Friday, March 30, 2012

So Sweet :'D

:')


DAD, I LOVE U!! SO~~ MUCH!!



I Miss The Old Me

I miss the time when i'm being all serious,
serious in everything,
I don't laugh a lot,
I don't make jokes a lot,
I don't talk a lot,
i don't smile a lot.


On that time, the thing i know is only being serious.
Its doesn't mean i'm arrogant but at least people do RESPECT me!
Scared of me?? I don't care! Coz i know, i'm not such a scary person.
I just love being serious.


Being serious, but i know the limit.
I don't care much bout the strangers.
People didn't care at me, then i didn't care at them.
How such a simple life i had back then.....


My face look much better without smile~~




Tuesday, March 13, 2012

Percutian Ke Korea ^^


Beautiful Seoul :D
I'm currently here. At Seoul, Korea. Still on my vacation. Its winter now here. I'm so cold but because of the beautiful panorama, my coldness dissapear together. Ayat xboleh blah akuh *self-slapped* Tajuk entry lagi la xley blah. Okeh, aku hope aku dapat tulis post macam nih sepuluh tahun lagik! XD Aku bukan kat Korea pon sekarang nih. Ade je dok bertapa kat tanah air tercinta nih. Pasport pon x mampu nak buat lagi sekarang nih taw :D


Okeh, back to the main topic. Past few week aku kan ade keluar dengan gang gegurl akuh. Kitorang gi borong2 barang sikit and cuci mate sikit. Eh, x. Kitorang carik barang je, mane ade cuci mate. So, kitorang ade masuk satu kedai baju nih. Belek2 baju then tibe2 aku 'terberkenan' nak beli this coat. Coat? Kenapa coat? Kenapa kau xbeli baju lain Riny? Why??Why??


The coat that i bought. Can i say it so useless?? -,-


Nie la coat yang aku beli. Ntah nape aku gatal sangat nak beli. Padahal xde guna pon. Aku nak pakai gi mane coat ni? Tolong la bagitaw aku, isk3. Tibe2 lepas beli coat ni rase kesal bersarang tebuan di hati. blergghhh




Meh nak stori sikit meh. Kalo korang nak taw, coat nie adalah knitting coat. Seyes comey! Orang2 korea selalu pakai bile musim sejuk! *okeh sori, aku pengaruh korea memang kuat sikit* So, sebab tu la aku nak beli coat ni. Even aku taw ntah zaman bile aku boleh pakai ntah. Tapi, dengan harga yang super murah tu, rugi la puleks kalo x beli kan ;p *geng gegurl je taw harge die brape:D*


Okeh, yongseo couple pakai benda yang lilit kat leher tuh, aku x jumpe benda camtu, so dapat beli knitting coat pon jadi lar XD


Okeh, the view of the jacket. Kaler biru2 kelabu,

Left : the back view Right : front view

Bahagian belakang dia ade hoodie, so nanti kalo salji turun senang aku nak tutup kepala XD. Yang kanan tu pulak front view dia. Siyes coat ni berat. Worth la dengan harge die yang RM XX tu kan. :D Aku pon sampai lenguh2 tangan pegang plastik coat nih aritu. Tapi pape pon aku puas ati dapat beli coat yang should be mahal tapi da less sampai murah giless uolss! :D


Unfortunately, beli benda yang xpenting nih, memang beginilah jadinye. Akhir sekali coat ni terbiar je kat luar locker. Disebabkan ketebalan dan kelabuhannnya membuatkan coat ni xmuat nak letak dalam locker. Maka, tersadailah ia kesorangan kat tepi locker, sadis sungguh! So, bagi mengelakkan coat aku ni terbiar x berguna, kepada sesiapa yang merancang nak bercuti keluar negara, xkisah la Korea ke, UK ke, Rusia ke, Greenland ke, sila tempah tiket untuk aku sekali. Oh pliss lah. Support aku gi oversea  skali oii TT__TT


