Monday, April 9, 2012

Trip To Malacca:D

Hi! First entry untuk bulan april! And now aku ade kat umah, cuti midsem, so tangan agak berat sikit nak hupdate blog nih =,='' omo~~ Cerita ni boleh da di consider sebagai BASI! Ye, da nak dekat sebulan baru nak cite. Tapi bak kate orang better late then never kan *sedap kan ati sendiri*


So, now aku nak teruskan cerita pasal trip kitorang ke Melaka. Trip untuk kajian subjek hubungan etnik, kitorang xrancang pon nak pergi Melaka, bajet2 nak buat kajian dalam negeri Johor je, kunun2 nak save bajet T__T Tapi at last lecturer bagi task supaya kitorang buat kajian kat Sungai Rambai Melaka.


First time ni nak g trip ramai2, campur pulak dengan budak kumpulan yang baru kenal. Yang gegurl memang da satu geng, just ahli lelaki je yang baru first time kenal. Tapi nasib baik dorang sume okay, sporting, gile2 n senang nak bagi kerjasama. Alhamdulillah.


Kitorang pergi Melaka, 18MAC aritu, naik bas. Nasib baik sungai Rambai tu just sempadan antara Muar n Melaka, so kitorang just ambil mase 2jam je then sampai Sungai Rambai.


Ambil grup pic dulu, should be 9 orang tapi lagi sorang tengah snap pic nih ;D


Nak pergi first destination, jalan kaki je. Sebab dekat sangat, membazir minyak kete je kalo drive ;p


Ini lah destinasi yang di tuju^^


Kat dalam galeri, masing2 tekun dengar penerangan ^^ *tekun ke??




Done dengan galeri, so snap pic dulu before balik


Okeh, nak balik jalan kaki lagi, banyak cantek kalau nak balik naik kete;p


Santai sekejap kat luar rumah Faiz before sambung next task


Kitorang g temuramah Pak Ngah Ghani, beliau merupakan penduduk tertua di kawasan ni. Pak Ngah ni sangat baik and paling penting anak dia semua hebat and berjaya. Pak Ngah ni pesan kalau nak berjaya kena banyak membaca! *ha, ape lagi. take note la tips nak berjaya nih*


\
After temuramah, jalan2 time!


Air sungai kat sini jernih giless! Rase nak terjun je!


Minum- minum dulu~~


Then sambung rewang-rewang. Okeh sila lihat, pabila sebuah kereta di sumbat dengan sembilan orang manusia, bak tin sardin kemik da duduk dalam kete tuh =,=


Pergi sawah!  Yahooo!!! Kitorang sesat so sampai kat sawah ni nak dekat maghrib da, sempat snap pic je la. Nak amik pic lompat2 tapi hasil nye, nak telompat keluar jantung aku tengok, haremm yang jadi nye~~~~


2nd da n the last day! before g Melaka Central untuk balik u, ambil pic kenagan dengan famili faiz n sume grup member! Trip n kajian yang sangat awesome! Me love it!


Sampai Melaka kitorang jalan2 dulu, then g makan cendol. Grup aku cakap muka aku paling berseri sekali sebab dapat makan cendol, muahaha. Okeh, aku yang pakia long sleeves kaler kelabu tuh! Menu aku, Cendol Pulut! Hoyeh!


Okeh, after jalan2, pergi rumah nina then balik semula ke sangkar emas! Sampai lebih kurang pukul 9 malam. Penat tapi sangat menyeronokkan. Dapat ahli grup yang giler2 n mudah bagi kerjasama. N sebab kan kajian ni makin bertambah kawan aku, friendship kitorang dengan ahli grup x end up macam tu je la. Sampai sekarang still bole lepak same2 n rancang nak g situ la, sini la. same2. Best kan!


Nota_kaku : Should be banyak lagi pic aku nak letak. Aku da siap edit bagai tengok2 xleh upload. Hangin betul lah aku +_+ Okbye, ayat pon da tungang langgang ni

No comments:

Post a Comment

Salam..Hai lalink..comment la sikit ^^