Thursday, May 26, 2011

Terasa Macam Phobia^^

F.O.B.I.A


Cerita 1


Alalala, aku phobia dengan encik biawak weh. Seram2 unta rase kalo nampak biawak. Aku dulu macam biasa2 je la tapi lepas satu peristiwa nih, aku jadi trauma pon ye, huhuhu^^. Time tu tengah cuti sem, cam biasa tugas sebagai bibik di rumah tidak di lupakan, syok2 duduk dapor tibe2 makcik jiran belakang rumah aku datang, intai aku kat tepi tingkap, dia cakap ada biawak besar kat area2 rumah aku. Aku pon wat biasa je la, aku xkeluar rumah pon.


Tapi yang jadi masalah nyer dapor gas umah aku mak aku letak kat bahagian dapor luar, so nak xnk memang kena jugak r keluar sebab nak memasak.Dapor luar ney jadi macam dapor kedua r, untuk masak2 je,sebab agak messy gak r kalo letak kat dapur utama.


So time aku nak keluar tu, tiba2 aku dengar macam bunyi something, agak mencurigakan jugak la, aku pon intai dari tingkap. Nak taw ape yang aku nampak?? Ha ape lagi kalo bukan cik biawak tue, boleh pulak dia bersiar2 kat dapur rumah aku?? what the betol la..^^


Tapi luckily daddy aku ade time tu, aku pon bagitaw ade biawak, so daddy aku pon g r keluar
nak halau biawak tue,aku nie dengan konfidentnye sambong kerja aku basoh pinggan, lupe plak nak tutop pintu dapor, tengah2 syok dok basoh pinggan tibe2 je iawak tu meluru masok umah aku! Aku pon ape lagi, jerit la.. Tapi yang sedih nye, i'm not a jerit2 person. I'm rarely menjerit, so suara jeritan yang keluar tue macam segan2 je nak keluar, huduh betol bunyi nyer.^^


So biawak tue masok umah aku, aku lari keluar, hi3. Takot giler kot, so aku lari keluar konon2 nak masok ikot pintu depan r, on da way nak g depan daripada belakang umah aku tu, boleh pulak aku terserempak dengan encik biawak tue, nasib baik jaoh gak jarak kitorang, kalo x mau aku pingsan time tu jugak! Rupa2 nye ayah aku da berjaya halau biawak tu keluar,dia saje nak melawat umah aku, masuk ikot pintu belakang keluar ikot pintu depan! Geram betol aku.


Okeh, lepas daripada peristiwa tu, i swear..takot gilerr dengan biawak! Trauma!^^


Cerita 2


Tengah syok2 basoh gelas kat dapur tiba2 prakkk!!! pecah kot, terhiris tangan akuh! Adoy, abis lah, berparut tangan aku. Da r petang tue aku ade Munsyi test, giler abis r aku. Kena pulak kat tangan kiri, aku pulak menulis guna tangan kiri, so?? Memang merana la aku, aku pon xtaw macam mane gelas tue boleh pecah. Maybe jenis gelas tue kaca yang nipis, aku ni pulak memang suka letak full effort kalo buat something, so itu lah jadinye..Tangan aku jadi mangsa.


So bila kena kaca tu nasib baik ada abang aku time tu (i'm always lucky because if there is something happen to me, there is always have someone in the house so xtakot sangat r, hik3^^).
So ape lagi g lari kat ruang tamu tunjuk kat abang aku, naseb baik abang aku jenis yang cool sikit, dia taw r ape step2 nak kena wat. Aku nie pulak da dok pucat2 muka. Hik^^. Abang aku sempat r perli aku, ye r bila tangan cedera pandai cari dia, kalo x tue aku asik gaduh je dengan dia, hihihi=p


So abang aku la tolong amik minyak gamat, letak kapas, u know wat walaupon luka dia kecik tapi agak parah jugak r, nampak r isi daging tue, yeww!! ngeri bila diingat2 balik. Aiyoo! After a while my mum da ade kat rumah, mummy aku marah la sebab muka da pucat2, jangan r cuak sangat buat cool je, macam orang nak pengsan pon ye. Kwahahahaha^^


So disebab kan petang tue aku ade test and tangan pulak cedera, mum aku cadang kan aku g klinik, t doktor jahit r sikit tangan aku. What?????? jahit??? aku surrender awal2 ag la, xmau aku,t tinggal parot, *ceh macam r kalo aku xjahit xde tinggal parot !! Riny2!^^. So aku jawab exam dengan tangan yang cedera r, naseb baik just soalan objektif je, so xguna banyak sangat effort kat tangan yang cedera tu^^


So after kejadian tue, aku cam trauma gak r nak basoh gelas, macam terbayang2 je lagi peristiwa tue. Tapi nak wat camne, tugas bibik kne basoh sume pinggan kan? xley tinggal2 kan?? haha^^. So, pendam kan je la trauma tue.


Cerita 3


Ondaway nak balik bilik daripada kafe kat kolej boleh pulak aku terserempak dengan encik mengkarung! Da la aku sorang yang perasan and menyedari kehadiran encik mengkarung tue, boleh pulak dia parking kat tengah2 gajah menyusur tue, da r kecik halus je. Teringat pulak aku kat encik biawak, mengkarung nie boleh di kategori kan sebagai biawak mini la kan??^^ Pandai2 je ko ek Riny...


Aku da perasan something dari jaoh da, tapi xcam ape2, aku mase tue dengan dua orang kawan aku, aku jalan kat tengah2, makin lame makin dekat dengan objek tue, so bila dekat denganbenda tue aku pon ape lagi, terdiam kejap and then menjerit, as usuall, suare tak kuar, pitching lari, suare tersekat.. Ha macam tue la lebih kurang bunyi nye. Huduh sangat suare aku time jerit, ye r, aku bukan suka jerit pon, bila keadaan terdesak je baru aku jerit.^^


Then kawan2 aku yang dua orang tue xde perasaan pon cos dowang tak menyedari kehadiran encik megkarung tue. Aku pon xpaham macam mane dorang boley x perasan, ye r punya r cik mengkarung tu baik punya posing sambil mendongak pandang atas. Aku nampak kerongkong dia gerak2, eiii seram. Lepas aku jerit je teros mengkarung tu lari and kawan2 aku boleh pulak gelak kan aku, dorang kate suare aku sangat kelakar bila menjerit. Macam tersekat gitu, memang r wea korang aku sedar dari dulu lagi aku punya suare xkuar kalo menjerit. Huhuhu, sebab i'm not jerit2 person.


Then lepas daripada kes tue teros rase fobia dengan mengkarung, nak2 pulak die macam ala2 biawak.hua3^^. Kawan2 aku pulak suka mengusik aku after peristiwa tue, nampak something mencurigakan mesti kata tu mengkarung, aku lak pe lagi cuak2 kucing r di buat nyer..kui5~~


Nota_kaku : fenat~~

No comments:

Post a Comment

Salam..Hai lalink..comment la sikit ^^