Sunday, April 29, 2012

Westlife^^

Harini aku dok layan mp4 je. Mood layan lagu westlife! Best kan group dorang nih! Dari kecik lagi aku minat grup westlife nih! Mase kecik2 dulu selalu berebut dengan adik aku. Yang mane paling ensem tu la abang kitorang, "ni abang aku" "tu abang aku" memang kecoh lah satu rumah. Masing2 nak brag yang idola masing2 paling nsem. Aku suka Shane! Adik aku lak suke Nicky. Sory Yang, pape pon abang Nana still paling ensem ;p


Kalo karaoke pulak memang adik beradik aku karok lagu westlife je kat umah! Korang mampu? ekekeke.. Masing2 nak nyanyi sorang2, diva ye masing2 kecik2 dolu XD Memang masak lah ibu aku repeat lagu yang same kali, da anak ade tiga kan. Kalo sorang nak nyanyi lagu season in the sun, lagi dua pon nak nyanyi lagu yang same, so repeat la 3 kali. Cair telinga jiran aku dengar lagu yang same je agak nye time tuh :P


Peeps, here are their profile! Shane~~shane~~ *fangirling like crazy :P


SHANE
SHANE STEVEN FILAN
Date of birth: 5th July 1979, 12:34 pm
Star sign: Cancer
Place of birth: Sligo, Ireland 


MARK
MARK MICHAEL PATRICK FEEHI
Date of birth: 28th May 1980
Star sign: Gemini
Place of birth: Sligo, Ireland 


NICKY
NICHOLAS BERNARD JAMES ADAM BYRNE
Date of birth: 9th October 1978 
Star Sign: Libra
Place of birth: Dublin



KIAN
KIAN JOHN FRANCIS EGAN

Date of birth: 29th April 1980
Star sign: Taurus
Place of birth: Sligo, Ireland 



BRYAN
BRYAN NICHOLAS McFADDEN
Date of Birth : 12th April 1980
Star Sign : Aries
Place of Birth : Rotunda HospitalDublin



But since 2004, grup dorang just tinggal 4 orang je after Bryan tarik diri. So, nak taw more info bout westlife "Click Here"


And here are some of westlife song yang aku suke. Sorry if aku xletak sume, xmampu nak letak, banyak nor, Whatever it is, lagu2 dorang sume awesome! Kan? :D


Season In The Sun

Lagu ni paling best! yang ni kompem mak aku repeat tiga kali! Hahaha, paham2 je la kan XD


I Have A Dream

Lagu ni pon! Suka banget seyh! XD Sume orang mesti taw lagu nih kan ? Sape xtaw tu ce angkat tangan sikit, ce angkat..ce angkat!! :P


If I Let U Go

Ni antara lagu wajib time karok dolu2


Flying Without Wings

Lagu ni best! Klip video dy pon best >.< Shane comel!! Abangku~~ haha


My Love

Omo~~ what can i say bout this song? This is damn awesome! Ingat lagi, mase camp english time f5 lagu ni jadi lagu tema. Balik cuti kat umah, meraban aku cari cd karoke westlife yang aku slalu karok kecik2 dulu. Ye, aku jumpe cd tu, tapi mane ade lagu ni, eiyerr~~ 


More Than Words 

Nice song, with acoustic guitar. Alololo suwitt gitu


Uptown Girl

This song just can make me dancing like crazy! Dancing lompat2 dengan kazen kat kampung XD


We Are One

Sweet , melting^^


Banyak lagi lagu dorang yang best2 yang xsempat aku nak carik video, for example The Rose, I Lay My Love On You, Swear It Again, You Raise Me Up and so on klik nih 'Westlife Songs List'. Carik sendiri okeh ;p Ok, sampai disini saje, kalo aku tulis panjang2 nanti kalah lak wikipedia kan? So now bye!


Nota_kaku : Most of their member da kahwin da pon. Ye la, kate dari taon 98 grup ni wujud. Aku baru darjah satu lagi time tu, dok belaja guna buka garis dua lagi tahu? Now, aku da 21 taon da pon, 14 tahun da berlalu. Shane pon same, da kawen jugak, ok bye! 

