Friday, September 30, 2011

Rindu Sarapan Pagi 'Special' Y_Y

Annyeonghaseyo!Pyong!! Selamat Pagi sume. Nie pagi2 curik2 mase hupdate blog, tibe2 rase feeling sebenar budak U. Cos kene hupdate blog seminggu sekali je. Busybody la katekan :D So pagi2 nie, aku xsarapan lagi, n sarapan pagi xwujud kot dalam idop aku sebab sarapan pagi da di anjak waktunye ke jam 10 or 11 pg, make istilah sarapan pagi telah bertukar kepada sarapan ' menjengah tengah hari ' . Mungkin dari kecik da bese sarapan lewat jadi bila kena sarapan pagi2 memang kompem makanan xabis. ^^ toink3


Emm, ape menu sarapan aku jap lagi?? Roti bakar je la jawapan yang pasti, kalo xnak makan roti bakar air nescafe n biskut kering la sebagai penawar. Uwawawa *sayu ati yang tengah menulis nih* Kalo da jemu dengan menu rutin tuh, kite forward je teros perot yang berpesta nih dengah makan tengah hari. Bila keadaan begini berlaku rindu pulak kat rumah, rindu kat abah aku. Abah yang akan belikan sarapan tok aku n abg aku kat rumah.


Nasi lemak buah bidara ^^



Roti Canai terbang, oyeah!!



Erk, *telan air liur nih * Sedapnye tengok nasik lemak n roti canai nih, ini r menu wajib yang akan abah aku belikan untuk aku. Kalo bukan nasi lemak pasti roti canai. Sampai da selalu makan roti canai n nasik lemak kadang2 aku n abang aku wat xtahu je bila ayah aku belikan sarapan nie. Bila ayah aku balik kerja tengok2 ade lagi nasik lemak or roti canai yang kitorang xmakan langsung. Memang kompem... kompem kena bebel. Sebab bila abah beli sarapan kitorang xmakan but bila abah aku xbeli time tu lah perut nak buat perangai, lapar tahap unta. Tapi memang betul pon, bila xde sarapan time tu la lapar tahap kanak2 tengah tahan pose. Itu la balasan budak xreti bersyukur *insaf* T_T


Tapi time cuti lima bulan dulu, aku paling suka bila abah belikan sarapan nasik kerabu. Sedap giless wea, sehingga menjilat jari! Memang terbaek la! Bila abah belikan nasi kerabu xyah tunggu lagi, terus turun dapor basuh tangan bace bismillah * i xlupe okeh ;) *terus ngappp!!! Fuyyooo!!!!! Sedap gilerrr!! Tapi abah beli nasi kerabu bukan hari2 r, ade hari2 tertentu, xbole hari2, limited days je. Sebab tu aku teruja, ngehehehe.. So tiap2 ari la mengharap abah belikan nasi kerabu bu jangan harap. Dalam bersarapan perlu ade variasinye. Xbole hari makan nasik kerabu ^^. So sekarang tibe2 rase rindu kepada nasik kerabu tersebut. Kalo ade perkhidmatan delivery daripada kedai makcik tuh, kompem aku tepon makcik tuh suruh delivery kat aku tiap2 ari kat Batu Pahat nih, ~_~ *makcik, saye rindu nasik kerabu macik, muahahaha


Yummy, rindu giless nasik kerabu macam nih!!


Tapi menu sarapan yang paling aku rindu sekali is bila aku dok sorang2 kat umah. Perghh, ayah aku beli sarapan untuk aku yang 'double triple spesel' punye r. Dalam last year gtu la aku dok sorang2 je kat umah, coz time tu abang aku dudok uma nenek aku, adik aku lak kat hostel dia r pe agi. Jadi aku pon jd ATS (Anak Tunggal Sementara) kat uma taw^^. Syiokkk wess!! Sebab bajet sarapan untuk dua or tiga orang da di combine menjadi satu! Memang best! Sarapan pagi untuk aku da jadi extra spesel ! Setiap sarapan pasti ade lauk tambahan. Yang paling best Nasi Lemak + Ayam Masak Kicap ! Korang pernah ke rase? Aku sorang je pernah rase *perasan nih! ;p * Ayam yang seketul besar tu taw! hahahaha, But bila abang aku ade kat umah, aku xrase da sarapan cm gituh! Grrr, geram tol *^_~

Nasik Lemak

+

Ayam Masak Kicap



Okeh, telan air liur sekarang, uwawawa. Rindu nak sarapan kat umah, rindu nak sarapan spesel, n rindu semua!! Okeh lah, sampai sini dulu, nak g buat aer nescape, nak cicah dengan biskut *sobs Y_Y bye sume...


