Thursday, June 9, 2011

7/6 : Dalam Malas-malas Aku Outing jua....XD

Hik3, dalam malas-malas nak outing akhirnye aku keluar jugak dengan Majdah ari Selasa lepas. Bukan ape, kesian kat dia, bape kali dah ajak aku keluar, bape kali gak r terpakse tolak, bukan ape ade halangan besar! MONEY! ha tu lah halangan terbesar nyer, bile duit xde mood nak keluar pon xde.^^


Then bila di fikir masak-masak teman je lah si budak kecik tue. Actually dia ajak keluar Isnin tapi aku postpone kan ari Selase, bukan ape, nak standby kan mental and fizikal..! Ceh Riny, konon!! Ye r sebab virus2 malas tue masih lagi bersisa di dalam badan ni yaw!^^


Jidah ajak keluar nak alter baju dia, so aku pon ade ura2 nak renew lesen, ye r nak dekat sebulan P tamat tapi x renew lagi, so on larh! Ade reason nak kua...hik3. Senang nak soal jawab dengan ibu..woot!


So ari Selasa masing2 keluar rumah pukul 12 tengahari..hambik kaw, lewat gilerr kot,! Tapi xpe, g awal2 kedai bukan bukak pon..toink3^^. Pukol 12.15 already meet each other! Fuh bila di hitung2 balik almost one year xjumpe, haishhh! Lepas salam2, pelok2, and sesi jejak kasih di tepi jalan.


Then kedai pertama yang dituju adalah kedai alter baju! Op cos r sebab tujuan utama memang nak teman Jidah alter baju pon. Then dia pon kua kan barang daripada paper bag hitam yang dia bawak, aku ingat kan nak keluar kan baju dia rupe rupe nyer sebuah buku...nak taw buku ape??? Ha nie lah buku nyerr..


Aku Terima Nikahnya 2


Cihh Jidah, awal2 lagi terus ko bagi aku buku nih, ciap prepare paper bag lagi tok aku. Aku nie da la malas nak pegang2 barang kalo g jalan2 , saje je si Majdah nie. Nevermind lah, sebenarnye buku nie ustaz kitorang yang hadiah kan, ustaz bagi mase kitorang semua datang melawat skul tahun lepas, ustaz suruh gilir2 bace, da dekat setahun gak usia buku nih sekarang.


Aku xtahu pulak sape yang first bace n boleh sampai kat tangan Jidah. Jidah kate buku nie da lame kat tangan dia, so dia pass kat aku pulak. Aku lupa lak nak soal siasat Jidah bape lame dia pegang buku nie, hik3. Bukan ape kalo 2 bulan aku nak pegang 2 bulan gak^^!


Bes gak buku nie, aku baru bace sikit2, nanti aku wat entry baru eh pasal buku nih. Tapi after aku abis bace r, kalo xabis bace camno gayo aku nak wat summary nye eh..kekeke^^


Then lepas alter baju g jalan2 cuci mate. Cadangnye aku nak beli a few clothes r cos nak g cuti2 Malaysia, tapi at last xde yang berkenan, window shopping je la. After that g jalan2 the store, si jidah nak layan game, pastu karaoke. Giler 6 lagu sental, tapi 2 lagu burn gitu je sebab Jidah salah tekan, 4 lagu je r yang berjaya di 'sumbang' kan suare nyer.


Dalam pukul 4 settle sume kerja rewang2,even berdua je tapi panjang betol langkah we all^^. So, sementare tunggu ayah Majdah, duduk2 rehat dulu, Jidah pulak nak minom air vitagen dia n nak wat scene ala-ala Dream High, xkuase betol aku dengan budak nih. Sabor je la..^^


Mase nak duduk tue, tibe2 classmate mase Form5 dulu datang tegor kitorang, xsangke pulak terserempak dengan Ana@Farhana. Uisshhh, kurus gilerr kot, jeles aku nih! haha..So borak2 dengan Ana, lame tol xjumpe. Tibe2 teringat dengan classmate laen. Rindu korang sume meyh..!


Then bertolak balik uma around 4.30, on the way baru teringat nak renew lesen, rushing aku n abang aku g jpj. Luckily ade satu lagi kaunter yang bukak, at last lepas gak r nak renew lesen, kalo x abis r nak jawab ape dengan mummy aku balik nanti^^


Nota_kaku: Lagi semangat nak outing kalo manyak duit!!!=p

No comments:

Post a Comment

Salam..Hai lalink..comment la sikit ^^