Saturday, May 26, 2012

Bila Kami Terbajet Sebagai.............



Kyaa~~~ see, bile kami bakal engineer feeling2 as architect ;) tehehehe.. Okeh, aku tengah senyum lebar time nih, tapi terhalang oleh kertas itu ye^^ Punye la nak tunjuk name grup aku tu kan, bangge sekejap hohoiii. Okeh, saje nak buat tribute tok subject Acad kerana ini adelah final project kitorang. Lepas ni xbelajar da subject nih! Seriously, i gonna miss this subject! TT__TT sebab aku ni jenis lemah gemalai sikit bila belajar subject yang kena gune computer nih, mase matrik dulu belajar gimp ape sume bagai da separuh nyawa apatah lagi nak belajar benda2 high level guna comp ni kan. But, its so different when i in univ, subject ni memang best! At least sepanjang belajar subject ni aku xpernah pulak rase stress melampau bagai and dapat buat tugasan dengan jaya nya! jyeah, clap2x!


Our final project! See name group kitorang, vouge kan?;)


See the car and house design? Awesome rite? Luckily we had Azim in our group, the hard part done by him ;) hemehemo


So complicated rite? But, the result is awesome^^


The house design


The plan


Kyyaaaa~~~ part ni tugasan aku! Ye, bangge disitu ;D


And yang ni pon aku yang wat! Finally, i manage to done all those complicate things


The beam that we called as 'lampu kalimantang' *pon boleh*..da design dia nampak macam lampu tu, nak wat camno XD


Thus pic and the pic above was done by nina..if i'm not wrong


Orang tengah sibuk2 buat final touch, aku sibuk2 amik gambar ^_~


This pic and pic above was done by tiara..


Okeh, part susah2 and rumit like rumah and kereta tu Azim yang handle. Yeah, sememang nye tugasan seperti ini, kita amatlah memerlukan sekurang-kurang nye seorang ahli lelaki ya! Muehehehe *evil laugh* So that kita yang gurl ni x tensem tahap maksima sangat ;)


Nota_kaku : Group aku nih xde la pulak gambar berempat, so xdapat la nak tayang kat entry nih muka mereka2 yang bertungkus lumus wat project ni. Tapi post2 before ni ade la pic nina n tiara. Azim je masih belum bertuah nak masuk blog aku, ngeh3. Mianhe chingu! Me will miss Autocading, jjinja! ;')


Apam Comel Melampau! ^_~

Hari ni aku dapat makan apam yang sumpah comel gile babas nih! Sayang pulak rase nak makan kan. Nak je aku awetkan masuk dalam frame! Geram oiii! Da la aku ni suke angry bird, haishh! Rase apam ni pon sangat la sedap! Aku punye yang kaler purple tuh! Rase blueberry, hemohemo. Sedap sangat! 


Okeh, sebelum masok dalam perot, kite posing dulu ye! Ni aku bersama dengan purple angry bird! Jyeaah!! Okeh, sila ignore tudung yang selebet tu *sebab da lame xpakai tudung bawal, jadi kepoyoan wajah aku jelas sekali teserlah ye* dan 'eyebag' yang besar gedabak bajet xtido malam asik study je tu~_~ Sape yang lagi comel? Aku atau Angry Bird itu? ;p


Okeh, ini Nina with her pink angry bird. Fine, mentang2 minat pink, yang pink ni dulu dia sambar, urmmm, ambil la nina, ambik ~_~ Okeh, as usual, pink mesti la perase stoberi^_~


Nota_kaku : Ibu, jom buat apam angry bird! ^_~ awwww





Friday, May 18, 2012

Nananana~~~~~~~ NANA!!!

Nana..na..na..nana!! Nana ke??? Teringat bait2 lagi Nana AF1 yang bertajuk 'Katakan' tue. My little bro suke nyanyi lagu ni dulu, saje2, coz nama penyanyi tu same dengan name panggilan aku. Nak2 pulak ade pulak part..na..na..na..Nana.. Adik aku suka la panggil aku dengan nyanyikan lagu tue. Kenapa Nana?? Sepatutnya angah, tapi adik aku mase kecik2 dulu berbelit lidah nak sebut angah, so dia pon panggil r aku nana. Sampai sekarang nama tue masih lagi melekat, tapi aku rase dia da pandai panggil aku angah kot sekarang..hi3^^



Ni la my little bro, i call him Yayang


Aku pulak panggil adik aku Yayang, kenapa Yayang? Parent aku kate asalnye daripada perkataan sayang, so jadi lah Yayang. Erm, saje je aku nak story mory pasal adik aku yang sorang nie, memang betol ade sorang pon, xde adik laen da, adik sedare ramai la, hi3^^ Ye r, aku rase most of my lifetime aku spend dengan adik aku kalau nak compare dengan abang aku sangat kureng r aku rase..hi3^^.


