Tuesday, May 24, 2011

Garang nye...!

"Jangan tarik2, nanti jatuh semua2 tue"


Aiks..awal2 masok kedai tue da kena sound, giler kerek kot pekerja kedai tue. Baru pekerja, bukan tokey pon, tapi..alahai..sombong nye..Tu lah benda yang berlaku masa aku balik kampung ahad lepas. Biase la, bila balik kampung, mesti spend mase dengan mummy aku g shopping, bukan shopping beria pon, setakat window shoppingje..kwahaha^^.


As usuall r, kalo g shopping mesti bawak kazen aku tue, sape lagi kalo bukan dik comell tisha aku tu la. Ye r, adik sendiri da besar, tumpang kasih kat little kazen aku ni la. Then, aku la akan jadi orang yang paling bizi sekali menjaga n mengawal tingkah laku dia. Tapi dia xlasak pon, nakal jaoh sekali. Just mulut dia je bising berceloteh and sometimes menjerit2 kalo nampak teddy bear..mulalah dia jerit2 "eeiii...bear..bear.."


Ha dialog kat atas tadi tue happen mase kitorang masok kat sebuah kedai nie. Kedai kecik je la, jual aksesori wanita. Standard r an, mesti r kedai dy comel. then aku, mummy aku n dik comel aku tu pun masok kedai tue, kat depan pintu kedai tue ade la teddy bear, dia susun atas kotak hadiah yang bertingkat2..Little kazen aku baru usik kaki bear tue, teros pekerja kedai tue sound macam tue. Alahai, standard r an, customer mesti la nak usik2 ckit. Nak2 pulak kanak2..lagi la..haish, xpaham tol aku.


Tapi pekerja tue aku rase sangat irritating la, bukan setakat kne sound tue je, kite yang bertanya ni pon di jawab dengan nada yang agak kasar. Mummy aku tengok2 la kasot2 wedges kat situ, n then tanya lah harge. Katenye harga sebenar RM77 something la. Tapi ade less, so dia pon kira la berapa diskaun yg boleh kitorang dapat kalau nk beli kasot tu. Tapi masalah nye, nilai diskaun yang diberikan x pulak dia beri tahu.


Siap2 dia kire gune kalkulator nye, dia pon cakap kat we olls,


"RM71"


Aku n mummy aku dengar x dengar je dia cakap, macam x clear sangat. Then mak aku pon kate,


"Ha, berapa??RM31?"


"X. RM71 !"


Tapi time tu, nada percakapan nye sudah sedikit berubah. Agak tinggi sedikit. Aku yang xberapa jelas mendengar bertanya sekali lagi,


"Berapa bu, RM31???"


I'm asking my mum, tapi pekerja tu pulak tukang jawab,


"RM71!!!!"


Wah..wah..wah...nada nye..bertambah tinggi..ala2 menegking pon ye..Dasat betol pekerja kedai tu, xde budi pekerti langsung ya. Jangan la marah2, dengan costumer pon nak emo2, rilax r sis. Macam mane la orang nak g kedai kalo penjaga nye garang..Xberkenan betol aku..


Then mummy aku pon kate kat gurl tu,


"Amboi garangnye.."


Aku pon mengiya kan kate2 mak aku,


"Aah, garang gilerr kot.!"

Mak aku baru cadang nak tengok2 beg2 kat kedai tue, macam menarik r gak, tapi sikap pekrja tu wat kan aku n mummy aku xde mood nak usha2 barang2 kat situ. So kitorang pon cau cin cau r. Sumpah malas nak masok kedai tue da pasni.!


So before cau..cin..cau aku pon sempat r megeluarkan kate2 seperti ini,


"Hurmm, xjadi nak beli..."


Xtaw la dia dengar ke x. Hope2 r dia dengar..hi3^^. Bukan ape, bia pekerja tu terasa sikit, ye la kalo layan elok2 mane taw aku n mak aku da beli ape2 da kat kedai tue, tapi wat camtu plak, spoil mood betol..!


Nota_kaku : Tengah pokai, tapi banyak lagi benda yang mau di shopping..waduh2 Riny^^

No comments:

Post a Comment

Salam..Hai lalink..comment la sikit ^^