Friday, May 18, 2012

Nananana~~~~~~~ NANA!!!

Nana..na..na..nana!! Nana ke??? Teringat bait2 lagi Nana AF1 yang bertajuk 'Katakan' tue. My little bro suke nyanyi lagu ni dulu, saje2, coz nama penyanyi tu same dengan name panggilan aku. Nak2 pulak ade pulak part..na..na..na..Nana.. Adik aku suka la panggil aku dengan nyanyikan lagu tue. Kenapa Nana?? Sepatutnya angah, tapi adik aku mase kecik2 dulu berbelit lidah nak sebut angah, so dia pon panggil r aku nana. Sampai sekarang nama tue masih lagi melekat, tapi aku rase dia da pandai panggil aku angah kot sekarang..hi3^^



Ni la my little bro, i call him Yayang


Aku pulak panggil adik aku Yayang, kenapa Yayang? Parent aku kate asalnye daripada perkataan sayang, so jadi lah Yayang. Erm, saje je aku nak story mory pasal adik aku yang sorang nie, memang betol ade sorang pon, xde adik laen da, adik sedare ramai la, hi3^^ Ye r, aku rase most of my lifetime aku spend dengan adik aku kalau nak compare dengan abang aku sangat kureng r aku rase..hi3^^.


So, kebanyakan crazy thing or anything else banyak yang dilakukan bersama adik aku, even sometime selalu gaduh tahap ekstrem. Dulu2 je r jadi Tom And Jerry, sekarang da kureng kot. Sometimes2 je la..hihihi^^. The age gap between us is about 4 years, dats why sometimes kawan2 aku lupe aku ade adik kat bawah aku or sometime they think the age different is really2 far.. They think dats my brother is still small but the facts is he is growing up..haha..not too small but was already in his teen world.


Aku and adik aku study kat sekolah yang same. He enter my school when he was in Year4, in Pahang there were a school project called SISP where the Year4 until Year6 student studying in the secondary school. Their school was in my school. So they have to stay at the hostel since the young age. The situation is happen to my little bro, he entered my school when he was in Year4 and in the meantime i was in Form2.


Bayangkan lah mase tue, aku nie risau nye bukan maen. Da lah adik aku tue kecik je, sekeping je badannye time tu, da la lelaki, kalo gurl boley gak aku jenguk2 kat asrama, nie lelaki, gilerr aku nak masuk asrama lelaki..kontrobasi di wat nyer nanti^^. Time first2 dia masuk tu, dia nanges aku pon kot nanges gak. Ye r, mane aku ley dok diam tengok adik aku nanges..susah ati aku di wat nyer..Tapi bila da beasr story mory balik kesah2 lalu gerenti gelak golek2.. Nak2 pulak adik aku wat statement xboley blah.."Nana, nape ko nanges gak dulu?? Ha kantoi ko sayang kat aku kan???? Giler ko aku nak ngaku depan die. Xde keje aku, hihi^^. Tapi op cos r kan sape xsyg adik dia, mesti r sayang an..toink3^^


Teringat lagi, time tue tiap2 petang dok lepak dengan adik aku, ajar dia wat keje sekolah. Sambil2 minom aer kotak or makan ais krim, pas2 skodeng abang2 ncem kt skul gi dewan makan. Alololo, i mish dat moment^^. So sekarang sume da besar, masing2 da jaoh, adik aku kat MRSMF Perak, aku kat Johor. We were rarely to meet each other. So aku rajin gak r borak2 dalam fon dengan dak kecik nih.


Mase kecik2dulu, we were often fight to each other. Orang kate memang xboley dok dekat2 la, mesti gadoh punye. Kalo gaduh tue bukan gaduh biasa2 tapi luar biasa di buatnyer.! Cubit2 memang perkara penting r cubit tu memang sekuat2 hati la, 'semakin kuat cubitan semakin tinggi tahap kemarahan'. Ceh, da macam hipotesis sains zaman skul rendah dulu plaks! Owh rindu nye nak gi skul rendah aku, okeh Riny ko da lari topik, balik ke pangkal jalan sekarang!! hahaha^^


Aku ingat lagi, kalo gaduh maen cubit2 of cos tangan aku akan lebam2, i dont know why, tapi tangan aku agak sensitif sikit, even cubit sikit pon dia punye labam tue, perghh dasat macam kena cubit seribu kali. Hahaha, tapi ok gak sebab boleh jadi bahan bukti bila nak mengadu kat mak aku, hi3^^. So, kalo balik rumah tue gaduh2 and cubit2 sampai tinggal lebam. Balik hostel tangan lebam2 pastu sume kawan2 tanye kenapa tangan lebam2, da macam mangse dera pon ye, kui3. Tapi lame2 dorang pon da faham da, kalo ade lebam dats mean aku gaduh dengan adik aku r tue..


