak separoh je muke *angry!!


Orang penting tengah tambah energy
Yeah, kita minom dulu!


Muke bahagia cos da banyak
menyumbangkan gol^^


Budak nie lagi bahagia duduk tepi
gelanggang^^

Nota_kaku : Fall in love with futsal, awesome weh!!! like2!!

So Ladida~~~~~

Gosh~~~~ Ngade2 larh kaw Riny, kwahaha. Xde r, saje nak wat entry ade Kim Hyun Joong Malaya r, hua3^^. Posing je r same tapi orang laen2 k. Ari sabtu lepas an ak n family g support adik aku lawan futsal, dia pakai plak baju biru, tiba2 aku teringat seseorang, sape lagi kalo bukan Leader aku, woot2^^. Okeh r tue kan Leader football player adik aku futsal player...*vomit


Tibe2 terposing ala2 same lak


Hyun Joong Leader


Muke kental ^^


Leader~~ah


Minom2 kasi pecah purut^^


Leader cekak pinggang gak tapi
xjumpe pic dia minom aer~~

Monday, May 30, 2011

Getting Crazy Already @_@

Gosh~~
Aku memang xboley kalo jumpa something new, mesti aku nak mekap blog aku giler2. U ollz see..how messy my blog now. I think i have messed up my blog already, tapi seresly wea korang, i'm just too eager to put anything on my blog.


Aku rase da macam tapak pelupusan sampah pon ye. Kalo mood nak make up blog tu datang memang tiada siapa yang dapat menghalang nyer lagi. So aku sanggup postponed entry baru semata-mate nak sumbat, sumbat and sumbat anything on my blog, oh god! Gonna be crazy...@_@


So, i dont think i can stop to make over my blog today, it maybe took about a few days later until i satiesfied enough with my blog! Wa tolong aku, !! Aku xmampu menghalang keinginan ini!>.<

away for two days

Hehehe, no update for last two days rite? I'm going away, back to hometown. There's a lot of activities and event must be attend. Not my event but my parent's event. I just being the follower, ngeh3^^


There was such a busy day, on saturday nite we has spend a whole nite for my little brother futsal match. It was full of joy because even we had to back home at 2am, it seem not a big problem because my little bro had won the match. So proud of him. He such a good player, i not even knowing about this before.^^


On sunday spend almost the whole day for the Temerloh United Anniversary, a bit tired because the nite before already sleep late at nite and the sunday morning must going out at 8am, aiyoo~~. Also have to being a camerawoman for my mum, kekeke^^.


So the next post i will share my story about the event happen ok. Check it out!


Nota_kaku : Ngade2 speaking english..kwahahaha^^

Friday, May 27, 2011

Marathon Update..lalalala~~~~~

Ha kenapa maraton? Ko nak lari marathon ke Riny weh? Sangat la aku nak lari marathon, sedangkan nak berjalan pon aku malas, kwahaha^^. Saje je, setelah melihat entry aku untuk bulan May nie just ade sejempot je, jadi tindakan harus di ambil ye sebab aku rase dalam bulan lima ade 31 hari kan?? so da 27 hb da nie tapi bilangan entry masih di tahap minimum, di pawah paras ekstrem r bagi aku, toink3^^

So ade berbaki 4 hari lagi untuk aku meng 'hupdate seberapa banyak entry untuk di penuh kan bagi bulan lima neyh. kwahhaha^^. Sebab aku rase sepanjang bulan lima nie aku dok umah je, xde r pulak aku g kuar bekerja ke, g melancong luar negara ke, masih belom terlaksana lagi agenda tue aku rase.. Tapi ade daam perancangan r, wah ko Riny nak melancong ke mane?? Aku nak melancong dalam mimpi r wea, RinyLand ala2 cam Disneyland tue r, so sape2 rase nak join meh r masok dalam mimpi aku, kalo berani r???? So ada brann???^^ Okeh Riny stop it now, jangan mengarut boleh??=p

So check it out ea untuk2 entry2 picisan aku yang bakal muncol..Hui3^^

Sebab Ape Saye Jarang Update Blog?

