Monday, October 31, 2011

Best nye Konvo!

Wah!! Eksaited aku nak wat entry nih. Minggu nih, turn U aku plak wat Majlis Konvokesyen. Asyik dengar cite daripada geng2 laen je bout majlis konvo kat U dorang, minggu nie aku pulak merasa macam mana suasana konvo. Even xdapat tengok majlis penyampaian ijazah tapi dapat tengok ex-student u nie berlegar2 kat kawasan U sambil pakai jubah pon da rase teruja. 





Seronok tengok dorang n rase teruja pulak nak graduate nanti. Nak konvo gak! Sebab tu la orang kate, bila konvo time tu r kite rase penat lelah kite terbalas. Memang heaven r orang kate! \\(^_^)// Hoyey!! Sepanjang konvo nie macam2 benda yang berlegar2 kat otak aku! Seronok, pergi everywhere tengok mereka2 yang berjubah konvo dengan muka yang berseri2. Bawak pulak bunga sejambak sorang! Waaaa...nak jugak!^^


Yeah! God Job! Then Graduate!!


Time pergi kelas pagi tadi, lalu kawasan studio photoshoot untuk mereka2 yang nak posing dengan family or sorang2 dengan ijazah masing2. Macam2 pilihan background ade! time tuh tahap keterujaan da overload dah. Then, terus set dalam otak, aku pon nak macam ni jugak nanti! 4 tahun lagi aku nak merasa macam nie jugak! Time tu nak sume family members aku ade sekali, nak posing dengan dorang kat studio nih! Mesti!!!


Pastu lalu pulak kat kawasan orang jual2 jambangan dengan teddy bear tu! Wah, 'divaness' da datang, dalam ati kate wah nanti nak gak yang nih time graduate! *so kepada abang or adik or kawan2 or pakwe  yang nak datang tengok aku konvo nanti sila bawak bunge nie sorang satu ;p* Wah, rase semangat pulak nak konvo! Tapi Riny nak konvo kena dapat result gempak, ingat!!! *ayat tok diri sendiri ;D*


Okeh, aku nak yang macam nih eh! :D


So, nak belajar leklok, nak bagi parent tengok aku konvo nanti, bia parent aku kembang nanti an tengok aku ^^ woot2, nak dapat yang first class punye, nak dapat anugerah sekali nanti, nak ambik gambar dengan family kat sini nanti, pastu nak upah cameraman sendirik gak! *ngehehehe..xdemand kan??


Xsabar nak campak2 topi macam nih! XD


Nota_kaku: Yang tak konvo, g serbu pesta konvo je r. Shopping mopping kat sane. Aku?? erm, sempat r sambar pashmina sehelai ^_~

Monday, October 24, 2011

Kerna Terpaksa ^_~

Betul lah kate orang kan, bila terpaksa semua benda kita boleh buat! Even benda yang xterlintas kat fikiran pon boleh kita buat. Itu lah penangan "terpaksa'. Dalam situasi laen nye, bermaksud kalau xde tekanan, memang sesuatu kerja tu xkan jalan r. Betol x kawan2??? ;p


Semalam memang sejarah tercipta lah, Tiba2 dipaksa drive kerna keadaan memaksa! Kalo ikotkan memang da lebih setahun aku xgenggam stereng kereta! Ye memang benar! Tiada yang benar melainkan yang benar2 belaka. Sebab terpaksa punye pasal aku beranikan jugak diri nak drive. Tapi syukur, skill memandu ade lagi! Xsangke taw..aww..awww XD


Alkisah bermula bila da kua shopping xhengat, terlupa pulak yang jam da nak dekat pukol 5. Mentang2 la sewa kereta!! ;D Gi outing dengan Nina, Tiara, Myra n Syarah. Plan nak balik before pukul 5 semalam sebab rumate aku, Syarah yang bertanggungjawab menjadi pemandu kereta semalam ade perjumpaan. Di sebab kan da nak sampai U nak terlebey jam 5, jadi dia dapat call  telefon yang menyebab kan dia terpaksa segera ke tempat perjumpaan.


Memang time tu jugak la dia pujuk aku suruh drive. Sebab dia terpaksa pergi perjumpaan cepat. So, kitorang la di pertanggungjawabkan untuk memulangkan kereta kepada tuan empunya badan! Memang aku da cuak2 unta da bila dia cakap macam tuh. Dia cakap macam2 mane pon aku kena gak drive. Sebab dia memang nak kejar mase nak pergi perjumpaan.


Aku memang da puas da buat alasan, tapi dia still gak merayu suruh aku drive. Memang sumpah la aku cuak, setaun lebih xdrive tiba2 kene drive lak! Dan2 pulak time tu aku suruh dia singgah atm sekejap. Nak cocok duit balik sebab da shopping xhengat xsedar poket da kosong ;D Siap2 je aku cocok duit, tengok2 dia da duduk kat tempat duduk penumpang?? Nina n Tiara pulak da siap dengan kate2 semangat tok aku, punye r nak aku drive jugak! Grrr...memang sangat la dorang nih.