So, kebanyakan crazy thing or anything else banyak yang dilakukan bersama adik aku, even sometime selalu gaduh tahap ekstrem. Dulu2 je r jadi Tom And Jerry, sekarang da kureng kot. Sometimes2 je la..hihihi^^. The age gap between us is about 4 years, dats why sometimes kawan2 aku lupe aku ade adik kat bawah aku or sometime they think the age different is really2 far.. They think dats my brother is still small but the facts is he is growing up..haha..not too small but was already in his teen world.


Aku and adik aku study kat sekolah yang same. He enter my school when he was in Year4, in Pahang there were a school project called SISP where the Year4 until Year6 student studying in the secondary school. Their school was in my school. So they have to stay at the hostel since the young age. The situation is happen to my little bro, he entered my school when he was in Year4 and in the meantime i was in Form2.


Bayangkan lah mase tue, aku nie risau nye bukan maen. Da lah adik aku tue kecik je, sekeping je badannye time tu, da la lelaki, kalo gurl boley gak aku jenguk2 kat asrama, nie lelaki, gilerr aku nak masuk asrama lelaki..kontrobasi di wat nyer nanti^^. Time first2 dia masuk tu, dia nanges aku pon kot nanges gak. Ye r, mane aku ley dok diam tengok adik aku nanges..susah ati aku di wat nyer..Tapi bila da beasr story mory balik kesah2 lalu gerenti gelak golek2.. Nak2 pulak adik aku wat statement xboley blah.."Nana, nape ko nanges gak dulu?? Ha kantoi ko sayang kat aku kan???? Giler ko aku nak ngaku depan die. Xde keje aku, hihi^^. Tapi op cos r kan sape xsyg adik dia, mesti r sayang an..toink3^^


Teringat lagi, time tue tiap2 petang dok lepak dengan adik aku, ajar dia wat keje sekolah. Sambil2 minom aer kotak or makan ais krim, pas2 skodeng abang2 ncem kt skul gi dewan makan. Alololo, i mish dat moment^^. So sekarang sume da besar, masing2 da jaoh, adik aku kat MRSMF Perak, aku kat Johor. We were rarely to meet each other. So aku rajin gak r borak2 dalam fon dengan dak kecik nih.


Mase kecik2dulu, we were often fight to each other. Orang kate memang xboley dok dekat2 la, mesti gadoh punye. Kalo gaduh tue bukan gaduh biasa2 tapi luar biasa di buatnyer.! Cubit2 memang perkara penting r cubit tu memang sekuat2 hati la, 'semakin kuat cubitan semakin tinggi tahap kemarahan'. Ceh, da macam hipotesis sains zaman skul rendah dulu plaks! Owh rindu nye nak gi skul rendah aku, okeh Riny ko da lari topik, balik ke pangkal jalan sekarang!! hahaha^^


Aku ingat lagi, kalo gaduh maen cubit2 of cos tangan aku akan lebam2, i dont know why, tapi tangan aku agak sensitif sikit, even cubit sikit pon dia punye labam tue, perghh dasat macam kena cubit seribu kali. Hahaha, tapi ok gak sebab boleh jadi bahan bukti bila nak mengadu kat mak aku, hi3^^. So, kalo balik rumah tue gaduh2 and cubit2 sampai tinggal lebam. Balik hostel tangan lebam2 pastu sume kawan2 tanye kenapa tangan lebam2, da macam mangse dera pon ye, kui3. Tapi lame2 dorang pon da faham da, kalo ade lebam dats mean aku gaduh dengan adik aku r tue..


Adik aku plak aku cubit r kuat mane pon, xde nampak pon lebam nye, so xde bahan bukti ya! Hahaha^^. Nak di jadi kan cerita aku gaduh dengan adik aku, cubit2 la ape lagi. Aku op cos r akan ade lebam kat tangan after kena cubit, so pe lagi, ngadu la kat mak aku, tibe2 adik aku lari masok bilik, bape minit lepas tue dia pon keluar, tunjuk kat mak aku yang dia pon ade lebam gak. Aikss??? Musykil gak aku, rupanya2 nye dia buat lebam 'pelesu' gune eyeliner mak aku, blerghhh pon boleh ~_~ patut la time tu aku masuk bilik tengok eyeliner tu bersepah2 atas meja solek!