Gambar hiasan semate-mate^^


1. Sebab saye bizi^^

2. Sebab saye sakit tangan

3. Sebab idea saye kering kontang

4. Sebab saye malas nak taip panjang2

5. Maybe line internet umah saye ade problem kot

6. Sebab saye sibuk layan kpop

7. Sebab saye sibuk tengok variety show kat youtube

8. Sebab saye xde mood

9.Sebab saye malas nak perah otak update blog

10.Sebab saye malas giler nak sign in blog =P


Thursday, May 26, 2011

Terasa Macam Phobia^^

F.O.B.I.A


Cerita 1


Alalala, aku phobia dengan encik biawak weh. Seram2 unta rase kalo nampak biawak. Aku dulu macam biasa2 je la tapi lepas satu peristiwa nih, aku jadi trauma pon ye, huhuhu^^. Time tu tengah cuti sem, cam biasa tugas sebagai bibik di rumah tidak di lupakan, syok2 duduk dapor tibe2 makcik jiran belakang rumah aku datang, intai aku kat tepi tingkap, dia cakap ada biawak besar kat area2 rumah aku. Aku pon wat biasa je la, aku xkeluar rumah pon.


Tapi yang jadi masalah nyer dapor gas umah aku mak aku letak kat bahagian dapor luar, so nak xnk memang kena jugak r keluar sebab nak memasak.Dapor luar ney jadi macam dapor kedua r, untuk masak2 je,sebab agak messy gak r kalo letak kat dapur utama.


So time aku nak keluar tu, tiba2 aku dengar macam bunyi something, agak mencurigakan jugak la, aku pon intai dari tingkap. Nak taw ape yang aku nampak?? Ha ape lagi kalo bukan cik biawak tue, boleh pulak dia bersiar2 kat dapur rumah aku?? what the betol la..^^


Tapi luckily daddy aku ade time tu, aku pon bagitaw ade biawak, so daddy aku pon g r keluar
nak halau biawak tue,aku nie dengan konfidentnye sambong kerja aku basoh pinggan, lupe plak nak tutop pintu dapor, tengah2 syok dok basoh pinggan tibe2 je iawak tu meluru masok umah aku! Aku pon ape lagi, jerit la.. Tapi yang sedih nye, i'm not a jerit2 person. I'm rarely menjerit, so suara jeritan yang keluar tue macam segan2 je nak keluar, huduh betol bunyi nyer.^^


So biawak tue masok umah aku, aku lari keluar, hi3. Takot giler kot, so aku lari keluar konon2 nak masok ikot pintu depan r, on da way nak g depan daripada belakang umah aku tu, boleh pulak aku terserempak dengan encik biawak tue, nasib baik jaoh gak jarak kitorang, kalo x mau aku pingsan time tu jugak! Rupa2 nye ayah aku da berjaya halau biawak tu keluar,dia saje nak melawat umah aku, masuk ikot pintu belakang keluar ikot pintu depan! Geram betol aku.


Okeh, lepas daripada peristiwa tu, i swear..takot gilerr dengan biawak! Trauma!^^


Cerita 2


Tengah syok2 basoh gelas kat dapur tiba2 prakkk!!! pecah kot, terhiris tangan akuh! Adoy, abis lah, berparut tangan aku. Da r petang tue aku ade Munsyi test, giler abis r aku. Kena pulak kat tangan kiri, aku pulak menulis guna tangan kiri, so?? Memang merana la aku, aku pon xtaw macam mane gelas tue boleh pecah. Maybe jenis gelas tue kaca yang nipis, aku ni pulak memang suka letak full effort kalo buat something, so itu lah jadinye..Tangan aku jadi mangsa.


