Thursday, July 26, 2012

dealova PAVLOVA T.T

*drooling mode activate*


haih, time2 pose ni makin banyak pulak benda nak mengidam kan, nafsu2. Korang tahu Pavlova? Aku rasa pavlova ni dah jadi fenomena kat Msia ni. Sekarang ni semua orang dok bercakap pasal pavlova. Aku ni bukan setakat bercakap siap mengidam lagi, tapi sampai sekarang x lepas2 lagi nak merasa *uwaaaaaa*


Aku pernah baca kat paper pasal pavlova ni and siap ade resepi lagi, tapi disebabkan aku mengenangkan diri ni memang surrender bab2 buat kek ni, xde la pulak usaha aku nak simpan resepi tu. Dekat paper tu ade jugak dia tulis review pasal pavlova nih.


Kalau korang nak tau, pavlova ni adalah sejenis kek, yang mana bahagian luar dia keras tapi bahagian dalam dia lembut ala2 marshmallow tu. Sedap kan? Bayang kan je aku da rase sedap gilesss...Uwaa seriously teringin sangat nak makan pavlova ni, sape2 yang pandai buat meh aku nak tempah meh T.T Or mommy, apekate kita try wat pavlova ni......................jom.....


Pavlova ni agak manis, so bahagian atas dia akan dipenuhi dengan buah-buahan segar such as stoberi n kiwi untuk balance kan rasa manis tu...wohoooooooooooooo......yummy nye...Nak!!!!



So ni la dia pavlova tu. Luar dia keras and atas dia penuh dengan buah. Aigooo.....


Nampak kan isi dia tu nampak lembut je macam marshmallow


Nak masak pavlova ni memang rumit sikit so x ramai yang boleh buat. Dia kena masak guna suhu yang agak slow untuk dapatkan isi yang lembut n luar yang rapuh tu^__^ 


Nota_kaku : Credit image to Uncle Google


No comments:

Post a Comment

Salam..Hai lalink..comment la sikit ^^