Sunday, February 26, 2012

Hadiah Dari Hati

Awww..tajuk macam album Dato' Siti kan. Tapi entry ni xde kena mengena langsung dengan album or watsoever. Xde mase nak beli album2 bagai ni. Kite online je sekarang, sume keluar kat lappy okeh ;p


Sabtu baru nie aku pergi keluar. Nak beli barang2 keperluan untuk sem baru ni. So alang2 da beli barang2 keperluan tu, aku decide nak beli buku untuk diri sendiri. Konon2 hadiah besday la kan. Ye r sape la aku nak dapat adiah banyak2, xmampu *nangis golek2*. So, aku bagi la hadiah untuk diri sendiri *sambil tepuk2 bahu sendiri ;p


So, aku jumpe satu buku nie. Tajuk dia Smart Heart. Tajuk je pon da buat aku attract nak beli. Bukan ke semua benda yang kita buat bermula dari hati? Kan..kan..kan?? :D So aku decide untuk beli buku nie. Eksaited aku nak bace okeh. Banyak quotes2 yang best dalam buku ni. Antaranya ialah :


"Ketahuilah, sesungguhnya di dalam tubuh manusia ada segumpal daging, apabila daging itu baik maka baiklah tubuh manusia itu, akan tetapi bila daging itu rosak maka rosak pula tubuh manusia. Ketahuilah bahwa sesungguhnya segumpal daging itu adalah hati." (HR. Bukhari-Muslim)


Nie cover bukunye :D *tq to uncle google


Such a nice book, harga pon xmahal. Cuma RM14 je aku beli dekat Popular. So, kepada RINY selamat membaca! Nanti bile aku da abis bace aku buat entry okeh pasal sinopsis buku nie *wink2 ;D Hope next time dapat tambah koleksi buku2 camni untuk diri sendiri ^^

Saturday, February 25, 2012

FEBRUARI ^__^




* Berfikiran abstrak.
* Sukakan benda yang realiti dan abstrak.
* Bijak dan pintar
* Berpewatakan yang mudah berubah.
* Mudah menawan orang lain.
* Agak pendiam.
* Pemalu dan rendah diri.
* Jujur dan setia pada segalanya.
* Keras hati untuk mencapai matlamat.
* Tidak suka dikongkong.
* Mudah memberontak apabila dikongkong.
* Suka kegiatan yang lasak.
* Emosinya mudah terluka dan sangat sensitif.
* Mudah mempamerkan marahnya.
* Tidak suka benda yang remeh-temeh.
* Suka berkawan tapi kurang mempamerkannya.
* Sangat berani dan suka memberontak.
* Bercita-cita tinggi, suka berangan-angan dan ada harapan untuk merealisasikan impiannya.
* Pemerhatian yang tajam.
* Suka hiburan dan sukan.
* Suka benda yang bersifat seni.
* Sangat romantik pada dalaman tetapi tidak pada luaran.
* Berkecenderungan pada benda yang tahyul.
* Amat mudah dan boleh menjadi terlalu boros.
* Belajar untuk mempamerkan emosi



Proud to be Februari~~er XD


The red colour text mean the things that so similar with my behaviour ^^
The purple colour text mean the thing that i'm not so sure whether it is similar with me or not ^^


Nota_kaku : Ade kawan aku kate orang yang lahir bulan feb ni comel2, ensem2, cun2..Betul ke??:P for sure aku x termasuk la dalam senarai tuh *sobssssss Y__Y

Tuesday, February 21, 2012

20 FEB : I'M OFFICIALLY 21 ^__^

Poyossss...skip pic ni plisss ;p


Assalamualaikum, hai korang! Yayy,,,Happy Birthday to me...happy birthday to me..lalalala~~~ okeh, aku nyanyi lagu birthday tok diri sendiri lagi. Sambut birthday yang keberapa puluh kali sorang2 kat perantauan tanpa family *crying baby*


Tapi xpe, naseb baIk Hyun Joong wish birthday aku ;p


Okeh, before aku mengarut dengan lebih lanjut, sila baca butiran2 kat bawah ni,

Umur : 21 tahun *official 21..yayyy..da boleh mengundi ;p
Tinggi :x cukup tinggi *Y___Y
Berat : terlebih berat =,=


Terima kasih for those who yang wish besday aku! Xsangke ramai gak yang wish even ade a few people yang aku harap wish aku, tapi x wish pon. Fine la korang! :( Anyway umur da 21, da boleh mngundi! Yeah! ;p And untuk korang2 yang bagi present kat aku jugak, Thank You so much! >.<


Even xdapat celebrate dengan family tapi 17hb aritu kitorang da keluar dinner same2 da. Sempena birthday aku :') terharu...FOr mum and dad, thank you so much! Me love ya all :D














Nota_kaku: Mase untuk berubah! :D

Thursday, February 16, 2012

Segmen Cikmun : First Post Aku In Blogging

Assalamualaikum^^
Hi korang! Heehee. Korang, nie first time aku join segmen blog2 nie. Selalunye aku dengan duniaku sendiri. Hari ni meh aku nak join aktiviti luar bilik darjah sikit :D ngehehe