So bila kena kaca tu nasib baik ada abang aku time tu (i'm always lucky because if there is something happen to me, there is always have someone in the house so xtakot sangat r, hik3^^).
So ape lagi g lari kat ruang tamu tunjuk kat abang aku, naseb baik abang aku jenis yang cool sikit, dia taw r ape step2 nak kena wat. Aku nie pulak da dok pucat2 muka. Hik^^. Abang aku sempat r perli aku, ye r bila tangan cedera pandai cari dia, kalo x tue aku asik gaduh je dengan dia, hihihi=p


So abang aku la tolong amik minyak gamat, letak kapas, u know wat walaupon luka dia kecik tapi agak parah jugak r, nampak r isi daging tue, yeww!! ngeri bila diingat2 balik. Aiyoo! After a while my mum da ade kat rumah, mummy aku marah la sebab muka da pucat2, jangan r cuak sangat buat cool je, macam orang nak pengsan pon ye. Kwahahahaha^^


So disebab kan petang tue aku ade test and tangan pulak cedera, mum aku cadang kan aku g klinik, t doktor jahit r sikit tangan aku. What?????? jahit??? aku surrender awal2 ag la, xmau aku,t tinggal parot, *ceh macam r kalo aku xjahit xde tinggal parot !! Riny2!^^. So aku jawab exam dengan tangan yang cedera r, naseb baik just soalan objektif je, so xguna banyak sangat effort kat tangan yang cedera tu^^


So after kejadian tue, aku cam trauma gak r nak basoh gelas, macam terbayang2 je lagi peristiwa tue. Tapi nak wat camne, tugas bibik kne basoh sume pinggan kan? xley tinggal2 kan?? haha^^. So, pendam kan je la trauma tue.


Cerita 3


Ondaway nak balik bilik daripada kafe kat kolej boleh pulak aku terserempak dengan encik mengkarung! Da la aku sorang yang perasan and menyedari kehadiran encik mengkarung tue, boleh pulak dia parking kat tengah2 gajah menyusur tue, da r kecik halus je. Teringat pulak aku kat encik biawak, mengkarung nie boleh di kategori kan sebagai biawak mini la kan??^^ Pandai2 je ko ek Riny...


Aku da perasan something dari jaoh da, tapi xcam ape2, aku mase tue dengan dua orang kawan aku, aku jalan kat tengah2, makin lame makin dekat dengan objek tue, so bila dekat denganbenda tue aku pon ape lagi, terdiam kejap and then menjerit, as usuall, suare tak kuar, pitching lari, suare tersekat.. Ha macam tue la lebih kurang bunyi nye. Huduh sangat suare aku time jerit, ye r, aku bukan suka jerit pon, bila keadaan terdesak je baru aku jerit.^^


Then kawan2 aku yang dua orang tue xde perasaan pon cos dowang tak menyedari kehadiran encik megkarung tue. Aku pon xpaham macam mane dorang boley x perasan, ye r punya r cik mengkarung tu baik punya posing sambil mendongak pandang atas. Aku nampak kerongkong dia gerak2, eiii seram. Lepas aku jerit je teros mengkarung tu lari and kawan2 aku boleh pulak gelak kan aku, dorang kate suare aku sangat kelakar bila menjerit. Macam tersekat gitu, memang r wea korang aku sedar dari dulu lagi aku punya suare xkuar kalo menjerit. Huhuhu, sebab i'm not jerit2 person.


Then lepas daripada kes tue teros rase fobia dengan mengkarung, nak2 pulak die macam ala2 biawak.hua3^^. Kawan2 aku pulak suka mengusik aku after peristiwa tue, nampak something mencurigakan mesti kata tu mengkarung, aku lak pe lagi cuak2 kucing r di buat nyer..kui5~~


Nota_kaku : fenat~~

Wednesday, May 25, 2011

Offer kerja^^

"Angah kerja kat sekolah yayang lah, jadi Guard. Nanti ibu xyah lah datang tengok Yayang, 3 bulan pon xpe, angah r tolong tengok2 an.."


