Monday, December 17, 2012

My Precious!

I dont care if i dont have any friends, if i'm losing a friend, if i'm alone, coz i know i have my family! I have them! My precious! :)



Wednesday, November 28, 2012

I CAN HEAR YOU ! ^__~

This is magic or what i dont know, but somehow i've have some instinct that make me can hear someone talking bout me while im sleeping. Just says my name, my eyes will suddenly open. So, beware of me! Trolol. Talk bout a good thing is okay, talking bad bout me? Wait and see! :P

Its fun though! I;m always pretend that i still sleeping while actually i can heard all of u talking bout me! ;)


Monday, November 26, 2012

SEMI HIATUS ~~~~



To many thing to share, to little time to write >.<

Friday, November 16, 2012

Saturday, November 10, 2012

Thursday, October 18, 2012

Fakta Anak Nombor 2 :)

Siapa anak kedua dalam family meh sini baca fakta ini!!!!!!!!!!


#CAUTION !!
Entry ini adalah entry copy&paste @ kopi&pasta :P
So, entry ni bukan aku yang create, aku dapat daripada fb, kawan aku post kat wall aku. So, bila da ramai2 melakukan aktiviti kopi dan pasta ni, jadi tidak diketahuilah siapa pemilik sebenar fakta ni. So, sebab aku pon anak nombor dua, aku nak share facts ni dengan korang. Sebab semuanya memang kena sebijik dengan perangai aku *sengih2*



ANAK MANJA EMAK ♥
sebab apa-apa pun mesti dia akan diutamakan oleh ibu. ^^

ANAK DEGIL
Anak kedua dikatakan lebih degil, keras kepala dan tidak mendengar kata. semua dia aje yg betul.dlm ramai-ramai adik beradik dia aje yg KETEGAQ.kemahuan diakuat.kalau buat sesuatu sungguh-sungguh.kalau tak nak tu,

 tak nak lahjawabnya, boleh dipujuk tapiselalunya tak berapa jalan.

TAK PANDAI PUJUK
memang anak no 2 ni dia tak pandai pujuk makwe or pakwe dia. (ciannn)

BERCINTA
dia kalau bercinta, sangat setia.sanggup berkorban. :D

HITAM / PUTIH
Apa yg dikatakan semua dipegang.kalau hitam, hitam lah kalau putih, putih lah.degil tak boleh toleransi.

HATI
Anak no 2 ni juga nampak aje keras.tp hati dia lembut.SATU lagi pe'el dia.dia tak boleh ditegur.

BERDIKARI
Very independent.memang betul.tp kalau terlebih independent pun payah.mudah bergaul.very take care.

ARAHANA
anak no 2 ni juga dia payah nk terima arahan.dia lebih suka buat hal sendiri pendek kata tak boleh kerja ngan orang.

PEMAAF & CARING
tidak dinafikan anak no 2 ni pun pemaaf dan caring.TAPI awas jangan bagi diorang marah kalau diorang marah faham saje lah.

PAKAIAN
Nak semua up to date.semua nak kemas..




Ha, memang same la dengan aku. Da dapat pengiktirafan daripada abang aku :P 








Erk....ade lagi satu tambahan fact pasal anak no2 nih, iaitu "KUAT TIDO" ni mak aku yang cakap, aku rase macam tak berapa setuju je dengan fact nih *garu2 kepala sambil sorong bantal*




#Credit this entry to the owner! Thank you so much! ;)





Kalau mengikut firasat aku sebagai anak no2 dua la, aku rase kitorang ni DIVA sikit :P Macam aku la ...ngeh3 *vampire mode activate! mate kaler pink, anda mampu? trololol






Tuesday, October 9, 2012

9/10 The 2nd ANNIVERSARY

Stealing my leasure time to create this entry in such a beautiful date! My blog's 2nd anniversary! Starting from 9/10/10 - 9/10/12 :)