Comel kan header Cikmun, header aku?? Hampehh =,='


Nak taw segmen ni pasal ape? Ha korang klik dekat 'SINI' :D Sila klik dengan penuh konfident ye^^


Okeh, back to the topic, macam mane muncol nye first entry blog aku? Cite nye bermula begini ye, aku buat blog nie mase kat matrik dulu. Tarikh nye 09/10/10. Cantik kan nombor ni ;p Aku buat blog nie pon sebab kawan aku yang suruh *okeh, kawan2 aku memang suke pengaruh aku*. Dengan menggunakan line internet kat matrik yang kalah siputsedut tuh, aku berjaya buat blog and create short entry. Entry yang giler short! Kate internet slow, so create entry pendek2 suda , ngehehe.


Nie la first entry aku "cube-cube + ngade-ngade" Korang boleh bace dalam mase x sampai seminit pon *malu*


Tajuk je pon da membuktikan bahawa aku memang mengada-ngade ;p Biasa lah, time tu niat buat blog pon sebab nak cuba2 je. Tapi sampai sekarang still go on dengan blog nie, da nak masuk 2 tahun da aku bergelumang dengan dunia blog rupenye. Segmen Cikmun nie memang berjaya la buat aku sengih sorang2 n termalu sendiri. Mase tu maen tulis gune shortform yang habis short da. Harap2 korang yang bace buat-buat la paham yer^^. Mase first entry tu di tulis aku baru umur 19tahun, jadi ade berbaur "ketidakmatangan' pada ayat2 aku tu. After bace balik first post aku, hati aku terus cakap "Waaa..Aku da besar! How fast the time passing by!" *sengih sorang2 lagi*


So, thats all!! Thank you for reading! Sorry, ayat berterabur sikit, hehehe :D Cuak la create entry nie, macam nak anta kertas karangan bagi cikgu bace pulak kan ;p So, aku nak tag kawan2 aku join segmen nie jugak. Biar diorang teruja bace diorang punye first entry balik semula ^__~ Syikin n Yayang get ready untuk join segmen ni :D


Wednesday, February 15, 2012

Confident ke??

Bangun pagi2 ni dapat mesej daripada Cik Tiara kita. Dia ade tag name aku dalam satu post katenye,Segmen Cik Mun. Teros lompat dari katil *kantoi baru bangun tido* teros capai lappy and bukak blog. Usha2 pasal segmen ni. Erm, tiba2 terfikir, ni la first time aku nak join segmen blogger len. Sebab da Tiara ajak, aku on je la. Tapi ntah la, tahap konfiden tu kureng sikit, bawah paras lutut la ;p Ye la, blog aku nie, ape la sangat. Da la poyoss je, follower sikit lak tuh. Aku pulak suke buat post mengarut2. Post 'syok sendiri' dalam erti kate laen nye =,='. Seyes malu. Da la blog buruk, x advance cam blog orang len, sobs TT__TT. Blog pon berat, da tahap obes da, uwaaaaaaaa. Blog bising ade lagu korea, dummdammdumm..Xpe ke??


Tapi xpe la, aku try the best. Malu, tapi aku let it go je la. Kalo tak try mane nak tahu kan. So, aku cube build up confident level dulu. Nanti aku try segmen ni!




Nota_kaku : Dag, dig, dug *dangdut jom!* ;p tehehehee

Go..go..go!!

Hohoiiii!!! Berape hari dah aku x hupdate blog nih. Okeh, semalam once again! Aku gi keluar dengan 'Majid' @ nama sebenar Majdah ;p Tu je la kawan aku nak bawak g rewang2. Yang len dok jauh2...sobs2 T__T. Tapi semalam mision nye lebih jelas iaitu untuk membeli barang kelengkapan pulang ke U. Fuhhh, jadi x sia2 buang duit di situ ;p


Okeh, makanan settle, barang mandian settle! ~_^


Other stuff also settle. Hohoiii, aku ade seliper Hangry Bird ;p


As usual, kitorang stuck dekat kedai yang jual cute stuff. Almost 1 hour taw! Hambikkk kawwww...Kan aku da kate, kitorang berdua ni pengaruh cite Korea kuat, masuk kedai tu pastu pening2 lalat tengok barang2 comel. And harge murah2 lak tuh, ngehehe ;D Rase nak beli sume! Kitorang bagi name khas tuk aktiviti nie iaitu 'Korean Style Shopping'. Nak masuk kedai tu dengan pakwe xmampu, so kite g la dengan bestie kite ^^


 Thanks Majdah for the Birthday present in advance! *tak sia2 aku bodek dia *
Ingat nak ambik teddy bear, after a few moment i realize that bear are not my taste.
Bukan aku la nak amik bear even sometimes teringin gak nak ade ;D
*kalau pakwe bagi aku hambik! XD