"Angah xnak kerja kat KFC? Nanti boley makan ayam free"


"Angah kerja kat kedai ais krim tu nak x? Oiish tapi xley, nanti abis aiskrim2 tu angah yang makan"


Itu lah antara offer2 kerja yang pernah aku dapat, sume nye sugesstion daripada parent aku. Haish, itu lah nasib apabila da lebih sebulan duduk rumah, jadi bibik yang setia. Nak kerja weh, tapi sumpah malas giler nak carik^^


Da dua bulan dok umah, tapi seresly, sangat malas nak kua rumah, kawan2 ajak kua bandar pon
xde mood rase, malas satu, poket kering pon ye gak, kui3^^. Konon2 dulu semangat nak kerja, alih2 duduk bertapa kat umah gak, adesh=.=


Then bile duduk rumah tue wat ape lagi, kemas umah, masak, tgk tv, on9. Tu je la yang aku dok ulang tiap2 ari, boring?? erm, da terasa gak r bahang nye sikit2, ho3^^. Ade lebih kurang tiga bulan lagi r nak duduk umah, xtaw r hasrat nak kerja tue tercapai ke tak, hik3. Mak aku kate nak kerja tapi xcarik, macam mane nak dapat, atoi~~


Xpe lah, kalo xkerja pon aku nak jadik 'HONOURABLE BIBIK' je kat umah aku, sonang cito, xpayah nak poning2^^



letak pic kat bawah pulak^^

Tuesday, May 24, 2011

Garang nye...!

"Jangan tarik2, nanti jatuh semua2 tue"


Aiks..awal2 masok kedai tue da kena sound, giler kerek kot pekerja kedai tue. Baru pekerja, bukan tokey pon, tapi..alahai..sombong nye..Tu lah benda yang berlaku masa aku balik kampung ahad lepas. Biase la, bila balik kampung, mesti spend mase dengan mummy aku g shopping, bukan shopping beria pon, setakat window shoppingje..kwahaha^^.


As usuall r, kalo g shopping mesti bawak kazen aku tue, sape lagi kalo bukan dik comell tisha aku tu la. Ye r, adik sendiri da besar, tumpang kasih kat little kazen aku ni la. Then, aku la akan jadi orang yang paling bizi sekali menjaga n mengawal tingkah laku dia. Tapi dia xlasak pon, nakal jaoh sekali. Just mulut dia je bising berceloteh and sometimes menjerit2 kalo nampak teddy bear..mulalah dia jerit2 "eeiii...bear..bear.."


Ha dialog kat atas tadi tue happen mase kitorang masok kat sebuah kedai nie. Kedai kecik je la, jual aksesori wanita. Standard r an, mesti r kedai dy comel. then aku, mummy aku n dik comel aku tu pun masok kedai tue, kat depan pintu kedai tue ade la teddy bear, dia susun atas kotak hadiah yang bertingkat2..Little kazen aku baru usik kaki bear tue, teros pekerja kedai tue sound macam tue. Alahai, standard r an, customer mesti la nak usik2 ckit. Nak2 pulak kanak2..lagi la..haish, xpaham tol aku.


Tapi pekerja tue aku rase sangat irritating la, bukan setakat kne sound tue je, kite yang bertanya ni pon di jawab dengan nada yang agak kasar. Mummy aku tengok2 la kasot2 wedges kat situ, n then tanya lah harge. Katenye harga sebenar RM77 something la. Tapi ade less, so dia pon kira la berapa diskaun yg boleh kitorang dapat kalau nk beli kasot tu. Tapi masalah nye, nilai diskaun yang diberikan x pulak dia beri tahu.


Siap2 dia kire gune kalkulator nye, dia pon cakap kat we olls,


"RM71"


Aku n mummy aku dengar x dengar je dia cakap, macam x clear sangat. Then mak aku pon kate,


"Ha, berapa??RM31?"


"X. RM71 !"


Tapi time tu, nada percakapan nye sudah sedikit berubah. Agak tinggi sedikit. Aku yang xberapa jelas mendengar bertanya sekali lagi,


"Berapa bu, RM31???"


I'm asking my mum, tapi pekerja tu pulak tukang jawab,


"RM71!!!!"