OMG~~ Xsabar nak amik pic camni sambil pakai knitting coat tu kat Korea nanti :D *berangan terok aku*

Dia ajak aku dating kat Korea nanti kot! *faint* XD 


Nota_kaku : Ibu...Abah...jom bercuti kat Genting ke, Cameron once again jom! Bukit Tinggi or Bukit Fraser pon jadi lah. Nak pakai coat nih Y__Y

Friday, March 9, 2012

Tips Dapatkan Tidur Secukupnya XD

Hey guys! Me dunno whether tajuk entry ni seswai ke x dengan content nye~ Muahaha, whatever aku nak gak wat entry nih!


Past few days we all keluar, then jumpa diz cute thing. Memang kitorang da lame nak benda ni. Senang nak tido kate nye, tapi kalau xgune ni pon still tido dengan nyenyak siap kroooh2 lagi ;p


yang tengah tu paling sadis sekali :P


Lemme introduce to all of u..the pinky one is Nina's, the blacky one is Tiara's and last but not least, the blue one is MINE! :D


Comel kan? Nie budak2 nie pengaruh cite korea kuat, sume benda nak tiru :D Ade banyak giler design, macam2 mate ade, panda, mate bolat, sepet sume ade, korang pilih je , ngehehe. Pakai time nak tido, so kalo xlena nak tido tu xde la mate tu nak meliar je pandang sane sini, pakai je benda nih. kompem terus tido! 


This is mine, dunno y aku amik yang nie. Banyak sangat design sampai xtaw nak pilih yang mane. So, i choose this one!


Yang nie nina punye, kidnap sekejap! Nina punye siap ade bulu mate pelsu lagi u! hahaha


Just a random pic, me love that cute yellow duckling nail clipper!


Leader say selamat tido to all XD




Nota_kaku : Crazy me! Lately suke bebenor dengan cute thing! :D

The Women In Black



Jeng..jeng..jeng! Last week aku sempat g tengok wayang dengan geng gegurl aku! Dorang decide nak tengok cite nih! The Woman In Black! Cite hantu? Aku memang da telan air liur da bile dengar cite hantu nih , ye la coz aku da lame memegang prinsip 'Kalau takut jangan tengok' . Kalau aku tak ikot dorang tengok cite ni tak kan aku nak duduk sorang kat luar panggung tu sambil  tolong jual popcorn  pulak kan, so aku on aje -,- 




Cite ni quite awesome la jugak! Sangat suspen! Aku sampai tutup muke dengan tangan taw, xcukup tangan aku tutup gune tudung lak. Kalau la screen wayang tu boleh di minimize kan, memang da lame aku minimize kan.! Cuak owh! Mau terkeluar jantung tengok part2 yang terkejut tu. Time kitorang tengok cite ni dalam tu just ade few people je, sikit giler. So sangat heaven la kalau nak jerit sampai kua anak tekak pon kan. Aku cuak gak tengok cite tu, aku expect aku yang akan jerit, tapi at last orang sebelah aku yang 'terjerit'. Muahahaahaha, sape yang duduk sebelah aku time tu sila terase ye ;pp


 Okeh, lupe lak nak cakap sape pelakon cite nie, korang kenal Daniel Radcliff x? Harry Potter?? Mesti lagi kenal kan, ha dia la lead actor untuk cite nih! Name die dalam cite ni Arthur Kipps. Dia kerja kat syarikat guaman and ade sorang anak! Giler xley bla kan, rase cam die mude sangat je nak pegang watak daddy nih *ok fine, ikot suke director dy la riny oii* So, one day, syarikat dia anta dia pergi satu kawasan pendalaman nie untuk uruskan sebuah rumah lame yang nak di jual.





