Thursday, February 9, 2012

Resepi Spagethi Simple

HI^^ okay eksaited nak hupdate blog. Sebab energy bertimbun-timbun lepas makan spagethi air tangan sendiri :D *bangge* Okeh, back to topic. Sebab da berusaha bersungguh-sungguh masak spagethi nih, so now aku nak share resepinye. Memang simple. Simple sangat taw..Aku buat ikot suka aku je, coz aku kan memang suke mengamalkan prinsip campak2 aje,muahaha..oke2 cekidaut!


Okeh, sila telan air liur sekarang ;P


Bahan-bahan



1/2 paket spagethi
1 botol sos spagethi Kimball
1 paket daging burger Ramly *korang hancurkan*
2 bijik bawang besar
4 ulas bawang putih
3 sudu lada kering kisar
1 paket sosej

Cara-cara

1. Rebus spagethi, masukkan 3 sudu minyak masak n sikit garam

2. Potong sosej kecil-kecil kemudian rebus.

3. Hancur-hancurkan daging burger.


3. Sementara tunggu spagethi masak, korang cincang bawang putih n bawang besar halus2.

4. Panaskan periuk, tumis bawang besar n putih. Kemudian masukkan daging cincang. Tumis sampai daging masak, then masuk 3 sudu cili kering kisar.

5. Masukkan sos spagethi n tambah air. Air same banyak dengan botol sos spagethi korang. Tambah cili sos sikit.

6. Bila da nak masak masukkan sosej yang korang da rebus tu.

7. Then siap. Boleh la makan dengan spagethi yang da siap korang rebus! XD


Senang je kan. Bahan2 pon senang nak dapat. Aku memang suke buat masakan yang senang nak carik bahan . Xpayah nak pening kepala carik. Pergi kedai teros dapat ;p


Okeh, selamat mencuba uolss!!. Siyes aku rase da macam Chef Two ;P Kbai, nak g makan spagethi.


Bajet orang Italy kejap..Ermmmm BUONO!!! :D



Nota_kaku: Nanti nak wat apam polkadot..dot..dot lak XD  habiskan balance cuti lagi seminggu ni dengan makan makan n makan 


No comments:

Post a Comment

Salam..Hai lalink..comment la sikit ^^