Tuesday, July 12, 2011

Anda pon cubelah jugak!! XP

Pyong!! Ppyong!! Anda pon cubelah jugak! Ha..korang penah dengar tak ayat nie?? ha..ce teka..ce teka??? ayat sape? Kalo korang tak tau aku suggest kat korang rajin2 lah tengok iklan kat tv. Kui3=p Aku malas nak gtaw..hihihi *evil inside


Nie nak story pasal kisah basi lagi lemau nih. Pasal aku da berjaya buat kek sendiri!! Yeah...clap2x..^^ Tapi gambar kek da xde eh, xsempat nak snap cos aritue da selamat masuk tuperware then bawak g umah makcik aku..^^. Tapi kalo korang nak taw macam mane rupe kek tue korang bayang kan je rupe kek secret recipe..haaa...camtu la rupe kek ak =p *vomitted into the bucket..lol


Actually, aku xberani gak nak baking kek sendiri cos before this just tolong2 mummy aku je, then setelah juta2 kali tolong, mummy aku suruh aku baked sendiri. At first aku x berani gak cos bakar2 nie bukan bidang aku, aku xberani nak amik risiko.


Kalau masak2 aku xkesah, aku berani je even benda tue aku xpernah masak tapi kerisauan tue pada tahap minima lah, Because pada aku, masak jus simple thing to do bagi aku, aku just tengok orang buat then aku da boleh masak sendiri. Korang campak2 je ape benda yang korang berkenan di ati kat dalam kuali then jadi r masakan korang tue. Simple kan..^^


Maybe sebab bidang masak memasak memang da sebati dengan diri aku, so tahap konpident tue setinggi gunung everest r lebih kurang=p. Bab2 baking kek nie memang aku kurang konpident r, nak bakar kek bukan masok dalam periok or kuali, kene masok dalam oven, timing lak kena betol. Silap2 kek rentong dalam oven, tue la kerisauan terbesar aku.


First timer lagi la, cube bayang kan kalo kek tue rentong, rugi ma....^^. Tapi at last aku berjaya gak even sometimes ade gak r panggil mak aku mintak kepastian, tapi most of the thing done by me alone.! So, kire berjaya la kek yang aku buat tu! Lepas nie, if mummy aku mintak buat kek, aku sure da boleh buat sorang2. God willing..=))




So ney leader aku pesan kat kite sume...Hwaiting!!! ^V^

No comments:

Post a Comment

Salam..Hai lalink..comment la sikit ^^