Monday, January 30, 2012

When You Already Turn 20

Okeh, aku nak story sikit la kat korang. Nie just based on pengalaman aku sendiri. Story disaat-saat hampir nak menghabiskan sisa umur 20 tahun..err okeh aku dah tua da nak turn 21st pon. Aku just berkongsi pemikiran seseorang bila sudah mencecah umur 20 tahun. Yup, maybe ade certain2 daripada kita yang kate..ala baru 20..muda lagi..tapi percaya lah..bila korang da masuk umur nie, pemikiran korang akan berubah serta merta. Pemikiran yang lebih matang..mungkin xbanyak..tapi cukup sekadar untuk had umur 20. Time nie korang akan mula fikir korang nak yang terbaik untuk hidup korang. Korang mesti nak yang the best.  Serba serbi the best. Korang mesti akan terpikir korang nak satu fasa baru dalam hidup korang. Korang akan terfikir, sampai bila nak duduk pada tahap yang same je, korang pasti mahukan perubahan. Korang akan start berfikir pada konteks yang lebih besar. Mungkin x lagi ikot perasaan 100%. Korang akan mula rasa yang keras hati kita x membawa kemana.  Korang jugak akan mula rasa sensitif bila orang kate korang kebudak-budakan. Bagi korang tu adalah perlian bukan lagi pujian sepertimana yang kita dambakan semasa zaman belasan-belasan tahun dulu. Bagi kita itu bukan lagi something yang comel. X lagi! Korang juga akan mula terfikir tentang perjalanan hidup korang pada masa depan. Korang jugak akan terfikir tentang amalan korang. Same goes to me. Aku try day by day ubah cara aku. Mungkin perubahan yang kecil tu bawak impak yang besar pada hidup korang. Time nie korang akan terfikir, nak bergaya tapi bergaya in a proper way. Fashionable tapi biarlah in a better way. Bukan untuk nampak cantik semata2 but biarlah nice kat mata orang n paling penting di mata Allah! Maybe i’m not to good to write bout this..but as long as i try..then its doesnt a big matter rite?? We as human, will going through every path that we take and its depend to us on how to create it beautifully. Everything in our hands!  Korang jugak akan mula terfikir, every tindakan korang suit x dengan umur korang. Kita mesti x mahu lagi di layan sebagai seorang budak kecil. Yup kita masih lagi memerlukan perhatian daripada parent tapi x macam mase kite kecik2 dulu. Kita Cuma mahu di tegur bukan lagi di guide kerana time umur nie kita sudah mampu guide diri sendiri. Guide ke arah yang lebih baik. Seiring dengan usia kira. Trust me^^




No comments:

Post a Comment

Salam..Hai lalink..comment la sikit ^^