Saturday, April 28, 2012

Get Well Soon Mr. Young :')

Opsss, no...not this 'YOUNG'


Aigooo~~ Anneyoo~~ Not this cute 'YOUNG' :D 

But this one young, my galaxy YOUNG, please get well soon~~ it not been 4 month yet that i'm using u, but u're already sick! See ya in a fortnight! :'(



Friday, April 27, 2012

Wetoriya ~_^

Hi, kitorang tengah cuti sekarang nih. We got 6 days holidays. Bukan cuti official pon, just sempena hari pekerja ni je.  Hari jumaat and isnin ni xde kelas, so sum up semuanya jadi la 6 hari cuti. Orang lain semua balik rumah, but aku? Staying here, finishing this holiday far~~~ away from family. Jelous tengok orang balik rumah, tapi sebab xnak susahkan parent aku untuk balik semula kat u ni, aku pendamkan je hasrat untuk balik rumah. Aku xkisah sangat nak balik rumah naik bas, tapi nak balik semula ke sini yang aku kisah^^

Dua minggu lepas for the first time, balik u naik bas! A bit chaos but in the end ok2 je. Tapi aku gelabah sikit la, muahahaha XD time matrik dulu pon camni gak, balik rumah naik bas is okay, but balik matrik naik bas is not okay! So, sepanjang dok matrik parent aku yang hantar balik semula. Sebabkan masalah aku yang satu ini, aku selalu refuse tok balik rumah bila ada cuti. Sebab aku xnak susah kan parent aku, even time matrik dulu, satu negeri je pon, tapi gambang n bentong tu punyalah jauh, xmampu aku nak balik selalu :D So dari matrik sampailah da dekat u, aku lah penghuni bilik yang setia. Orang lain balik rumah, aku melekat dalam bilik, sedih kan??hahaha


Mase awal2 duduk matrik dulu, for the first month, its  a bit sad la, sebab first time jauh ‘lebih’ sikit dengan family aku. Mase sekolah dulu parent datang melawat tiap2 minggu, so xterasa sangat jauh nye, but bila da duduk matrik aku mula belajar terima semua benda ni. Kadang2 sampai dua bulan lama nye aku xbalik rumah jumpa family. Its okaylah, tepon kan ade? Korang ni ponnnn ;)

Da duduk u, lagi la. Aku balik just time cuti mid sem je dengan cuti final. Bayangkan, lagi lame aku xjumpa family. Sampai jiran2 n orang sekeliling pon pelik. Coz susah betul nak nampak aku. Macam chipsmore. Kejap ade, kejap xde. Tapi its okay, aku terima suma benda ni. Lumrah kan, setiap orang satu hari nanti pasti kena jauh jugak dengan family. Nak2 pulak time da bekerja. So now lah mase untuk praktis. At least rase jugak diri kita ni kuat untuk hadapi semua ni. Bangge la jugak dengan diri sendiri ;P muahahaha.


Aku da banyak experience something yang maybe adik beradik aku yang lain still xpernah lakukan lagi. Dalam family aku yang first duduk asrama, yang first jauh dengan family even aku anak no 2. So, aku dapat buktikan kat parent aku yang aku pandai bawa diri. Sebab aku taw, dalam diri aku, aku still ade lagi childish side yang masih belum hilang. Aku masih xpandai berdikari 100%, aku still depent on others n sometimes i can be such a crying baby ;D ehehehe. Seriously XD





Nota_kaku : wow, fantastic riny! ;p ekekeke


Thursday, April 26, 2012

Monday, April 23, 2012

Potret

Pic of mine, look much chubby rite? :'( I'm not chubby at all actually ;)


And this is mummy^^


Potret ni dilukis oleh kawan adik aku! Lots of thanks to him. Nice job. Boleh improve lagi^^ *cheewah ayat aku macam pelukis propesional je, padahal lukis orang lidi pon fail lagik, muahaha ;P


Tuesday, April 17, 2012

Sape pernah buat macam ni? ;D

Annyeong, ppyongg!