Nota_kaku : T_T

Wednesday, September 28, 2011

Friday, September 23, 2011

Dari 3 Jam Ke 4 Jam +++

Wahwahwah.....dah 3minggu bertapa kat tempat baru. So, sebab rase diri da dewasa jadi xrase sedih sangat *muke bahagie nih. Tapi dok sini da makin jaoh dengan famili, Kalau dulu time kat matrik jaraknye dengan rumah just about 3 hours je but now da 4 jam +++ itupun kalo drive speed formula1, kalo dok berhenti2 pantang jumpa R&R memang jadi 5,6 jam +++. *Hamboih2 aku nak komen2 banyak lak, drive sendirik la...=,=


Tapikan...kan..kan...Kalo buat perangai before pergi somewhere tu normal kan??kan?? ngehehehe. My bad side la, before gi dafter tempat baru mesti wat perangai punye la ^_~. Sebulan sebelom daftar kalo boleh xnak ambik taw langsung pasal borang2 yang nak kene isi. Aku akan wat sume benda last minute okeh! Xmaw awal2, coz sukar nak terima kenyataan kena tinggal kan umah terchenta especially bilik tersayang! ^^Toink3.


Bila da buat kerja last minute tue ape lagi last2 minute jugak r kena marah dengan bapak aku, sebab susahkan dia nak cop itu la ini la bila da last2 minute. Aku saje je nak bagi bapak aku marah aku, sebab nanti kat u xde orang da nak marah aku,lolololo~~ Alasan semata yaw! Okeh, janji2x...pasni xnak da wat kerja last menet ;p


Okeh, selain itu perkara normal bila nak pergi daftar belajar is, muka akan jadi 'physco' gile. Time dalam kereta da stat buat muke ketat, sebab tibe2 terasa macam otot2 wajah krem serta merta yaw time tuh. *Saya xbersalah. Muka pon monyok2 n tensen2 je. Time nie jugak la abang aku akan ambil kesempatan sakat aku, muka yang da sedia ketat jadi makin ketat  macam nak explode bagai da ;p Bila ajak makan pulak akan segera menolak pelawaan kerana tiba2 perut rase kenyang*terase kurus sebentar XD


Semua perangai2 kureng bagus tue muncol sebab berat ati nak pergi tempat baru n nak berpisah dengan parent. But at first je, Now da okeh da. Kate da dewasa, kena la indipendent lebih sikit *muahaha..ayat matured nih. But i'm proud of myself, no more shock culture like i faced during first time going to secondary school and matrix life. Nanges2 n sebak2 pon xde. Maybe da biasa, so i felt normal. Even there is sometime i miss my family but it just the felt that comes for a while that no need me to tears or anything else ;D


So now, its time to study hard! To grab my ambition! An Engineer to be! An IR title in front of my name one day! But the most important thing now is my desire to get the 'First Class Degree' Amin! Pray for me ya!


Nota_kaku: Ayat yang berlegar2 di kepala now is- dalam proses mematangkan diri sendiri! ^_^


Monday, September 19, 2011

Lebaran 2011

Pose ala diva di hari lebaran XD


Okeh, arini da 23 Syawal..baru la terhegeh2 aku nak wat post pasal lebaran bagai. Tapi sebab tibe2 terasa diri diva macam pose kat pic di atas still nak gak terus kan entry nih ;p Anyway, aku sebenar nye nak ucapakan Selamat Hari Raya untuk uolls sume. Da lame berniat tapi baru sekarang termakbul..ngehehehe Sebab one of the main reason is aku tengah bizi giless sekarang, bizi sebab apakah?? continue on other entry ^^


Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin. 0-0 eaa....XD


Nota_kaku: Lupe nak bagi taw. Tema pemili aku tok rayer 2011 is kaler silver oyeahh!!