Wednesday, May 25, 2011

Offer kerja^^

"Angah kerja kat sekolah yayang lah, jadi Guard. Nanti ibu xyah lah datang tengok Yayang, 3 bulan pon xpe, angah r tolong tengok2 an.."


"Angah xnak kerja kat KFC? Nanti boley makan ayam free"


"Angah kerja kat kedai ais krim tu nak x? Oiish tapi xley, nanti abis aiskrim2 tu angah yang makan"


Itu lah antara offer2 kerja yang pernah aku dapat, sume nye sugesstion daripada parent aku. Haish, itu lah nasib apabila da lebih sebulan duduk rumah, jadi bibik yang setia. Nak kerja weh, tapi sumpah malas giler nak carik^^


Da dua bulan dok umah, tapi seresly, sangat malas nak kua rumah, kawan2 ajak kua bandar pon
xde mood rase, malas satu, poket kering pon ye gak, kui3^^. Konon2 dulu semangat nak kerja, alih2 duduk bertapa kat umah gak, adesh=.=


Then bile duduk rumah tue wat ape lagi, kemas umah, masak, tgk tv, on9. Tu je la yang aku dok ulang tiap2 ari, boring?? erm, da terasa gak r bahang nye sikit2, ho3^^. Ade lebih kurang tiga bulan lagi r nak duduk umah, xtaw r hasrat nak kerja tue tercapai ke tak, hik3. Mak aku kate nak kerja tapi xcarik, macam mane nak dapat, atoi~~


Xpe lah, kalo xkerja pon aku nak jadik 'HONOURABLE BIBIK' je kat umah aku, sonang cito, xpayah nak poning2^^



letak pic kat bawah pulak^^

No comments:

Post a Comment

Salam..Hai lalink..comment la sikit ^^