Saturday, May 12, 2012

Pon boleh,,,,,,,,

About 3 weeks ago, ade lah this two kakak come to my room. Dorang promote tudung bawal tone2 yang orang sekarang pakai ni, but seriously, its been  a year aku tinggalkan dunia tudung bawal ni so level interested tu di bawah paras beku lah coz now, i am a shawly girl! erkkk @#$%*&#


Okeh, macam biase lah, orang kalau nak promote barang ni, kompem gune ayat manis madu sepah dibuang gitewww. Kaw bagi la macam2 alasan, mesti sipi2 lagi nak kalah, kan? So time tu aku bagi alasan xde duit. Iye la, kate da nak ujung sem, kompem la duit susut. Yes, ini kisah benar! Bukan alasan semata2 sebab nak escape beli tudung tu sume or nak mintak simpati akak tu :( *nanges x berlagu*


Tapi kakak tu kate kat aku  camni "Ala Dik, xpe. Kite beli barang ni sebab kite suke, sebab kite nak guna. Jangan risau, duit nak makan tu mesti ade. Insya Allah, ade rezeki kita punye" Then dia sambung lagi "Akak kalau nak beli barang ape2 pon akak selalu cakap macam tu kat diri akak. Akak xkesah mahal pon barang tu kalau da suke akak beli je even xde duit. Duit makan tu jangan risau, Insya Allah mesti ade punya. Ade je rezeki kite"


Terkedu aku seketika di situ ya. Haish  akak bole la cakap cenggitu. Akak xtaw lagi saye ni shopping acamano, mau pengsan kalau ikot prinsip akak tuh. Memang xde rezeki nak makan langsung aku kalau ikot cakap akak tu. Kalo teringin barang tu satu xpo la, ni kalau dua tiga jenis? Mane nak cocok duit tu? Sila bagitahu sikit? TT__TT  Saye kalau dapat shopping macam orang gile, duit tu boleh keluar macam air terjun je. Pastu bila da beli mulalah menanam kan cita2 nak berpuasa pada hari seterusnya ~_~ OMG


Pon boleh......~~~~


1 comment:

Salam..Hai lalink..comment la sikit ^^