Friday, April 27, 2012

Wetoriya ~_^

Hi, kitorang tengah cuti sekarang nih. We got 6 days holidays. Bukan cuti official pon, just sempena hari pekerja ni je.  Hari jumaat and isnin ni xde kelas, so sum up semuanya jadi la 6 hari cuti. Orang lain semua balik rumah, but aku? Staying here, finishing this holiday far~~~ away from family. Jelous tengok orang balik rumah, tapi sebab xnak susahkan parent aku untuk balik semula kat u ni, aku pendamkan je hasrat untuk balik rumah. Aku xkisah sangat nak balik rumah naik bas, tapi nak balik semula ke sini yang aku kisah^^

Dua minggu lepas for the first time, balik u naik bas! A bit chaos but in the end ok2 je. Tapi aku gelabah sikit la, muahahaha XD time matrik dulu pon camni gak, balik rumah naik bas is okay, but balik matrik naik bas is not okay! So, sepanjang dok matrik parent aku yang hantar balik semula. Sebabkan masalah aku yang satu ini, aku selalu refuse tok balik rumah bila ada cuti. Sebab aku xnak susah kan parent aku, even time matrik dulu, satu negeri je pon, tapi gambang n bentong tu punyalah jauh, xmampu aku nak balik selalu :D So dari matrik sampailah da dekat u, aku lah penghuni bilik yang setia. Orang lain balik rumah, aku melekat dalam bilik, sedih kan??hahaha


Mase awal2 duduk matrik dulu, for the first month, its  a bit sad la, sebab first time jauh ‘lebih’ sikit dengan family aku. Mase sekolah dulu parent datang melawat tiap2 minggu, so xterasa sangat jauh nye, but bila da duduk matrik aku mula belajar terima semua benda ni. Kadang2 sampai dua bulan lama nye aku xbalik rumah jumpa family. Its okaylah, tepon kan ade? Korang ni ponnnn ;)

Da duduk u, lagi la. Aku balik just time cuti mid sem je dengan cuti final. Bayangkan, lagi lame aku xjumpa family. Sampai jiran2 n orang sekeliling pon pelik. Coz susah betul nak nampak aku. Macam chipsmore. Kejap ade, kejap xde. Tapi its okay, aku terima suma benda ni. Lumrah kan, setiap orang satu hari nanti pasti kena jauh jugak dengan family. Nak2 pulak time da bekerja. So now lah mase untuk praktis. At least rase jugak diri kita ni kuat untuk hadapi semua ni. Bangge la jugak dengan diri sendiri ;P muahahaha.


Aku da banyak experience something yang maybe adik beradik aku yang lain still xpernah lakukan lagi. Dalam family aku yang first duduk asrama, yang first jauh dengan family even aku anak no 2. So, aku dapat buktikan kat parent aku yang aku pandai bawa diri. Sebab aku taw, dalam diri aku, aku still ade lagi childish side yang masih belum hilang. Aku masih xpandai berdikari 100%, aku still depent on others n sometimes i can be such a crying baby ;D ehehehe. Seriously XD





Nota_kaku : wow, fantastic riny! ;p ekekeke


1 comment:

  1. waa..best la..aq isnin ad klas..hihi...dh la satu klas je plak 2..mlas plak nk g..hihi...
    2la nk blik nty wt pnt je....dh la jauh kn..wink2..XD

    ReplyDelete

Salam..Hai lalink..comment la sikit ^^