Tuesday, July 5, 2011

Nickname

Annyeong..!!Ppyong!! Ppyong!! *bow..... Too many nickname, is it okay or not?? Meh sini meh nak wat survey sikit, toink3^V^


Sabtu lepas, aku g kenduri kawen dua pupu ak, so mase kat sane ramai la saudara mara yang datang. Actually ade some2 tu yang aku kenal n ade yang xkenal. Maybe yang aku xbape kenal tue saudara mare ayah dua pupu aku kot.


So mase kat sane, aku just duduk dengan anak maklong aku, kak ika yang mane aku just panggil dia kakak je. Tue pon after tolong mummy aku angkut lauk tok meja pengantin..fuhh! Xpe2, ringan tulang cikit, well aku memang rajin pon kan??hua2


So bila lepak dengan kazen aku kat dalam umah, suddenly kakak cakap nak g toilet, so aku duduk la sorang2 kat 2nd ruang tamu. Layan tv kat astro tapi ampehh, cite x menarik jiwa raga tol..=,=. Da la boring giless babas wehh!


Then time tengah dok sorang2 tue family pakcik aku datang serbu ruang tamu. Haishh, abes aku kena temu ramah, nak lari memang mimpi larh aku. Da kena kepung, xkan nak blah camtu je. Xsopan la plak, he2 yelah kaw Riny, muntah sekarang gak!!^^


Tapi yang menjadi masalah nye aku pon xtaw nak explain kan aku anak siapa cucu siapa cos banyak sangat nickname mummy aku n makcik aku. Aku sndiri susa nak explain. hihi. Seresly, masalah nie sukar diungkap kan dengan kata2.=p


Then kalo xboleh nak ungkap kan dengan kate2, kita guna isyarat tangan je, so maen tunjuk2 je lah. hehehe. Nak wat camne kan, standard la. Da la dorang ingat kakak tue betol2 kakak aku, so puas pulak nak explain kakak tue anak siape. Yela, maklong aku pon banyak nick name gak.


Memang masak lah aku. Tapi bila fikir2 standard la kan orang dulu2 banyak nickname even nickname tue jaoh menyimpang daripada name sebenar. Mummy aku, maklong aku sume ade banyak nickname. Aku pon kadang2 xtaw nak pilih mane satu kalo orang tanye aku anak sape, kang aku sebut nickname yang nie, owang xkenal, yang tue xkenal gak.. aigooo~~ So the solution is...Sign language..hahahaha^^V


Tapi banyak nickname nie ade pros n cons die gak taw..So korang2 check dis out. Aku guna kan koleksi2 nickname aku eh..*cehh Riny padahal kaw pon banyak nickname...puii!!


A*G*H----> nie just tok family je k, and saudara mare juge!


NA**----->nie untuk family sahaja especially adik aku. Now my little kazen used to call me using this nickname too.

N**I------>nie nickname time kecik2, n zaman skul rendah


RINY----->this name is official yaw! hua2, since skull menengah everybody call me Riny.


Oppss name terpakse di sensored yaw. Ini adalah kerana untuk mengelak daripada anonymous2 yang saje2 nak wat2 aku tertanya2. Just hate it yaw. So my friend or relative je tahu ape huruf2 di sebalik bintang2 tersebut ye.=)


So nanti kalo ade someone yang panggil aku using one of those nickname i will easily categorize them whether they r my relatives or my old friend from primary or secondry school. Awesome rite??? huaa2 *vomit


Nota_kaku : da lame xgune nickname Baby Iriny..=p

No comments:

Post a Comment

Salam..Hai lalink..comment la sikit ^^