Wah..wah..wah...nada nye..bertambah tinggi..ala2 menegking pon ye..Dasat betol pekerja kedai tu, xde budi pekerti langsung ya. Jangan la marah2, dengan costumer pon nak emo2, rilax r sis. Macam mane la orang nak g kedai kalo penjaga nye garang..Xberkenan betol aku..


Then mummy aku pon kate kat gurl tu,


"Amboi garangnye.."


Aku pon mengiya kan kate2 mak aku,


"Aah, garang gilerr kot.!"

Mak aku baru cadang nak tengok2 beg2 kat kedai tue, macam menarik r gak, tapi sikap pekrja tu wat kan aku n mummy aku xde mood nak usha2 barang2 kat situ. So kitorang pon cau cin cau r. Sumpah malas nak masok kedai tue da pasni.!


So before cau..cin..cau aku pon sempat r megeluarkan kate2 seperti ini,


"Hurmm, xjadi nak beli..."


Xtaw la dia dengar ke x. Hope2 r dia dengar..hi3^^. Bukan ape, bia pekerja tu terasa sikit, ye la kalo layan elok2 mane taw aku n mak aku da beli ape2 da kat kedai tue, tapi wat camtu plak, spoil mood betol..!


Nota_kaku : Tengah pokai, tapi banyak lagi benda yang mau di shopping..waduh2 Riny^^

Saturday, May 14, 2011

Erkkk...salah dengar laa..^^

Perlu ke letak pic nih???


Salah dengar punye pasal, aku dah melakukan perkara yang memalukan. Adesh, bile ingat2 balik, nak lompat2 ase. Kejadian nie jadi mase aku Form3 dulu. Aku an budak baek, so duduk depan sekali r dalam kelas, 'best student' r katekan, ngeh3. Supaya ilmu dapat diserap dengan lebih cepat, pantas dan efisien,hehehe. So Riny rase macam sangat best student r???hohoho


Dalam kelas aku, aku boleh dikire sebagai pemegang amanah saham.....eh..eh..eh..bukan, sebagai satu-satunya budak yang ade staple. Ala benda yg nk kepit2 kertas 2. Nak2 pulak aku dok depan sekali, jadi amat senang bagi guru2 aku nak pinjam staple. Guru yang kerap memerlukan bantuan staple aku adalah guru BM aku. Seorang guru wanita yang sangat cantik, comel dan happy go lucky. sangat2 sporting orangnye.


Pada suatu hari, cikgu aku siap mengajar , jadi ader beberape minit lagi sebelom mase beliau tamat mengajar. Jadi masing2 buat r keje sendiri. Aku time tue memeang giler wat short note, ye r..F3 r katekan..nak PMR..hihihi^^..Ehem2, konon rajin r tuh..???sila cubit diri sendiri sekarang gk Riny...huhuhu..


So time tue, ade sorang budaklaki kelas aku net, orangnye kecik je, tapi mulut nye mak aihhh,kepoh bukan men agi. Jaditime tue dia gurau2 lah dengan cikgu aku tue. Nak pulak cikgu aku tue pon sporting and kelakar, jadi sesi usik mengusik membuatkan kelas jadi riuh rendah. Aku lak still kusyhuk dangan short note aku.


Tibe2 aku dikejutkan dengan suare kwan2 ak yang duduk dibelakang aku and sebelah aku mengatakan bahawe cikgu nak borrow staple aku. Aku dengan muke innocentnye, tarik staple dari bawah meja and dengan konpident nye bejalan menuju arah meja guru. Then terus hulur kat cikgu.Pastu terosbalik tempat duduk sambung wat keje.


In a short while aku dengar dak laki kelas aku gelak2, Cikgu pon kate kat budak laki yang bermulut bising tue "Ha tengok, dorang nak saye staple mulut kamu betol2". Ceh, barulah aku taw sebenarnye cikgu aku tue gurau jdengan budak laki tue kate nak staple mulut die sebab bising sangat. Kawan2 aku pon same gak xtaw ape2 sebenarnye cos dowg pon bizi wat keje masing2. Maybe da jadi mindset da, kalo dengar cikgu sebut staple je teros inform kat aku yang cikgu nak borrow staple.


