Sunday, August 14, 2011

Terlebey Sudaa..^^

Merenung jauh pengalaman arini, kekeke XD


Okeh, hari ni terlebey feeling plak. Tibe2 terase macam kat perantauan cos kena bukak pose sorang2. Uwaaa...Tibe2 terngiang-ngiang lagu dendang perantau time bukak pose tadi ..kwahahaha ;p


Betul wess, bukak pose sorang2 itu adalah sangat memeritkan okeh cos makan sorang2 sambil tengok tv. Nak2 pulak channel ampeh ade siaran bes nye. Makan la aku sorang2 pandang dinding dapur. Rase macam dinding tue dok sengih2 cam kerang busuk tengok aku makan sorang.


Ye, memang terlebih feeling sebab dengan dinding pon nak terasa ati. Haishh!! Makan la lauk "pasang siap" kat umah nie. Just masuk dalam periuk then aku just panas kan. Ye, duduk sorang memang rase xde semangat nak buat kerja apatah lagi memasak. Jadi amik keputusan mengadap lappy buat ape yang patut *sepatut nye ko g mengaji Rny!! ^^ ngeee


Ye, tiba2 terasa macam ade kat perantauan sangat2, bukan merantau ke kota tue tapi ke luar negara. Sebab duduk sorang2 je, time kat kolej dulu pon xpernah bukak pose sorang taw. Mesti ade geng nak 'melantak' same2. Baru lah paham feeling orang2 yang duduk luar negara  tue. 


Okeh lepas nie aku boleh posing tok buat salam perantauan then boleh terus pos untuk masuk dalam paper. Then, ibu abah aku msti bangge tengok anak dia yang comel nih dalam surat khabar sambil berlinang air mate *okeh stop it now Riny, ko da mengarut too much..hikhok^^


Owh, lupe nak gitaw, sebab ape aku bukak pose sorang2. Sebab parent aku kena anta adik aku balik hostel. Adik sepupu aku pon ade sekolah tempat yang same dengan adik aku kt MRSMF so dia tumpang parent aku nak balik hostel same2. Jadi aku terpaksa mengalah, mengundur kan diri. 


Sebab atas pengalaman lalu, Myvi itue bukan lah sebuah mpv yang boleh menampung empat orang penumpang sekaligus di tempat duduk belakang nya ya. Nak2 pulak badan masing2 sudah kembang 2,3 mangkuk jadi suasana di tempat duduk belakang suda same seperti ikan sardin tin cap ayam. 


So, as a solution, aku mengundur diri meskipon hati agak kurang rela..awww!! Maka, terjadilah peristiwa berbuka seorang diri, di rumah sendiri, di hari ke14 bulan ramadhan. *uhuk3.....uwaaaaa ='(


Nota_kaku : Memang terfeeling lebey arini

No comments:

Post a Comment

Salam..Hai lalink..comment la sikit ^^