In return, i gave this to her. Semoga ko ingat aku bila peluk bear ni eh! ;p


Okeh, ratu Selca suda kembali! Posing dulu sebelum g rerewang semalam XD



Nota_kaku : Syikin n fazlina...Aku nak kuar shopping macam nie dengan korang jugak!! TT__TT



Thursday, February 9, 2012

Bila Rasa Gembira ^^

Sila Click gambar dibawah jika gambar x bergerak




Resepi Spagethi Simple

HI^^ okay eksaited nak hupdate blog. Sebab energy bertimbun-timbun lepas makan spagethi air tangan sendiri :D *bangge* Okeh, back to topic. Sebab da berusaha bersungguh-sungguh masak spagethi nih, so now aku nak share resepinye. Memang simple. Simple sangat taw..Aku buat ikot suka aku je, coz aku kan memang suke mengamalkan prinsip campak2 aje,muahaha..oke2 cekidaut!


Okeh, sila telan air liur sekarang ;P


Bahan-bahan



1/2 paket spagethi
1 botol sos spagethi Kimball
1 paket daging burger Ramly *korang hancurkan*
2 bijik bawang besar
4 ulas bawang putih
3 sudu lada kering kisar
1 paket sosej

Cara-cara

1. Rebus spagethi, masukkan 3 sudu minyak masak n sikit garam

2. Potong sosej kecil-kecil kemudian rebus.

3. Hancur-hancurkan daging burger.


3. Sementara tunggu spagethi masak, korang cincang bawang putih n bawang besar halus2.

4. Panaskan periuk, tumis bawang besar n putih. Kemudian masukkan daging cincang. Tumis sampai daging masak, then masuk 3 sudu cili kering kisar.

5. Masukkan sos spagethi n tambah air. Air same banyak dengan botol sos spagethi korang. Tambah cili sos sikit.

6. Bila da nak masak masukkan sosej yang korang da rebus tu.

7. Then siap. Boleh la makan dengan spagethi yang da siap korang rebus! XD


Senang je kan. Bahan2 pon senang nak dapat. Aku memang suke buat masakan yang senang nak carik bahan . Xpayah nak pening kepala carik. Pergi kedai teros dapat ;p


Okeh, selamat mencuba uolss!!. Siyes aku rase da macam Chef Two ;P Kbai, nak g makan spagethi.


Bajet orang Italy kejap..Ermmmm BUONO!!! :D



Nota_kaku: Nanti nak wat apam polkadot..dot..dot lak XD  habiskan balance cuti lagi seminggu ni dengan makan makan n makan 


Tuesday, February 7, 2012

Sharing tetap sharing ^^

Okey..hai! Da seminggu x hupdate blog! Reason??? Lappy rosak! Da, jangan tanye kenapa ;p So, Khamis lepas gi keluar. Jumpa Majdah. Gi makan2, gi karok2, gi shopping2..errr x, window shopping je. Now, aku nak share pic. Share story sikit. Okeh, ayat aku macam robot, sebab xde feel hupdate blog guna lappy orang laen. Tapi tetap bersyukur, sebab daripada xley online baik aku tadah kan haje gune lappy adik aku nih TT__TT


@Secret Recepi XD


Lepas makan kitorang g beli couple bracelet ^^ Sweet x??  pengaruh cite korea kuat tol la budak2 ni  
Okeh, tokey kedai tu sempat tanye aku keturunan cina ke..=,= fuhhh
Sempat la share skill mandarin dengan uncle tu even cakap xiexie ni je..muahaha ;D


Lepas beli couple bracelet gi karok. Okeh, karaoke lagu korea, tulisan hangul LAGI!
Memang kitorang dok meraban je lirik dia, membazir duit sebab kebanyakan kitorang x nyanyi, just duduk tercongok sambil pandang skrin. Time tu gak rase nak balik umah bukak youtube tengok mv korea lagi bagusY__Y


Lepas sakit tekak karoake gi shopping! *shopping la sangat*


Mak Cik Majdah nie nak beli a few permainan untuk anak sedara dia. Okeh, aku kena jadi bodyguard dia =,='


Hai, kenalkan..ini la kawan2 baru saye^^..Okeh, ini la kerjanya bila kena jadi bodyguard x bergaji! XD


Ntah kenapa haritu aku giler betol dengan teddy bear sume nie bagai. Padahal in real life aku x minat pon sume ni.


Comel kan! Lawak lak aku tengok owl tuh! Cam nak tertido. Aku yang tengok nie pon rase nak tido ..kroooh..kroooh... Okeh, aku bukan saje2 je tunjuk pic patung2 nie sume taw, lagi 2minggu nak besday aku, So, kepada kawan2 aku, paham2 r ek. Pilih r mane satu patung ni nak bagi as besday present aku :P


Okeh, auntie jidah masih gigih mencari. Tapi akhir nye pulang ke rumah dengan tangan kosong...pfttttt...


Okeh, sebelum balik posing maut dengan pinky bear nie dulu.


Nota_kaku: Nak keluar lagi. Ohhh plissss