Monday, October 24, 2011

Kerna Terpaksa ^_~

Betul lah kate orang kan, bila terpaksa semua benda kita boleh buat! Even benda yang xterlintas kat fikiran pon boleh kita buat. Itu lah penangan "terpaksa'. Dalam situasi laen nye, bermaksud kalau xde tekanan, memang sesuatu kerja tu xkan jalan r. Betol x kawan2??? ;p


Semalam memang sejarah tercipta lah, Tiba2 dipaksa drive kerna keadaan memaksa! Kalo ikotkan memang da lebih setahun aku xgenggam stereng kereta! Ye memang benar! Tiada yang benar melainkan yang benar2 belaka. Sebab terpaksa punye pasal aku beranikan jugak diri nak drive. Tapi syukur, skill memandu ade lagi! Xsangke taw..aww..awww XD


Alkisah bermula bila da kua shopping xhengat, terlupa pulak yang jam da nak dekat pukol 5. Mentang2 la sewa kereta!! ;D Gi outing dengan Nina, Tiara, Myra n Syarah. Plan nak balik before pukul 5 semalam sebab rumate aku, Syarah yang bertanggungjawab menjadi pemandu kereta semalam ade perjumpaan. Di sebab kan da nak sampai U nak terlebey jam 5, jadi dia dapat call  telefon yang menyebab kan dia terpaksa segera ke tempat perjumpaan.


Memang time tu jugak la dia pujuk aku suruh drive. Sebab dia terpaksa pergi perjumpaan cepat. So, kitorang la di pertanggungjawabkan untuk memulangkan kereta kepada tuan empunya badan! Memang aku da cuak2 unta da bila dia cakap macam tuh. Dia cakap macam2 mane pon aku kena gak drive. Sebab dia memang nak kejar mase nak pergi perjumpaan.


Aku memang da puas da buat alasan, tapi dia still gak merayu suruh aku drive. Memang sumpah la aku cuak, setaun lebih xdrive tiba2 kene drive lak! Dan2 pulak time tu aku suruh dia singgah atm sekejap. Nak cocok duit balik sebab da shopping xhengat xsedar poket da kosong ;D Siap2 je aku cocok duit, tengok2 dia da duduk kat tempat duduk penumpang?? Nina n Tiara pulak da siap dengan kate2 semangat tok aku, punye r nak aku drive jugak! Grrr...memang sangat la dorang nih.


Aku dengan terketar2 lutut nye redha je r pergi kat tempat duduk pemandu. Memang cuak..tibe2 teringat perasaan nak test jpj dulu. Tapi time tu xde r terketat2 lutut sangat macam semalam *ngehehe, konon!!!  So, aku dengan pasrah nye drive la jugak. before drive tu sempat lag tanye syarah mane satu minyak, mane satu clatch mane satu break..punye r berkurun xdrive aku ni kan. Nampok sangat la nyerrr yew....


Siap Syarah lagi tolang masuk kan gear time first2 tuh, sumpah lawak. Destinasi first daripada pintu pagar utama ke kolej kediaman, sebab nak anta dulu barang shopping *jauh gak taw ;p bangge ilmu drive tu masih melekat di kepala...*. Then baru pergi hantar kereta balik, kat kolej kediaman before pintu pagar utama. Tapi punye la xxhengat camne care nak stat kereta, xnak mati kan enjin, suruh dak2 nie angkut kan barang naik bilik, then aku bertapa dalam kereta.


Pastu da anta barang baru r pergi anta kete. Time nih no more syara. Dia da pergi perjumpaan, memang da xde r orang nak tolong aku masok kan gear. Memang terpakse berdikari r aku @_@ Tapi alhamdulillah selamat gak anta kereta tuh. Penumpang aku yang dua orang tuh Nina n Tiara pasrah je r an sebab aku men langgar je bonggol2 jalan tuh, memang xbreak2 tukar gear da. Aku redah je, naseb baek rendah je bonggol tuh, kalo tinggi maw terbang kete yang aku bawak tuh..hua3..


So, lepas bawak kereta tu teros kol ibu, haha. Punye r eksaited! Bagi taw yang aku drive, muhahaa. Pasni nak pulun drive kete yang kat uma lak r ^^


Okeh, sila tenung pic ini lame2 okeh..Next entry related this will come
But dunno when..haha

Nota_kaku : Bankrup suda XD

4 comments:

  1. wow,,nty leh la drive dtg cni jmpe aq...hehehe...

    p/s::sonok xjln2 tmpt org??hehe...pe2pn t8 care tw dear..aq xd nk tgk tgkn ko..;p

    ReplyDelete
  2. haha..nk drive jb kne tgu 2,3 taon g r kot..haha..okey la..not bad..hik3...ok dear!! ko pon..take care gk..^^

    ReplyDelete
  3. ala,,lme ag la cmni...hehe...thn dpn fayuni dtg cni lps bes dip..huhu...nty ko dh msk thn 2 leh la drive cni..;p

    ReplyDelete
  4. wah!!!! fayuni nk smbg sne taon dpan...best nye ko..ade geng r t ko^^

    ReplyDelete

Salam..Hai lalink..comment la sikit ^^