Wednesday, August 3, 2011

I Heart Sejarah Lebih la....XD

Hai sume...pose x arini?? Pose jangan xpose taw, toink3^^. Erm, bulan pose nie xbanyak keje nak buat. Tengahari xyah masak da! Hoye!!! I love it ;p  So sementara nak buat benda laen update blog r kejap..ngeee.


Korang ingat x aku pernah buat opreasi Ops Pocot before this kan? So da bace lom? Wajib bace taw...muahahha^^ So nakcite sikit la dalam sibuk2 punggah barang macam orang nak pindah umah tue, aku jumpa satu fail nih. Jom kita usha jom!


Fail apakah ini???

Gilerr arh, xboley blah tol aku. Cover gambar princess disney, uwekkss!! Betapa xmatured nye dulu2 an. Biasa r time muda2 lagi, kalo sekarang still pakai fail cover gambar nih memang aku super childish r..=,= Berbalik kepada topik asal fail apakah ini??? Yang pasti bukan fail mahkamah or whatsoever yea...


Yellow Pages First pages

Bukak je bahagian kulit aku nampak ade index nie. Jom kite zoom sikit lagi..yeah....
.
.
.
.


Lorh fail sejarah rupe nyer. Giler aku sayang fail nie like crazy mase dulu kot. I heart sejarah lebih r. Mase sekolah menegah dulu minat subjek sejarah sangat2. Nie fail aku mase form 4&5 dulu. Cun lagi, ishh nak simpan r, ..ngeh3..Bagi adk aku ley gak, hui3 *sight...


selak page seteros nye


Selak lagi


Dan lagi


Lagi n lagi ^^


Cube korang tengok nota2 tue. Best kan? Cikgu aku baik sangat bagi nota kat anak murid dy, siap tolang buat kan nota ringkas yang ade kotak2 tue so mudah bagi kitorang nak compare kan isi2 penting. Cikgu just buat ape yang patot je then kitorang cari sendiri isi penting, *hamboi2 sume nak cikgu buat..banyak cantik! haha. Sebab2 nota macam ni la buat aku jadi lagi semangat belajar sejarah, toink3.


Ye r kan, masok Form 4 sume da laen, subjek sejarah banyak kena hafal2 kan. Xmacam mase lower form dulu, bulat2 je then hitamkan kertas jawapan. Siap! Masok Form four memang kalo ko bulat2 je suffer r ko, haha. Aku nie memang fanatik dengan subjek nih, mase dulu2 ade gak r pasang cite2 nak jadi sejarawan an, xpon ahli arkeologi ke..best gak, tapi xde rezki  nak wat camne. Rezki more to bidang sains even aku xde r pakar mane..ngehehe^^




Bile selak2 lagi jumpe r kertas2 periksa and kuiz2 dulu. Cikgu aku rajin buat pop kuiz and teka silang kate. After habis belajar sesuatu topik cikgu akan uji kitorang guna silang kate nie. Salah satu, satu cubit! Ha, ambk ko kalo sepuluh salah, sepuluh kali la kena cubit. Memang maska. Aku jarang kena cubit, sebab betol banyak ;p Kalo kena cubit pon aku rela sebab aku heart sejarah so much larh!^^/


Da tiga tahun tinggal kan alam sekolah, rindu betol! Cikgu sekarang pon da tukar skul, last year cikgu add fb aku, then aku anta mesej kat cikgu cube tengok pe cikgu balas??hehehe. 





Hihi, tengok la betapa cubitan cikgu menjadi senjata ketika beliau ajar sejarah. hihihi^^ Rindu cikgu sangat2 la. Nak belajar sejarah lagi la rasenye cikgu.hihihi XD



Zoom sikit markah silang kata yang aku dapat *muke bangge giler nih


Nota_kaku : Teringat kenangan Cikgu sejarah aku nie nak bagi aku minom air serai wangi cos first time beliau masok mengajar kelas aku time f4 dia tengok aku la student yang berwajah paling serius. If orang laen gelak2 aku xgelak pon, fuh..But after along time i change already. hihi..kan cikgu kan...^^




No comments:

Post a Comment

Salam..Hai lalink..comment la sikit ^^