Happy 2nd anniversary to my one and only blog! Its been two years since i'm start blogging and just realized that the time moving really fast! My blog already grown up! This tiny blog means so much to me! Even there is sometimes i felt like gave up on writing , felt like deleting this blog, throwing everything me already wrote here, and also feel like creating a NEW BLOG, but i keep telling myself to just bear with it! Yes, for everything i already wrote here, i think its such a waste if i leaving or deleting this blog. Lots of memory writen here and its kinda fun to look back to everything i wrote before. From the first entry i created, until now. Maybe my story is not fun as others, i didnt have lot of thing to share with other, but creating this blog in my own ways is just too awesome! At least, i've place to talk, to release my pressure, to nagging, to sharing and so on. I dont like to write diary  like other people always do,so this blog is another 'diary' for me. At least! No need to write everything, when i feel like writing i can just giong here, nagging and babbling around, alone.



Here's the pic of me after 2 years of  blogging! :) I'm look more mature now rite? :P


I'm growing up but i'm still crazy! ;)


So HAPPY 2nd ANNIVERSARY to my dear blog!



Nota_kaku : Hoping there's the 3rd, 4th, 5th and......10th anniversary of this blog! :) Allah Willing, Amin !

Monday, October 8, 2012

8/10 HAPPY BIRTHDAY DAD!

Happy Birthday Abah! Angah love you!


No birthday cards, wishes, greetings or messages can express in words the amount of love and respect I have for you dad!. So, im wishing you a very Happy Birthday, DAD!


And thank you for every single thing you've done for me in life and every single smile you've given me. May Allah bless you ! I LOVE U MUCH ABAH!





Im proud to be my daddy's girl! ;)


Here another song for u Dad! :') Its such a touching song! 


Saranghae Abeoji! :)



*Im still remember one of my bestie said that dont just listen to korean song, me should search  the english subtitle and try to understand the meaning of the song. And know what, mostly all of their song have such a good lyrics. Its meaningful! Seriously! Its really nice to know the meaning of all of their song. The lyrics is way too beautiful . Its good! *im not praising coz im love listening to korean song, but this is the truth* You should try to search it by yourself. :D *


Nota_kaku : Im a crybaby only about my family thingy. No other than that! :D


Sunday, September 30, 2012

2012 RAYA STORY

okeh..sila bagitahu aku arini berapa aribulan? Yeah, memang esok da nak masuk bulan 10. Dan aku jugak tahun bahawa raya juga sudah lama melabuhkan tirainye. Now, baru aku terpinga2 nak create entry ni, owh apakah ini? Totally failed okeh. Memang kalau da pemalas nak hupdate blog tu memang xboleh nak cakap ape la kan....haishhhh...So, whatever, dengan membuat entry ini at least dapat menyemarakkan semangat raya aji aku okeh -.-


Okeh, ini gambar bersama pemili tercinta. Tema weollzz tahun ni cekelet okeh! 


Memandangkan tahun ni beraya kat kampung belah ibu dulu, maka sememangnye tenaga kerja @ kakitangan sememang nye kurang ye bermula daripada kerja memasak sehinggalah kerja untuk tolong menjadi cameraman. Maka terpaksalah salah seorang bertugas mengambil gambar secara bergilir-gilir.


Jadi oleh kerana rumah nenek aku still lagi bertemakan rumah kampung, maka berebut2 lah para sedara mare nak ambik pic kat tingkap ni. Nampak sikit klasik raye kitorang kan? ;)


Another family pic! :D


Pic Ibu and Abah bersama 'ANAKNYA BUKAN ANAKNYA' muahahaha..Nampak tak fesyen 'color blocking' dia  tu? Ha aku pon xmampu nak pakai color cenggitu okeh! 


 
Me and Daddy.. We own the same killer left eyebrow! Terangkat okeh! Ni xmen cantas2. Original recepi gitu! 

With le sibling!

