Friday, September 30, 2011

Rindu Sarapan Pagi 'Special' Y_Y

Annyeonghaseyo!Pyong!! Selamat Pagi sume. Nie pagi2 curik2 mase hupdate blog, tibe2 rase feeling sebenar budak U. Cos kene hupdate blog seminggu sekali je. Busybody la katekan :D So pagi2 nie, aku xsarapan lagi, n sarapan pagi xwujud kot dalam idop aku sebab sarapan pagi da di anjak waktunye ke jam 10 or 11 pg, make istilah sarapan pagi telah bertukar kepada sarapan ' menjengah tengah hari ' . Mungkin dari kecik da bese sarapan lewat jadi bila kena sarapan pagi2 memang kompem makanan xabis. ^^ toink3


Emm, ape menu sarapan aku jap lagi?? Roti bakar je la jawapan yang pasti, kalo xnak makan roti bakar air nescafe n biskut kering la sebagai penawar. Uwawawa *sayu ati yang tengah menulis nih* Kalo da jemu dengan menu rutin tuh, kite forward je teros perot yang berpesta nih dengah makan tengah hari. Bila keadaan begini berlaku rindu pulak kat rumah, rindu kat abah aku. Abah yang akan belikan sarapan tok aku n abg aku kat rumah.


Nasi lemak buah bidara ^^



Roti Canai terbang, oyeah!!



Erk, *telan air liur nih * Sedapnye tengok nasik lemak n roti canai nih, ini r menu wajib yang akan abah aku belikan untuk aku. Kalo bukan nasi lemak pasti roti canai. Sampai da selalu makan roti canai n nasik lemak kadang2 aku n abang aku wat xtahu je bila ayah aku belikan sarapan nie. Bila ayah aku balik kerja tengok2 ade lagi nasik lemak or roti canai yang kitorang xmakan langsung. Memang kompem... kompem kena bebel. Sebab bila abah beli sarapan kitorang xmakan but bila abah aku xbeli time tu lah perut nak buat perangai, lapar tahap unta. Tapi memang betul pon, bila xde sarapan time tu la lapar tahap kanak2 tengah tahan pose. Itu la balasan budak xreti bersyukur *insaf* T_T


Tapi time cuti lima bulan dulu, aku paling suka bila abah belikan sarapan nasik kerabu. Sedap giless wea, sehingga menjilat jari! Memang terbaek la! Bila abah belikan nasi kerabu xyah tunggu lagi, terus turun dapor basuh tangan bace bismillah * i xlupe okeh ;) *terus ngappp!!! Fuyyooo!!!!! Sedap gilerrr!! Tapi abah beli nasi kerabu bukan hari2 r, ade hari2 tertentu, xbole hari2, limited days je. Sebab tu aku teruja, ngehehehe.. So tiap2 ari la mengharap abah belikan nasi kerabu bu jangan harap. Dalam bersarapan perlu ade variasinye. Xbole hari makan nasik kerabu ^^. So sekarang tibe2 rase rindu kepada nasik kerabu tersebut. Kalo ade perkhidmatan delivery daripada kedai makcik tuh, kompem aku tepon makcik tuh suruh delivery kat aku tiap2 ari kat Batu Pahat nih, ~_~ *makcik, saye rindu nasik kerabu macik, muahahaha


Yummy, rindu giless nasik kerabu macam nih!!


Tapi menu sarapan yang paling aku rindu sekali is bila aku dok sorang2 kat umah. Perghh, ayah aku beli sarapan untuk aku yang 'double triple spesel' punye r. Dalam last year gtu la aku dok sorang2 je kat umah, coz time tu abang aku dudok uma nenek aku, adik aku lak kat hostel dia r pe agi. Jadi aku pon jd ATS (Anak Tunggal Sementara) kat uma taw^^. Syiokkk wess!! Sebab bajet sarapan untuk dua or tiga orang da di combine menjadi satu! Memang best! Sarapan pagi untuk aku da jadi extra spesel ! Setiap sarapan pasti ade lauk tambahan. Yang paling best Nasi Lemak + Ayam Masak Kicap ! Korang pernah ke rase? Aku sorang je pernah rase *perasan nih! ;p * Ayam yang seketul besar tu taw! hahahaha, But bila abang aku ade kat umah, aku xrase da sarapan cm gituh! Grrr, geram tol *^_~

Nasik Lemak

+

Ayam Masak Kicap



Okeh, telan air liur sekarang, uwawawa. Rindu nak sarapan kat umah, rindu nak sarapan spesel, n rindu semua!! Okeh lah, sampai sini dulu, nak g buat aer nescape, nak cicah dengan biskut *sobs Y_Y bye sume...


Nota_kaku : T_T

5 comments:

  1. sedap2...nasi kerabu ltak budu mmg terbaik dr kelantan..hehe...rindu jgk nk bekpes sme2...;(

    ReplyDelete
  2. tu la..nasik kerabu + daging bakar..nyum2, sdap nyer..uwawa...rindu gak..nak2 time sarapan nasik lemak!! koko crunch ke..awl2 pg da turun! kan..kan..haha

    ReplyDelete
  3. uwaaa* nangess gk nih. bile da besar ni ase cm nk msok skola blik..ish2..

    ReplyDelete
  4. haha...tw xpe..rindu zman skolah...hehehe...

    ReplyDelete

Salam..Hai lalink..comment la sikit ^^