Aku dengan terketar2 lutut nye redha je r pergi kat tempat duduk pemandu. Memang cuak..tibe2 teringat perasaan nak test jpj dulu. Tapi time tu xde r terketat2 lutut sangat macam semalam *ngehehe, konon!!!  So, aku dengan pasrah nye drive la jugak. before drive tu sempat lag tanye syarah mane satu minyak, mane satu clatch mane satu break..punye r berkurun xdrive aku ni kan. Nampok sangat la nyerrr yew....


Siap Syarah lagi tolang masuk kan gear time first2 tuh, sumpah lawak. Destinasi first daripada pintu pagar utama ke kolej kediaman, sebab nak anta dulu barang shopping *jauh gak taw ;p bangge ilmu drive tu masih melekat di kepala...*. Then baru pergi hantar kereta balik, kat kolej kediaman before pintu pagar utama. Tapi punye la xxhengat camne care nak stat kereta, xnak mati kan enjin, suruh dak2 nie angkut kan barang naik bilik, then aku bertapa dalam kereta.


Pastu da anta barang baru r pergi anta kete. Time nih no more syara. Dia da pergi perjumpaan, memang da xde r orang nak tolong aku masok kan gear. Memang terpakse berdikari r aku @_@ Tapi alhamdulillah selamat gak anta kereta tuh. Penumpang aku yang dua orang tuh Nina n Tiara pasrah je r an sebab aku men langgar je bonggol2 jalan tuh, memang xbreak2 tukar gear da. Aku redah je, naseb baek rendah je bonggol tuh, kalo tinggi maw terbang kete yang aku bawak tuh..hua3..


So, lepas bawak kereta tu teros kol ibu, haha. Punye r eksaited! Bagi taw yang aku drive, muhahaa. Pasni nak pulun drive kete yang kat uma lak r ^^


Okeh, sila tenung pic ini lame2 okeh..Next entry related this will come
But dunno when..haha

Nota_kaku : Bankrup suda XD

Saturday, October 22, 2011

hilang, kaya, bizi !

Annyeong!!Ppyong!!Pyyong!! Uish, minggu lepas xsempat nak update blog pon. Ish, nak kne qada' balik nih! Ade chance r aku nak buat dua entry minggu nih^^. So, pada yang masih mampu, bersabarlah dengan bebelan dan kemengarutan Cik Baby Love *aww aww dalam blog ni yaw! (;p puihhh..muntah skarang!)


Tapi minggu nie a bit malang, a bit beruntung n a bit happy, a bit sedih. Senang cite bercampur gaul la perasaan nye, macam nasi campur hidangan tengahari aku kat sini yang amik lauk secoek harge mcm bli makanan kat kedai makan eklusife cap lima bintang! Nyampah tol!!


Ari selase baru nie my gold bracelet hilang! Sedih nyer, da 3 tahon pakai kat tangan nih. Tibe2 boleh hilang. Susah nye nak adapt, sebab da biase ade gelang kat tangan nih. Hari selase tu memang xperasan langsung yang gelang tu da xde kat tangan. Y_Y Uhuk3, sedey nyer, sekarang hanya tinggal belang je kat tangan. Boley lak ade line belang-belang kat tangan. Mane la gelang tuh, sayang gilerr kat gelang tu!!!! Uhuk3 uwaaa..


Hari Rabu hari tu Alhamdulillah, sape yang taw tu paham2 la, yang xtaw tu sila skip perenggan nih ;p. Xboleh nak iktiraf diri sendiri as orang kaye. Nanti orang kate perasan lak, so aku nak mengaku yang aku ni insan fakir. ^^ Ngehehe, so nanti xde r orang  nak pow aku kan, aku punye list nak beli barang pon da penuh satu muka surat. Itu baru senarai 'keperluan' , yang 'kehendak' belom lagik! >.<  Fuhh!!


So,dalam kisah ilang n kaye nih, kebizian adalah benda yang xnak berenggang dengan aku dalam minggu nih! Nak berkepit je, ngade2 betol la *ok sila pasrah ye riny* Busy buat asignment, kajian kes tentang Kartika Sari. Dalam dok bizi cari info kat internet facebook mesti nak bukak jugak. Padahal bukan layan pon, saje je nak memenoh kan tab!