Hisshh....Naseb baek cikgu macam cover r aku gak and budak laki pon wat bese je. So aku pon xde la malu sangat...Eishhh..sabor je lerr!!!!>.<


Nota_kaku : Happy teachers Day to all my teacher from my kindergarten, secondary, primary school and college!

Mum^^

This is my mum...pretty rite.??
for sure like me..haha^^


To my mum, Happy Mothers Day..This should be post a week ago..but i'm too busy (too lazy actually^^ haha) to post a new entry. So whatever it is, not only one day is a Mothers Day but everyday isn't it??? haha^^


My mum and my dad^^


My mum and me..
so different rite??^^


I love my mum so much. She thought me a lot..From i was young until now. Okeh, sekarang mase tok cakap BM lak. Hamboi2 Riny nak skeaping2 lak..Karate kang baru taw..hihi^^. Mase kecik2 dulu aku pernah tanye ibu aku, boleh tak aku nak panggil ibu aku mak, then ibu aku jawab panggil lah ape2 pon, ibu. mak, mama, mummy, nak panggil bonda pon boley. hihi^^. So kat blog nie, ikot aku la nk tulis ibu ke, mummy ke an..^^




My mum can be so sporting and she can be too garang! Hehe.. Betol, jangan lah bagi ibu aku marah, kalo die marah memang kecot perot r di buat nye. Hihihi.. Aku and adik beradik aku selalu cakap kat ibu aku,bile dia marah garang macam singa.^^ Takot wooh.! haha^^. So kalo ibu aku cakap kne la dengar kalo x ciap r kitorang adik beradik..hihi^^ Even there is sometime aku memberontak dalam diam.^^

Dulu ibu aku suke membebel kat kitorang dalam kereta taw. Sebab ibu aku kate kalo dalam kereta kitorang bertiga xboleh lari. Giler ko nak bukak pintu kereta time atas jalan, alamatnye gudbye la..haha^^. Tapi kitorang selalu wat skill, wat2 tido, sekali mak aku pusing belakang tengok2 sume da tertido..Hihihi^^. Mak aku pon ape lagi hulur tangan ha cubit r ape lagi, nasib lah kaki sape yang paling hampir tu jadi mangse la alamatnye..^^ Bile teringat balik, rase nak gelak golek2 rase..haha^^


Nana, Yayang, Ibu

Aku bangge ade mak macam mummy aku. Dia didik kitorang dengan sebaik mungkin. Ceh, ini bukan mengampu or anything okeh, nie betol2 punyerr.haha. Kalau ibu aku xajar kitorang and disiplin kan kitorang agaknye huru hara r idop kitorang. Mesti aku xpandai wat kerje rumah, xpandai masak and xpandai semuanye lah...hihi..


Smile^^

My mum nie orang nye peramah, mesra, and suke wat lawak gak. So kalo jumpe mak aku jangan malu2 r nak tegor2..Haha..Walaupun ibu aku garang tapi kalo nak bende2 mesti cari ibu aku punye lah...hihi..


I Love U Mum


Sebabkan aku pun da besar lebih kurang mak aku, so ramai yang kate kitorang macam adik beradik. Yang paling tak boleh diterima tue aku kakak n mak aku adik! haish,marah betol aku,!

Whatever it is, aku nk wish Happy Mothers Day tok mak aku. I LOVE YOU SOOOOOOOOOOO MUCH!!!!!!!!Muaaaahahhhhhhhh!!!!!!