Haritu aku terjumpa ni kat twitter, terus printscreen sebab aku memang pernah buat pon benda nih XD ngehehehe. Rase comel pulak aku dulu-dulu kan? Sekarang xcomel da, just cun je! *divaness overload


"When I was little I faked being asleep, so I would be carried to bed"


Aku pernah buat benda ni sekali time kecik dulu~~ alololo omey nye aku XD.. Nak dijadikan cerita, time kecik-kecik dulu abang aku selalu tido kat ruang tamu. So tiap-tiap malam terpaksa la abah aku angkat dia bawak masuk bilik.


Aku pulak time kecik-kecik dulu nak tido masuk bilik terus, xdo nye nak tertido kat ruang tamu bagai ;p. Kalau aku rase xbole tido aku akan keluar semula dari bilik and join abah aku tengok tv sampai r mate rase ngantuk balik and then g tido kat bilik.


Satu hari ni, tetiba ade satu perasaan jeles n cam best je tengok abang aku kena angkat kat bilik. Siyes jeles, abah aku xpenah pon dukung aku bawak masuk bilik macam abang aku. So aku nekad and cakap kat diri sendirik yang malam esok aku akan pastikan aku tido dekat ruang tamu and kene dukung bawak masuk bilik^^ Mesti! ;D


Keesokan harinye, aku pon get ready landing atas karpet kat ruang tamu umah aku then terus buat-buat tido. Even awal lagi aku gigih berusaha pejam kan mate then buat-buat meringkuk sikit, sebijik la macam style abang aku tido malam-makam kat situ ;P.


Pejam mate kuat-kuat sambil menanti saat di angkat oleh abah aku masuk bilik. Da agak lame sikit aku landing kat situ aku dengar abah datang. Abah terus angkat aku nak bawak masuk bilik. Hey korang, aku kan time tu buat-buat tido je, so dalam ati ni rase nak gelak je, kwahahha. Mate da macam nak terkelip-kelip, mulut lak da naik krem tahan gelak.


Sampai je depan pintu bilik, aku memang xleh nak tahan lagi da gelak aku, aku pon ape lagi. Terus bantai gelak kuat-kuat, ayah aku pon speecless then ikot gelak jugak, abis satu rumah gelak. Mission aku nak diangkat bawak masuk bilik adalah separa berjaya coz sempat sampai pintu bilik je, then ayah aku turunkan aku -,- hurmmmm..sobsssss T__T Pastu aku sambung tengok tv, sebab time tu aku mane ngantuk lagi ponn >.<


image


Nota_kaku : Laughing are my JOB! kwahahahahahahhaahha

Friday, April 13, 2012

Ingat Dua Perkara Dan Lupa Dua Perkara

Hi peeps, its been a while i didn't updating my lovely blog since the wifi in my house kena "sambar Petir" omg! Okay, todays evening i got oppurtunity to watch Al-Hidayah at TV3. Alhamdulillah, if the wifi not broken i dont think i will watch this tv program :D And today's topic is "MAAF".


Quite interesting coz its been a while since i become an 'unforgivable' person :(  Yeah, its true. I can't control my own emotion and easier to get angry at people. If people do something bad to me i will kept in my heart and said to myself  that one day i'll take revenge! omo~~ me so bad :(


And todays topic really make me feel ease. Itys really comforting^^ Those two magical words that is INGAT DUA PERKARA DAN LUPAKAN DUA PERKARA

' Ingat KEBURUKAN kita kepada orang lain '
' Ingat KEBAIKAN orang lain kepada kita '

' Lupakan KEBAIKAN kita kepada orang lain '
' Lupakan KEBURUKAN orang kepada kita

