Tuesday, January 31, 2012

Kami Budak Bio^^

Hello baby! Oyeah, baby love nak story sikit ni ha...*self-slapped* Okeh2, series2. Aku nak story kat korang pasal back to basic thing je. Teringat kenangan lalu. Zaman muda mudi di alam persekolahan dulu! Time still pegang titile 'Dak Bio' XD. Sekarang xde bio2 da aku, dok mengadap kalkulator je koje nye.


Semalam duduk sorang2 tibe teringat time form 5 dulu! Time cikgu bio we all suggest back to traditional thing to be applied in our daily life as one of the way nak elak kita pakai barangan yang xbaik untuk tubuh kita! Kate budak bio time tuh, opkos la kena jaga kesihatan! Sekarang kan banyak barangan yang bercampur dengan macam2 bahan kimia yang kita sendiri xtaw berapa banyak kuantiti nye dan slowly its harm ourself , especially barangan kosmetik.kan??kan??

Deodorant DR. Mist



So, teacher da suggest kitorang guna deodarant DR. Mist! Pernah dengar x?? Deodorant nie korang bole carik kat farmasi2, tanye je mesti ade. Insya Allah. Deodorant nie dia xde bau wangi tapi dia sangat berkesan untuk hilang kan bau badan kita. Deodorant ni diperbuat daripada manjakani. Its helped, sebab deodorant yang wangi2 tu kan banyak bahan kimia. So, she suggest us to us this kind of deodorant!


Bedak Nyonya @Opera



Yup, she suggest us to use this kind of bedak jugak! Function dia nak ganti compact powder kite la. Compact powder nie kompem xde bahan kimia. Murah pulak tu! :D Jimat duit kauu Jahh!!


Susu everyday



Selain daripada minum susu nie, kita bole use as masker, nak lembut kan kulit muka n hilang kan jerawat. Korang tepek je la kat muka macam buat masker  tuh! Tapi time f5 tu muke suci lagi. Bukan ade jerawat pon, tapi semangat punye pasal . Kate budak bio kan ;D Ingat lagi, time tuh sume pakat2 beli susu everyday sepeket sorang, aku xbeli pon,kui2. Guna yang one of my friend punye. Balik je prep terus tepek muka dengan susu nie. Muka masing2 da macam kak limah pastu turun bilik study! *kate f5, kena la rajin study kan..;p* Nasib baik xde yang pengsan. XP 


*Nak taw satu rahsia x? Kitorang buat sume nih time tuh je. 2, 3 bulan je semangat . Lepas tu non hadoo~~~




1 comment:

  1. haha..aq ingt aq ngn fayuni semangat tepek susu kt muka time b4 tdo...tp kjap je sbb xthn susu keras kt muka..hahaha

    ReplyDelete

Salam..Hai lalink..comment la sikit ^^