Nota_kaku : sayang ibu^^

Thursday, May 5, 2011

Zaman Fanatik Sudah Berlalu..^^

Zaman fanatik sudah berlalu. Yes, betol..Bile da tua2 nie da xde mase da nak berfanatik2 minat artis2 nih. Teringat pulak zaman mude remaja dulu. Time form 1, area tahon 2004, kan demam AF tengah melande, wah nak2 pulak taon tue AF2. Muncullah angkatan2 penyanyi baru daripada pertndingan realiti tv tue for example Zahid, Adam and Farah. Dalam ramai2 tue boleh pulak aku fanatik kat si Adam tue. Padahal bile difikir2 balik, umah aku bukan ade Astro pon. Tapi di sebabkan fanatik punye pasal sanggup korek2 rahsia daripada kawan2. Dapat pulak kawan2 yang memang satu kepala, peminat tegar Adam time tue, haii..memang lagi rancak lah di buat nye.


Aku yang fanatik nie, sanggup beli ape2 aje yang ade kaitan dengan si Adam nie, pantang nampak op cos aku sambar, sanggup berhabis duit beli majalah picisan2 nie. Siap sorok2 agi takot ibu taw, tapi at last ibu aku taw jugak. Wat penat je sorok2..=.=haishh...Kalau surat khabar pulak habis belek dah, mane taw ade gambar die, siap kerat2 agi, letak dalam satu fail. Memang penoh lah fail aku dengan gambar2 dia. Pastu bawak balik asrama, sharing is caring dengan geng2 yang satu kepala. Bawah meja kat kelas pon ade gak selit satu gambar die, pastu cover2 dengan nota..Elehh..konon ko Riny tunjok study hard nota penoh bawah plastik alas meja^^.


Bila dikenang2 balik zaman fanatik2 nie, tue semua rasenye macam nonsense je, sampai mase kita akan jemu jugak. Lame manelah nak tahan nye fanatik tue. Time tengah fanatik giler dekat si Adam nie, album die pon sanggup aku beli. Punye laa kumpul duit nak beli tue, tapi time tue beli kaset die je r, nak beli cd xmampu..hihihi..




Nie lah album first die yang aku beli, kaset okeh.!^^. Abislah semua lagu dalam album nie aku hafal, pantang ade peluang dalam kereta pon nak pasang jugak. Tapi kalo korang tanye aku sekarang, memang sepatah haremm xde dalam kepala aku, bukan je lagu bahkan tajuk lagu pon aku xmampi nak ingat..hahaha




Nie pulak second album dia, aku sambar jugak. Kaset jugak r, still xmampu lagi nak beli cd. I'm still a student larhh, xmampu lagi meyh^^. Sekarang nie xde la aku nak amik tahu da pasal die, nak minat artis laen pon xmampu. Minat gitu2 boleh larh.


Emm, tapi kan lame jugak r aku fanatik kat si mamat nie, daripada F1 sampai la nak masok F4, xnak minat orang laen, nak minat dia jugak. Aku pon xpaham nape aku minat die dulu, anyone????nak explain kat aku??hahaha. Parent aku and adik beradik aku pon da faham sangat dah dengan minat aku nie, memang masak lah aku kena sakat dengan dorang semua.


Ingat lagi, bile ada tv show yang ada Adam, akulah orang pertama yang akan terpacak depan tv dulu, dan op cos r, memang aku kena sakat habislah. Bile mak aku taw je ade dia kat program tv tue, mak aku pun cakap, "Ada adam ke? Patotlah, ha tutuplah tv tue xpayah bagi angah tengok" Memang aku jadi bahan usikan family aku je la..hihihi. Bila teringat balik, lawak pulak rasenye..ngeh3.


And ade satu hari tue. ibu aku and adik aku, Yayang mengenakan aku dengan menukar gambar si Adam dalam wallet aku dengan gambar ntah pak cik mane ntah dorang gunting dari surat khabar..huhuhu..Terkejut unta aku bila tengok gambar Adam yang aku kerat dan simpan dalam wallet aku da bertukar jadi pak cik tua. Adeshh..Memang masak aku dikenakan.