Mum, granny and aunty.
After sesi meminta maaf. But something happen this time okeh. Adik Tisha jadi spoiler lak time nih! Haiih, baru nak tacing2 beramai2, tiba dia keluarkan ayat cenggini "eh,,,eh,,,siannye" after tengok nenek aku nangis2. Mau x satu umah tergelak..aiyoyoyo..


With le granny


With kazen2 yang sememang nye juga gila posing *muka bersyukur*






Craziness


new generation??erkkk




This one is ma top favourite!


With awek cute!

Wednesday, August 29, 2012

Wachaa!

Seriously, me damn lazy to updating this blog recently. Super Lazy i think! So lazy to editing pic, yeah, at least i've to put one pic in every entry ~_~. And so lazy to thinking to make such a long~~~long~~~long sentence! What I need the most now is the BLOGGING MOOD BOOSTER! Seriously, anyone know bout this booster? ;)



Saturday, August 25, 2012

My Love One! ;)



Dak Tecik ni da 5 tahun da..alololo.. cepatnya masa berlalu..Happy Birthday to u my dear! Love ya! Love ya! Love ya!


Nota_kaku: Sebelum birthday dia, pantang nampak kek, semua mengaku kek besday dia ~_~

Selamat Hari Raya

Assalamualaikum! Selamat Hari Raya Yang ke-7 . Maaf Zahir dan Batin. :D


Da seminggu berlalu baru nak hupdate pasal raye! >.< bulan august ni bulan paling malas nak update blog. Tengoklah entry bulan nih baru ade berapa ketol je..haishhh.. Next entry Insya Allah akan update pasal raya sepenuh nye...*kalu rajin* ~_~


Pic di hari raya yang pertama! Ni pic mukadimmah la kirenye ~_~


Monday, August 6, 2012

:')

6 August will forever in my heart! Its already been 9 years since u leave us uncle! May u rest in peace! Al-Fatihah to my late beloved uncle! I miss u :')


Puasa Moment : #Sahur Oh Sahur

Okeh, mari kite terus kepada topik yang ingin dibincangkan ye. Sebab aku kalau buat mukaddimah memang akan jauh tersasar lagi menyimpang jauh , so lebih baik straight to the  Ampang  point. *senyum manis di situ*


Kalau korang nak tau, dulu...yeah dulu...aku memang bermasalah sikit bila nak bangun sahur. Sangat bermasalah ye, kalau dekat asrama, boleh dikira dengan jari berapa kali je aku bangun sahur. Hari first puasa je aku semngat bangun. Hari seterusnya, aku sahur dalam 'mimpi' je. Begitulah teruknya masalah aku ni suatu ketika dahulu.


Time kat matrik pon masalah nye lebih kurang je. Aku paling semangat sekali nak turun sahur, akhirnya aku jugalah paling semangat sekali xnak bangun dari katil bila sampai waktunya, blerghhh -.-' One of moment yang paling aku ingat, buat julung2 kali nya aku pergi sahur masa kat matrik. Sanggup tidur kat bilik kawan aku dengan harapan mahu pergi bersahur. Tapi stay kat bilik kawan dengan sehelai sepinggang. Ape guna kawan ye tak? So,, time nak turun kafe sahur, kita bedal sweater kawan, seluar kawan juga tudung dilapisi baju tidur di bahagian dalam, ha diva ke tidak? ;P


Bila kat rumah, mummy aku pon da xkuasa nak layan masalah aku ni. Xnak bangun sudah. Tapi kalau kat kampung, jangan harap aku boleh nak skip sahur. Nampak benor pemalasnye kalau xbangun kan. So, terpaksa jugak aku bangun even mata aku kalau boleh aku nak tahan guna batang mancis^^


Nota_kaku: Tahun ni aku da berubah okeh! Tiap2 ari aku sahur melainkan terlajak tidur ;) ngehehehe



Tuesday, July 31, 2012