Thursday, May 5, 2011

Zaman Fanatik Sudah Berlalu..^^

Zaman fanatik sudah berlalu. Yes, betol..Bile da tua2 nie da xde mase da nak berfanatik2 minat artis2 nih. Teringat pulak zaman mude remaja dulu. Time form 1, area tahon 2004, kan demam AF tengah melande, wah nak2 pulak taon tue AF2. Muncullah angkatan2 penyanyi baru daripada pertndingan realiti tv tue for example Zahid, Adam and Farah. Dalam ramai2 tue boleh pulak aku fanatik kat si Adam tue. Padahal bile difikir2 balik, umah aku bukan ade Astro pon. Tapi di sebabkan fanatik punye pasal sanggup korek2 rahsia daripada kawan2. Dapat pulak kawan2 yang memang satu kepala, peminat tegar Adam time tue, haii..memang lagi rancak lah di buat nye.


Aku yang fanatik nie, sanggup beli ape2 aje yang ade kaitan dengan si Adam nie, pantang nampak op cos aku sambar, sanggup berhabis duit beli majalah picisan2 nie. Siap sorok2 agi takot ibu taw, tapi at last ibu aku taw jugak. Wat penat je sorok2..=.=haishh...Kalau surat khabar pulak habis belek dah, mane taw ade gambar die, siap kerat2 agi, letak dalam satu fail. Memang penoh lah fail aku dengan gambar2 dia. Pastu bawak balik asrama, sharing is caring dengan geng2 yang satu kepala. Bawah meja kat kelas pon ade gak selit satu gambar die, pastu cover2 dengan nota..Elehh..konon ko Riny tunjok study hard nota penoh bawah plastik alas meja^^.


Bila dikenang2 balik zaman fanatik2 nie, tue semua rasenye macam nonsense je, sampai mase kita akan jemu jugak. Lame manelah nak tahan nye fanatik tue. Time tengah fanatik giler dekat si Adam nie, album die pon sanggup aku beli. Punye laa kumpul duit nak beli tue, tapi time tue beli kaset die je r, nak beli cd xmampu..hihihi..




Nie lah album first die yang aku beli, kaset okeh.!^^. Abislah semua lagu dalam album nie aku hafal, pantang ade peluang dalam kereta pon nak pasang jugak. Tapi kalo korang tanye aku sekarang, memang sepatah haremm xde dalam kepala aku, bukan je lagu bahkan tajuk lagu pon aku xmampi nak ingat..hahaha




Nie pulak second album dia, aku sambar jugak. Kaset jugak r, still xmampu lagi nak beli cd. I'm still a student larhh, xmampu lagi meyh^^. Sekarang nie xde la aku nak amik tahu da pasal die, nak minat artis laen pon xmampu. Minat gitu2 boleh larh.


Emm, tapi kan lame jugak r aku fanatik kat si mamat nie, daripada F1 sampai la nak masok F4, xnak minat orang laen, nak minat dia jugak. Aku pon xpaham nape aku minat die dulu, anyone????nak explain kat aku??hahaha. Parent aku and adik beradik aku pon da faham sangat dah dengan minat aku nie, memang masak lah aku kena sakat dengan dorang semua.


Ingat lagi, bile ada tv show yang ada Adam, akulah orang pertama yang akan terpacak depan tv dulu, dan op cos r, memang aku kena sakat habislah. Bile mak aku taw je ade dia kat program tv tue, mak aku pun cakap, "Ada adam ke? Patotlah, ha tutuplah tv tue xpayah bagi angah tengok" Memang aku jadi bahan usikan family aku je la..hihihi. Bila teringat balik, lawak pulak rasenye..ngeh3.


And ade satu hari tue. ibu aku and adik aku, Yayang mengenakan aku dengan menukar gambar si Adam dalam wallet aku dengan gambar ntah pak cik mane ntah dorang gunting dari surat khabar..huhuhu..Terkejut unta aku bila tengok gambar Adam yang aku kerat dan simpan dalam wallet aku da bertukar jadi pak cik tua. Adeshh..Memang masak aku dikenakan.


So, sekarang nie, xde da aku nak fanatik2 nie. Xde masa eh aku, da besar da pun, cukup2 lah tue..hehehe. Last year aku ade g kuar kat Megamall Kuantan, kebetulan time keluar tue TM ade wat tournament kat situ, siap ade artis jemputan lagi. Nak taw sape artis jemputannye??? Ha kalo korang nak taw sape lagi kalo bukan si Adam tue. Ceh, xde perasaan pon aku, nak snap gambar apetah lagi, time tengah fanatik dulu xde r pulak peluang nak jumpe, bila da xminat, dan2 pulak jumpe face to face. Tapi memang bolayan r, xde perasaan eh aku, kalo time dulu2 agaknye mau aku lompat2 kat situ gak..Hihihihi.


Nota_kaku : minat k-pop je sekarang^^

No comments:

Post a Comment

Salam..Hai lalink..comment la sikit ^^