Adik aku plak aku cubit r kuat mane pon, xde nampak pon lebam nye, so xde bahan bukti ya! Hahaha^^. Nak di jadi kan cerita aku gaduh dengan adik aku, cubit2 la ape lagi. Aku op cos r akan ade lebam kat tangan after kena cubit, so pe lagi, ngadu la kat mak aku, tibe2 adik aku lari masok bilik, bape minit lepas tue dia pon keluar, tunjuk kat mak aku yang dia pon ade lebam gak. Aikss??? Musykil gak aku, rupanya2 nye dia buat lebam 'pelesu' gune eyeliner mak aku, blerghhh pon boleh ~_~ patut la time tu aku masuk bilik tengok eyeliner tu bersepah2 atas meja solek!




Kami giler posing! Yeah, benda ni la buat kitorang ngam, tapi mase mula2 ambik gambar je la, bila da lame2,gambar pon jadi makin buruk, masing2 da keluar api kat mulut, as usual la! Gaduh!! yuhuhuhu. And nak taw something x? Mase kat sekolah dulu, after adik aku da dapat sesuai kan diri kat asrama, kitorang selalu act macam orang asing, macam xkenal. Konon2 malas nak tegur, orang lain pulak tolong teruja untuk aku bila nampak adik aku. Tapi kitorang masing2 buat bodo je. Bila parent aku datang melawat time tu baru la jumpe, borak2 n so on ~_~





One more thing, aku suke pengaruh adik aku. Yeah, bukan sikit2 ye, sangat banyak, juta2 lemon banyak nyer. Ingat lagi, zaman sekolah dulu, bila cuti akhir tahun je, kerja aku mesti dok mengadap tv je. Tiap2 ari muke aku yang conquer tv, nak pulak kalo tengok cerita yang episod2 tu, kompem la hari2 dok mengadap tv je. Adik aku time tu pon akan ikot ape aku buat. Aku tengok drama dia pon ikot same melekat tengok tv. Mak akuj pon hangin gile dengan aku sbb  adik aku pon asik tengok tv je kerja nye sampai study pon ntah kemana..tehehehe~~~


Pastu mase kecik2 dulu kan pemes shah rukh khan salman khan ntah ape khan2 lagi la. Time tu aku suka SRK adik aku lak suke Salman Khan, Haish, aku pon ape lagi, mulakan mission untuk pengaruh adik aku suka SRK gak, baru best ade geng suke SRK, on the spot adik aku terus tukar minat SRK gak, hebat aku kan? Bab2 nak pengaruh adik aku, no 1 la aku nih ;) *evil smile* Now, aku minat kpop, aku pon pengaruh dia jugak. Aku minat SS501, dia pon minat SS501 gak! Aku minat Hyun Joong dia pon same, ngehehe ;p Best owh ade adik gini, bertindak mengikut arahan ^_~ toink3





I share lot of thing with him, kate kawan main aku sejak dari kecik, adik pulak tu mesti la share banyak benda kan? Ye dokk?. I gave lot of kepercayaan to him, if i wanna do something on my blog and didnt get the chance to online, i'll ask him to open it for me. I believe in him, so gave my password to him is not such a big deal for me^^





Kalau bab touch up blog pulak, mesti buat same2, kalo adik aku ade widget baru aku pon nak jugak, cenggitu la sebalik nye, tacap blog secara berjemaah bersama adik aku adalah totally ohsem! :) hemohemohemo..



Smile :D:D:D



Yah, uri dongsaeng, saranghae! :D



with our big bro^^ 


Nota_kaku : this post should be post in tahun lepas, sempena birthday adik aku yang ke 16, now da setahun benda ni aku peram dalam drafts, punye la lamakan. see the pic below!


Bukti! ;p


Now, aku post sempena birthday adik aku yang ke 17. Birthday dia 15/5 aritu, terlebih bape ari da nih, thehehe.Whatever lah, yang penting  adik aku da besar! Yayyy, da tinggi dari aku! So now aku paling pendek dalam adik beradik aku, so aku nak bajet2 macam aku la nak bongsu! Opps, sebelum tu, pic tok post ni, pic nye sume poyosss poyosss tahap gaban ye, harap maaf ye tuan2 , kate ni should be entry tahun lepas, opcoz la pic masing2 muda belia, xmatured lagi hudusss gitu >.< wuwuwuwuw..ok2, Now,jom layan lagu NA..na..na...nana! buat release stress lepas baca entry panjang lebar ntah sape nak bace aku pon xtahu ni ~_~



Bye ollz!

No comments:

Post a Comment

Salam..Hai lalink..comment la sikit ^^