Dalam ke'bizi'an tue, xperasan pulak yang mak aku chat aku kat FB. Punye r khusyuk lagi tawaduk wat asignment memang da xteringat da nak melawat tab FB. Tiba2 bila bukak tab FB tgk2 da banyak da chat daripada mak aku. Yang buat aku nak gelak tergolek-golek is mak aku kate macam nie "Angah, ...sejak kaye nie senyap je" hahahah, sumpah lawak giler, teros capai fon kol my ibu ^^ ngehehe. Then ibu sempat lagi berpesan yaw "da taw bizi xpayah la bukak FB'. Ngeh3, memang kene setepek, dua tepek la kat dahi nih, hahaha. Ampun ya ibu *insaf


Nota_kaku: Da xtaw nak membebel ape, idea stuck! Penat studi math engine! ;D Bye2 korang, sorry for this annoying entry *trolololol

Monday, October 17, 2011

Useful Tips :D

Tips berguna tok sume! Awwawawaw...Aku tengah baik nak share tips yang aku jumpe nih. Da..da..cekidaut keh :D


1. Berwudhuk – Cara begini mampu menghindarkan diri dari bisikan syaitan yang mengajak anda menjadi malas.

2. Solat di awal waktu – Apabila anda mudah bertangguh solat, itu bermakna anda sudah terkena tempias-tempias malas.

3. Bangun Awal - Bila anda bangun awal, anda akan rasa segar dan hilang rasa malas.

4. Bergaul Dengan Orang Yang Rajin – Anda perlu pengaruh yang kuat untuk menjadi rajin. Jika anda bercampur atau bergaul dengan orang yang malas, malaslah jadinya.

5. Bersenam – Ini amat penting. Anda mesti bersenam dan keluarkan peluh anda 4 kali seminggu. Pasti rasa malas akan hilang kerana minda dan badan anda akan menjadi aktif.





Trying Hard To Be A Better Person


Sunday, October 9, 2011

Hoyyay!!! Happy 1st Anniversary My BLog


Yeay!! ce tengok..ce tengok..yang aku higlight tuh. My baby blog nih da berusia satu tahun! Ish3, da besar da blog bucuk2 nih *vomitted now ;p


Daripada CHOCOLATE & BOONGA-------> PRIVATE LIMITED ------> RINY LOVE MANIA ------> SUPA DUPA LOVA


After tukar name for a few times but still lagi bertahan sampai arini! Xsangke da setahun bergelumang dengan blog nih. Start since 9/10/10 . Kawan aku Jannah yang suruh wat blog nih, if dia xsuruh maybe sampai sekarang ampeh aku nak ade blog . So thanks a lot to her. Ingat lagi esok nye tue wedding Sheikh Muszaphar,ngehehe^^ 









Nota_kaku: Today is 9/10/11 what a nice date! 




8 Oct Happy Birthday Dad! ^^ (Secret letter to dad)


Happy Birthday Dad^^


Me and abah, lupa nak crop pic budak yang tepi sekali tuh ;D


Ehem2, okeh2..entry kali nih nak speaking sikit *ke'diva'an melampau XD * and yang paling penting ini adalah entry yang serius, so now plis eh change mood kepada mode serius okeh eberybody.



"He care but he dont show so much"

"He looks after us from far away"

"He dont easily get mad"

"He is a very positive person, if mum will get angry when i got a bad result in exam, dad is the one who will positively advising me and calming me with encouraging words"

"He was the one who comfort me when mum scolding me or I'm sulking with my mum *sometimes ;) "

"He care as much as a mother but he doesnt show like how our mother care for us"


I'm not a daughter who are very good to express my feeling towards others. Sometimes i wanna say a sweet thing to my dad but i'm too shy so that i just keep it in my heart. But deep in my heart i wanna daddy now that i love him so much! ^^


And if u want to know, i'm really a sensitive person when it comes about dad. I'm still remember in matrix i'm crying all the way back to my hostel from the ATM that in front of the main gate^^. The reason is because my mum calling me and tell that she will join a trip with my little and big bro but my dad cant comes along because he had work to do.  


Even when i'm drafting this entry, i'm feel like crying *crying already actually,ngehehehe. But suddenly my roomate comes to me and ask what am i doing. Quickly hiding my little notebook and chating with her. Luckily my messy hair had cover up my face, so she didnt see my tears..hahaha ;D. For me i wanna my dad join the trip too. Its okay if i didnt join but i wanna dad going together with them and enjoy the trip *aigoo~~ what a childish side of me * *shyness overload,lets vomit eberybody..lalala~~


So, i'm always talking to myself, as i'm not so good in expressing my feeling i must not trouble my dad. I'm trying as much as i can. I'm also dont wanna troubled him when it comes about money. I'm trying to saving as much i can. 


Now, i'm slowly trying to show a lot of love to dad. I do the same thing to dad like how i do to mum. I'm hug dad n kiss his cheek when i'm going back to hostel. And the most important things is I'M PROUD TO BE MY DADDY'S GURL!


 CAKE OF THE YEAR^^
TIRAMISU CAKE! SO YUMMY !!
XD


FOR  MUM AND DAD ANNIVERSARY


FOR EVERY FAMILY MEMBERS BIRTHDAY


Nota_kaku: 60% of the cake was eaten by my little bro and me :D