So, sekarang nie, xde da aku nak fanatik2 nie. Xde masa eh aku, da besar da pun, cukup2 lah tue..hehehe. Last year aku ade g kuar kat Megamall Kuantan, kebetulan time keluar tue TM ade wat tournament kat situ, siap ade artis jemputan lagi. Nak taw sape artis jemputannye??? Ha kalo korang nak taw sape lagi kalo bukan si Adam tue. Ceh, xde perasaan pon aku, nak snap gambar apetah lagi, time tengah fanatik dulu xde r pulak peluang nak jumpe, bila da xminat, dan2 pulak jumpe face to face. Tapi memang bolayan r, xde perasaan eh aku, kalo time dulu2 agaknye mau aku lompat2 kat situ gak..Hihihihi.


Nota_kaku : minat k-pop je sekarang^^

Wednesday, May 4, 2011

Anak Baik^^

The girl in the middle is the most cute
among the three in the pic^^

Aku taw, semua orng nak jadi anak yang baik kan? Aku pon same gak macam korang, nak jadi anak yang baik tok parent aku.! Hehehe, tapi nie alkisahnye unik sikit, aku bukan setakat nak jadi anak yang baik di alam realiti tapi nak jugak jadi anak yang baik dalam henpon ayah aku, huhuhu. Nape perlu kat henpon abah aku?

Kisahnye bermula begini ye, malam ahad lepas satu family aku sume dok lepak2 kat ruang tamu,almaklumlah..time macam nie lah baru boleh berkumpul ramai2. Kalau x tu, masing2 sibuk. Kebetulan pulak adik aku ade balik, jadi kemeriahannye lebih terasa. Kitorang tiga beradik as usual,online sampai lebam jari^^. Then aku yang dah boring giler asik online nie pergi r duduk sebelah ibu aku, saje..ye r da penat online..wah Riny, taw gak ko penat online ek! hengat an xtaw tadi..uhuk3..^^. Ibu aku time tue tengah belek2 majalah, abah aku gi cari barang kat bilik. Abah aku letak r fon beliau kat atas meja ruang tamu rumah aku, aku yang xde keje nie pon ape lagi belek2 r fon abah aku^^

Then bile da dapat main fon abah aku tu, ape lagi, abis sume bende r aku bukak. Aku pon usha2 r inbox fon tue. tibe aku nampak mesej daripada adik aku, tapi name die kat fon abah aku bukan main spesel agi..*YANG ANAK BAIK*. Haish, ini xboley jadi nie. Ye r, abang aku memang awal2 lagi die da officially gune name *ALONG BAIK* dalam fon ayah aku. Dia letak sendiri okeh, bukan abah aku yang letak..^^toink3. So aku pon usha2 r dekat ibu aku:-

Aku : Ibu, sape tulis name yayang macam nie..YANG ANAK BAIK??
Ibu : Laa...abah la sape lagi..
Aku : Owh..kalo macam tue angah pon nak letak name angah jugak la..
Ibu : Hahaha..letak la...

Aku jeles r gak weh, sume name anak ayah aku ade baik2 kat belakang dalam fonbook nset die, aku usha name aku just nie je *ANGAH NANA*. So aku pon tambah la *ANGAH NANA PON BAIK JUGAK* hehehehe.. Pastu saje2 wat miskol abah aku, saje nak tunjok name baru aku..^^ Cumell x aku wat gitu..cumell x??? Haish rase nak karate diri sendirik coz perasan tahap unta =.=

Nota_kaku : Semoga jadi anak soleh dan solehah.



Tuesday, May 3, 2011

Happy 501 day!! ^^


SS501, i love ya^^


HAPPY 501 DAY!!. This entry should be post 2 days ago, on 5/01(01/5) but i'm too busy to post the new entry..hihihi^^..So to all Triple S all over the world Happy 501 day..! Five Forever As One..! We are still waiting for SS501 comeback !


SS501 Hwaiting^^


KIM HYUN JOONG = LEADER


HEO YOUNG SAENG = PRINCE


KIM KYU JONG = CENTRE


PARK JUNG MIN = SEXY CHARISMA


KIM HYUNG JUN = BABY


Nota_kaku : suke-suke + ngade-ngade^^