Kami giler posing! Yeah, benda ni la buat kitorang ngam, tapi mase mula2 ambik gambar je la, bila da lame2,gambar pon jadi makin buruk, masing2 da keluar api kat mulut, as usual la! Gaduh!! yuhuhuhu. And nak taw something x? Mase kat sekolah dulu, after adik aku da dapat sesuai kan diri kat asrama, kitorang selalu act macam orang asing, macam xkenal. Konon2 malas nak tegur, orang lain pulak tolong teruja untuk aku bila nampak adik aku. Tapi kitorang masing2 buat bodo je. Bila parent aku datang melawat time tu baru la jumpe, borak2 n so on ~_~





One more thing, aku suke pengaruh adik aku. Yeah, bukan sikit2 ye, sangat banyak, juta2 lemon banyak nyer. Ingat lagi, zaman sekolah dulu, bila cuti akhir tahun je, kerja aku mesti dok mengadap tv je. Tiap2 ari muke aku yang conquer tv, nak pulak kalo tengok cerita yang episod2 tu, kompem la hari2 dok mengadap tv je. Adik aku time tu pon akan ikot ape aku buat. Aku tengok drama dia pon ikot same melekat tengok tv. Mak akuj pon hangin gile dengan aku sbb  adik aku pon asik tengok tv je kerja nye sampai study pon ntah kemana..tehehehe~~~


Pastu mase kecik2 dulu kan pemes shah rukh khan salman khan ntah ape khan2 lagi la. Time tu aku suka SRK adik aku lak suke Salman Khan, Haish, aku pon ape lagi, mulakan mission untuk pengaruh adik aku suka SRK gak, baru best ade geng suke SRK, on the spot adik aku terus tukar minat SRK gak, hebat aku kan? Bab2 nak pengaruh adik aku, no 1 la aku nih ;) *evil smile* Now, aku minat kpop, aku pon pengaruh dia jugak. Aku minat SS501, dia pon minat SS501 gak! Aku minat Hyun Joong dia pon same, ngehehe ;p Best owh ade adik gini, bertindak mengikut arahan ^_~ toink3





I share lot of thing with him, kate kawan main aku sejak dari kecik, adik pulak tu mesti la share banyak benda kan? Ye dokk?. I gave lot of kepercayaan to him, if i wanna do something on my blog and didnt get the chance to online, i'll ask him to open it for me. I believe in him, so gave my password to him is not such a big deal for me^^





Kalau bab touch up blog pulak, mesti buat same2, kalo adik aku ade widget baru aku pon nak jugak, cenggitu la sebalik nye, tacap blog secara berjemaah bersama adik aku adalah totally ohsem! :) hemohemohemo..



Smile :D:D:D



Yah, uri dongsaeng, saranghae! :D



with our big bro^^ 


Nota_kaku : this post should be post in tahun lepas, sempena birthday adik aku yang ke 16, now da setahun benda ni aku peram dalam drafts, punye la lamakan. see the pic below!


Bukti! ;p


Now, aku post sempena birthday adik aku yang ke 17. Birthday dia 15/5 aritu, terlebih bape ari da nih, thehehe.Whatever lah, yang penting  adik aku da besar! Yayyy, da tinggi dari aku! So now aku paling pendek dalam adik beradik aku, so aku nak bajet2 macam aku la nak bongsu! Opps, sebelum tu, pic tok post ni, pic nye sume poyosss poyosss tahap gaban ye, harap maaf ye tuan2 , kate ni should be entry tahun lepas, opcoz la pic masing2 muda belia, xmatured lagi hudusss gitu >.< wuwuwuwuw..ok2, Now,jom layan lagu NA..na..na...nana! buat release stress lepas baca entry panjang lebar ntah sape nak bace aku pon xtahu ni ~_~



Bye ollz!

Saturday, May 12, 2012

Pon boleh,,,,,,,,

About 3 weeks ago, ade lah this two kakak come to my room. Dorang promote tudung bawal tone2 yang orang sekarang pakai ni, but seriously, its been  a year aku tinggalkan dunia tudung bawal ni so level interested tu di bawah paras beku lah coz now, i am a shawly girl! erkkk @#$%*&#


Okeh, macam biase lah, orang kalau nak promote barang ni, kompem gune ayat manis madu sepah dibuang gitewww. Kaw bagi la macam2 alasan, mesti sipi2 lagi nak kalah, kan? So time tu aku bagi alasan xde duit. Iye la, kate da nak ujung sem, kompem la duit susut. Yes, ini kisah benar! Bukan alasan semata2 sebab nak escape beli tudung tu sume or nak mintak simpati akak tu :( *nanges x berlagu*


Tapi kakak tu kate kat aku  camni "Ala Dik, xpe. Kite beli barang ni sebab kite suke, sebab kite nak guna. Jangan risau, duit nak makan tu mesti ade. Insya Allah, ade rezeki kita punye" Then dia sambung lagi "Akak kalau nak beli barang ape2 pon akak selalu cakap macam tu kat diri akak. Akak xkesah mahal pon barang tu kalau da suke akak beli je even xde duit. Duit makan tu jangan risau, Insya Allah mesti ade punya. Ade je rezeki kite"