Its so simple right? So now lets us together be a forgivable person! May Allah bless us :D 


maaf Kata Kata Mutiara Minta Maaf

Monday, April 9, 2012

Trip To Malacca:D

Hi! First entry untuk bulan april! And now aku ade kat umah, cuti midsem, so tangan agak berat sikit nak hupdate blog nih =,='' omo~~ Cerita ni boleh da di consider sebagai BASI! Ye, da nak dekat sebulan baru nak cite. Tapi bak kate orang better late then never kan *sedap kan ati sendiri*


So, now aku nak teruskan cerita pasal trip kitorang ke Melaka. Trip untuk kajian subjek hubungan etnik, kitorang xrancang pon nak pergi Melaka, bajet2 nak buat kajian dalam negeri Johor je, kunun2 nak save bajet T__T Tapi at last lecturer bagi task supaya kitorang buat kajian kat Sungai Rambai Melaka.


First time ni nak g trip ramai2, campur pulak dengan budak kumpulan yang baru kenal. Yang gegurl memang da satu geng, just ahli lelaki je yang baru first time kenal. Tapi nasib baik dorang sume okay, sporting, gile2 n senang nak bagi kerjasama. Alhamdulillah.


Kitorang pergi Melaka, 18MAC aritu, naik bas. Nasib baik sungai Rambai tu just sempadan antara Muar n Melaka, so kitorang just ambil mase 2jam je then sampai Sungai Rambai.


Ambil grup pic dulu, should be 9 orang tapi lagi sorang tengah snap pic nih ;D


Nak pergi first destination, jalan kaki je. Sebab dekat sangat, membazir minyak kete je kalo drive ;p


Ini lah destinasi yang di tuju^^


Kat dalam galeri, masing2 tekun dengar penerangan ^^ *tekun ke??




Done dengan galeri, so snap pic dulu before balik


Okeh, nak balik jalan kaki lagi, banyak cantek kalau nak balik naik kete;p


Santai sekejap kat luar rumah Faiz before sambung next task


Kitorang g temuramah Pak Ngah Ghani, beliau merupakan penduduk tertua di kawasan ni. Pak Ngah ni sangat baik and paling penting anak dia semua hebat and berjaya. Pak Ngah ni pesan kalau nak berjaya kena banyak membaca! *ha, ape lagi. take note la tips nak berjaya nih*


\
After temuramah, jalan2 time!


Air sungai kat sini jernih giless! Rase nak terjun je!


Minum- minum dulu~~


Then sambung rewang-rewang. Okeh sila lihat, pabila sebuah kereta di sumbat dengan sembilan orang manusia, bak tin sardin kemik da duduk dalam kete tuh =,=


Pergi sawah!  Yahooo!!! Kitorang sesat so sampai kat sawah ni nak dekat maghrib da, sempat snap pic je la. Nak amik pic lompat2 tapi hasil nye, nak telompat keluar jantung aku tengok, haremm yang jadi nye~~~~


2nd da n the last day! before g Melaka Central untuk balik u, ambil pic kenagan dengan famili faiz n sume grup member! Trip n kajian yang sangat awesome! Me love it!


Sampai Melaka kitorang jalan2 dulu, then g makan cendol. Grup aku cakap muka aku paling berseri sekali sebab dapat makan cendol, muahaha. Okeh, aku yang pakia long sleeves kaler kelabu tuh! Menu aku, Cendol Pulut! Hoyeh!


Okeh, after jalan2, pergi rumah nina then balik semula ke sangkar emas! Sampai lebih kurang pukul 9 malam. Penat tapi sangat menyeronokkan. Dapat ahli grup yang giler2 n mudah bagi kerjasama. N sebab kan kajian ni makin bertambah kawan aku, friendship kitorang dengan ahli grup x end up macam tu je la. Sampai sekarang still bole lepak same2 n rancang nak g situ la, sini la. same2. Best kan!


Nota_kaku : Should be banyak lagi pic aku nak letak. Aku da siap edit bagai tengok2 xleh upload. Hangin betul lah aku +_+ Okbye, ayat pon da tungang langgang ni

Tuesday, April 3, 2012

I'm Coming Home!




Nota_kaku : Tell the world that i'm coming home! XD