Rumah nie serius misteri n buruk giler. Kat rumah tu dulu ade satu family tinggal n anak dia mati lemas kat dalam paye area2 rumah tu. Kat sini la nanti macam2 benda jadi and akan terungkai la satu persatu cerita tentang kematian ramai kanak2 kat kawasan perkampungan tu. Korang mesti tengok taw! Best sangat! And nanti Arthur Kipps tu akan tolang selamatkan banyak benda *kate hero mesti la die yang kena selamatkan keadaan *


kalau korang nak taw cite ni lagi, layan trailer nih. Aku nak wat sinopsis cite ni panjang2 pon xmampu ;p






Tapi seyes cite ni best, korang jangan takut sangat coz bagi aku cite ni xberape seram, just dia banyak elemen terkejut je. Yang tu buat kite nak terlompat tempat duduk tu. But, kalau korang nak taw ending dia sangat la menyakitkan hati. Seyes cakap! Aku yang mule2 cuak2 unta tengok cite ni end up membebel macam nak rak sebab ending yang seriously grrrr...*BENGANG* Sebab ape??Korang tengok la sendiri tapi yang penting ending dia bukan mimpi la, kalau mimpi sumpah aku x annoying sebab da biase tengok cite camtu! -,-


Nak taw cite selanjutnye? Gi tengok kat wayng berdekatan anda XD. Cite ni kua 23feb aritu tapi still men kat pawagam lagi sekarang. 


hihihihihihihiihihihihihihihihi *jerit cam antu* ;p


G I G I H

Group Study Time^^
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Kalau pensil ni ilang memang aku nanges teruk ;p
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.

.
.
.
.
.


.
.
.
.
.
.


.
.
.
.
.
Bila da penat study maka haruslah pergi makan mekdi ;p




Nota_kaku : *smile*

Saturday, March 3, 2012

3 = TIGA

Yup, ini kisah tentang tiga. Tiga Serangkai, Tiga Segi, Tiga Kupang atau yang sewaktu dengan nye, ikot korang la nak pilih ape2. Tapi the real story is about mereka bertiga. Siapa mereka bertiga? Mereka, mereka yang selalu betiga tu la =,=


Dorang bertiga selalu bertiga, pergi la ke kelas beramai-ramai, juta2 orang pon, mereka akan end up bertiga jugak! Mereka selalu sedih, sebab dorang selalu bertiga, tapi nak wat macam mane, da jodoh mereka bertiga. Sedih la sampai bengkak2 mate, dorang still akan bertiga  jugak.


Pergi la mane2 dengan segerombolan manusia pon, dorang end up bertiga jugak. Samada kat depan sekali or kat belakang sekali. Diorang selalu terfikir, diorang nie xde orang yang nak kawan ke? Selain daripada yang tige ni? Tapi sampai sekarang, soalan tu x pernah terungkai. Misteri kan kisah mereka yang bertiga ni -,-


Semalam, dorang bertiga keluar, konon2 nak outing bertiga. Yeah, dorang jadi keluar. Dorang keluar bertiga, beli buku. Dorang pergi popular.


cari buku kat popular^^ penuh satu plastik taw:D


One of the kid beli ni^^


Dia nak jadi budak baik! She mean it :D



Siape dorang bertiga? Nak taw x? Diorang la, yang bertiga tu. Ade orang kate diorang bertiga kulitnye 'silau', betul ke? Orang la kate, diorang x kate pape pon ;p Nak taw x siape dorang bertiga? Ha ni la orang nye :-


Erghh, ni bukan diorang -,-



Hi! Kami lah yang bertiga tu :D


Gambar yang betiga tu, gambar da basi ye, gambar zaman bile ntah. Korang perasan x kite bertiga x banyak pic bertiga. Kan? Bayang kan lagi tiga tahun kat sini, gambar kite bertiga boleh kire guna jari tangan masing2 je taw. Omo~~, tolong la korang, kite amik pic selalu after nih okayyy *trololol


Nota_kaku : Friendship forever korang! Korang... kalau lepas ni kite xde jugak pic bertiga, solusinye kite kena lukis pic orang lidi je la kalau nak buat entry pasal kite =,= Malang sungguh