Saturday, May 14, 2011

Erkkk...salah dengar laa..^^

Perlu ke letak pic nih???


Salah dengar punye pasal, aku dah melakukan perkara yang memalukan. Adesh, bile ingat2 balik, nak lompat2 ase. Kejadian nie jadi mase aku Form3 dulu. Aku an budak baek, so duduk depan sekali r dalam kelas, 'best student' r katekan, ngeh3. Supaya ilmu dapat diserap dengan lebih cepat, pantas dan efisien,hehehe. So Riny rase macam sangat best student r???hohoho


Dalam kelas aku, aku boleh dikire sebagai pemegang amanah saham.....eh..eh..eh..bukan, sebagai satu-satunya budak yang ade staple. Ala benda yg nk kepit2 kertas 2. Nak2 pulak aku dok depan sekali, jadi amat senang bagi guru2 aku nak pinjam staple. Guru yang kerap memerlukan bantuan staple aku adalah guru BM aku. Seorang guru wanita yang sangat cantik, comel dan happy go lucky. sangat2 sporting orangnye.


Pada suatu hari, cikgu aku siap mengajar , jadi ader beberape minit lagi sebelom mase beliau tamat mengajar. Jadi masing2 buat r keje sendiri. Aku time tue memeang giler wat short note, ye r..F3 r katekan..nak PMR..hihihi^^..Ehem2, konon rajin r tuh..???sila cubit diri sendiri sekarang gk Riny...huhuhu..


So time tue, ade sorang budaklaki kelas aku net, orangnye kecik je, tapi mulut nye mak aihhh,kepoh bukan men agi. Jaditime tue dia gurau2 lah dengan cikgu aku tue. Nak pulak cikgu aku tue pon sporting and kelakar, jadi sesi usik mengusik membuatkan kelas jadi riuh rendah. Aku lak still kusyhuk dangan short note aku.


Tibe2 aku dikejutkan dengan suare kwan2 ak yang duduk dibelakang aku and sebelah aku mengatakan bahawe cikgu nak borrow staple aku. Aku dengan muke innocentnye, tarik staple dari bawah meja and dengan konpident nye bejalan menuju arah meja guru. Then terus hulur kat cikgu.Pastu terosbalik tempat duduk sambung wat keje.


In a short while aku dengar dak laki kelas aku gelak2, Cikgu pon kate kat budak laki yang bermulut bising tue "Ha tengok, dorang nak saye staple mulut kamu betol2". Ceh, barulah aku taw sebenarnye cikgu aku tue gurau jdengan budak laki tue kate nak staple mulut die sebab bising sangat. Kawan2 aku pon same gak xtaw ape2 sebenarnye cos dowg pon bizi wat keje masing2. Maybe da jadi mindset da, kalo dengar cikgu sebut staple je teros inform kat aku yang cikgu nak borrow staple.


Hisshh....Naseb baek cikgu macam cover r aku gak and budak laki pon wat bese je. So aku pon xde la malu sangat...Eishhh..sabor je lerr!!!!>.<


Nota_kaku : Happy teachers Day to all my teacher from my kindergarten, secondary, primary school and college!

No comments:

Post a Comment

Salam..Hai lalink..comment la sikit ^^