Thursday, August 11, 2011

Shawl = Selendang ^^

Ppyong!!! Weh, lame giler aku x update blog. Even baru 5 hari x update tapi aku rase macam lame sangat xupdate taw*konon2 rajin sangat larh update blog before this..aiiiyarkk!!~~


Nak story sikit la. Semalam aku ikot Daddy aku pergi Mentakab. Daddy aku ade something nak settle kan kat sane then aku pon amik kesempatan r ikot teros. Tapi ambil kesempatan nie tiada kena mengena nak bodek bapak aku ke ape ke okeh, even aku sorang je yang ikot pasti xkan dapat nye nak makan sedap2 or special2 sebab tengah bulan pose. Jangan Harap! ^^


Ambil kesempatan nak bukak akaun bank je kat sane. Bukak akaun bank muamalat. Then bila da setle bukak akaun tue, ikot dad aku g pejabat pos, adehal dad aku nak setle kan. Aku pon duduk r sorang2 tengok gelagat orang ramai. Hihi. Best gak kan tengok gelagat manusia nih.


Destinasi seterusnya ialah cimb bank. Dad aku tanye nak ikot dia or nak g mane2 sebab maybe lame gak nak settle urusan kat bank tu. Op cos aku nak g mane2, hihi. Then aku pon cakap nak pergi kat satu kedai tudung nih. Ye r cuci2 mate, pastu mane yang berkenan boley sambar ;p


Sampai2 kat kedai terus aku tuju kat bahagian shawl2 nie. Op cos r aku an shawl mania, kekeke^^. Tengah dok sibuk2 pusing-pusing usha2 shawl, tibe2 masuk 2 orang guys nie. Kecoh2 masuk kedai tuh. Aku dengar dorang sebut2 shawl2.


Aku pon ape lagi, pasang telinga r, muahaha. aku terpaksa pasang telinga okeh. Coz dowang dok bising2 depan aku gak. Dua orang guys nie tanye akak yang kerja kat situ..lebih kurang camni r --->


Guys : kak, ade shawl x.?
Akak : yang nie ke? *sambil tunjuk kat bahagian shawl2
Guys : Xtaw r, ala shawl la..yang lilit2 tue
Akak: Selendang r macam patung tue pakai *sambil tunjuk pulak  patung yang pakai shawl
Guys : Xtaw r, dia kate shawl, *sambil kua kan fon tunjuk pic kat akak tuh. *aku agak dia tunjuk pic awek dia r pe ag an...erk..ade berbaur cemburu ke pada ayat aku tuh??hahaha


Then, akak tue terpaksa la kua kan satu shawl belit atas kepala dia semata2 nak tunjuk contoh kat guys itu bahawa shawl and selendang itu adalah benda yang same ye. Shawl itu dalam bahase omputessnye..atoi~~
After da tengok akak tue baru a dorang puas hati and then suruh akak tue pilih kan shawl tok bagi kat awek dia.


Walaupun dia x mention nak beli tok awek dia tapi aku and orang keliling paham sangat r. Tengok care pon da taw an. Konon2 malu2 unta. Uwekss!!** lagipon xkan beli untuk kakak or adik kot, baik sangat^^ *sebab abang and adik aku xpernah pon nak beli kan shawl tok aku..hua3 *aku ambik contoh terdekat yaw.ngeeeee=p. And aku rasa kalo belikan untuk adik or kakak mesti dia xkan malu2 punye r. Kompem!


Tapikan, jeles gak r. Mesti awek dia happy kan pakwe dia belikan shawl tok dia. Even pakwe dia main ambik je shawl pattern ape pon *ak ase agk kureng r style shawl yang pakwe dia beli semalam tue ^_~ tapi mesti awek dia rase teruja giler kan. mesti  awek dia rase pakwe dia r yang paling sweet.! Kalo aku jadi awek tue  pon aku teruja giler. Eishh..bile la nak ade pakwe nie, nak gak dapat adiah shawl *tearing eyes. 




Nie r hasil yang aku sambar semalam, 2 helai inner kaler coklat pekat and cair then sehelai selendang. Aku gune duit sendiri okeh. Xde pakwe nak tolong support aku, da la jalan sorang2 beli shawl plak kena bayar sendiri ;p Even aku tengah xde duit aku tetap membawa pulang buah tangan untuk diri sendiri, kekeke^^


Nota_kaku : Alamak, aku rase macam da terguna duit yang dad aku bagi untuk settlekan hal2 masuk U larh..aiyaaa ~~

2 comments:

  1. haha..klako2...sronok la ad org belikn shawl..aq hnya mmpu melihat je...tgu pkwe gak la yg belikn nty..muahahha..peace!!!

    ReplyDelete
  2. hihi..2r pasal syikin..tgu kekasih ati r bli an..ntah2 pkwe kte ti pon cm2 gk glagat dowg..haha ;p

    ReplyDelete

Salam..Hai lalink..comment la sikit ^^