Terkedu aku seketika di situ ya. Haish  akak bole la cakap cenggitu. Akak xtaw lagi saye ni shopping acamano, mau pengsan kalau ikot prinsip akak tuh. Memang xde rezeki nak makan langsung aku kalau ikot cakap akak tu. Kalo teringin barang tu satu xpo la, ni kalau dua tiga jenis? Mane nak cocok duit tu? Sila bagitahu sikit? TT__TT  Saye kalau dapat shopping macam orang gile, duit tu boleh keluar macam air terjun je. Pastu bila da beli mulalah menanam kan cita2 nak berpuasa pada hari seterusnya ~_~ OMG


Pon boleh......~~~~


Friday, May 4, 2012

Gitar Solo~~

Bunyi gitar~~ lalalaalla~~ Oppss, ok stop it riny, cuaca xmengizinkan untuk ko nak nyanyi2 bagai sekarang ni eh :P Nak taw x, ape benda yang dari dulu lagi aku teringin nak buat? Okeh , aku sebenarnye teringin sangat nak buat tak tahu main gitar. Seriously!! Orang yang andai men gitar nih nampak cool je kan! Orang-orang terpilih je pandai men gitar nih! ^^ tehehehehe




Aku pernah suruh ex-rumate aku ajar men gitar mase sem lepas, tapi totally fail! yeah! fail! Sebab aku lefthanded, mane nak sesuai men gitar yang memang sah2 khas untuk orang righthanded nih. Memang berterabur la aku men! ~_~ *nanges* Kalo nak men jugak, g beli gitar yang khas untuk lefthanded people. Huh? Mane aku nak korek duit? Cakap sikit? TT__TT


Cenggini, cool kan?? ^__^


Kim Hyun Joong -Because I'm Stupid Acoustic Version

Since dengar lagu ni yang acoustic version, lagi la membuak2 perasaan nak belajar men gitar. Sanggup suruh Syarah belajar lagu ni sepanjang cuti midsem sem 1 dulu ^_~ aww Konon2 aku nak belajar la dari dia, but sampai sekarang, hurmmm..Non-hado! ;)


Satu lagi gitar yang capture my eyes is this kind of guitar,


Smart kan? Xdapat belajar men gitar biase dapat men yang ni pon jadi lah hohooo~~ ;P


Led Apple - Sadness

First time tengok diz kind of gitar mase tengok persembahan korean band nih, Led Apple. Smart owh gitar nih, kalo korang layan video ni, tengok guy yang sebelah kiri sekali. Dia maen diz touch guitar. Awesome much!! :D


Ade sape2 nak tolong tolong belikan aku nih? kui3. Okeh, aku akan pastikan one day aku akan belajar gak men gitar nih. Somebody tolong beli gitar for lefthanded people macam aku dulu eh?


Nota_kaku : fangirling too~~ much Riny eh? tehehehe

Thursday, May 3, 2012

Food For MY Soul













The words which is really comforting! Credit the pic to ILUVISLAM and myinspirasi 
:D


TIRED OF WAITING!

Yeah, seriously! I love this song cover! Damn nice yaw! This girl voice is damn awesome! U should being a singer dear!^^

Hi, this song is nice. Same with my situation now, tired of waiting! The people who incharge in WAITING is always me! dari dulu sampai sekarang! I'm forever being the PENUNGGU. Nope, i not a penunggu yang setia. I hate dealing with time. I'm kinda such a PUNCTUAL person! Mum n dad know how punctual i am. I hate  menunggu and somehow if i make people wait for me, the worried rise to the head! I felt damn guilty. But to other people, it vice versa! If i'm always being the ONE who wait for such a long~~~~~~~~~~~~~~ time, the patience no longer stay with me. If before, the words ITS OKAY always being my comforting words, but now i cant stand anymore. Late to the class because of waiting?? Not such a good thing for me! Its doesnt worth waiting actually, staying alone, waiting for people more than 30 minutes? And sometimes about 1 hour! Not a happy thing rite? I think my blood circulating gone crazy because of tahan marah so much! I dont dare to mad coz i just want they realize by their ownself that there is SOMEONE who are waiting downstairs! one thing i wanna say, NO MATTER HOW GOOD U ARE, IF U'RE BAD AT MANAGING UR OWN TIME, IT SUCH A WASTEFUL! U'RE STILL NOT GOOD ENOUGH! sorry, i hate to write this 'cheesy' thing at blog actually, but i'm forced to do it. I've nobody to share, i know my bestfriend are damn busy, i dont want to disturb them with my own probs. So, here i go!