Monday, July 2, 2012

Kakaotalk^^



Kakaotalk? Mesti ade certain2 daripada korang yang tertanya-tanya apa Kakaotalk ni kan? Tapi kalau aku cakap whatsapp or viber mesti korang tau kan^^ Yep, Kakaotalk nie function dia same je dengan whatsapp and viber. Korang boleh chat and call kawan2 korang secara percuma! Free uolss, tapi yang penting kena ade internet connection lah ;)


Untuk pengetahuan korang. Kakaotalk ni daripada Korea, so bila first time korang install Kakaotalk ni, korang akan dapat suggestion untuk add retis2 Korea. So, jangan nak terkezut pulak, dia suggest je, xyah follow pon xpe!


Tapi bagi aku, Kakaotalk ni lagi comeyh la! Siyes! Korang try la. Bila chat tu bukan setakat ade icon2 yang comel dan pelbagai variasi, tapi korang boleh buat free call and boleh tukar suara korang kepada suara monster or alien! Best kan? And lagi satu, orang yang xde contact number korang pon boleh chat dengan korang, just guna no id je, dorang da boleh add kita kat Kakaotalk ni. So, benda ni xterhad pada orang yang ade dalam contact list korang macam viber and whatsapp.


Antara emoticon yang ade. Super comel kan? ;)


Okay now, meh aku bagi tutorial sikit pasal Kakaotalk ni. Okeh, dia ade 4 bahagian, and bahagian first  adalah friend. So, kat sini dia akan list kan kawan2 korang, xkira lah samada contact list korang or kawan2 korang yang korang add just guna KakaotalkID.


Friends


Second adalah chats, ni tempat dimana dia show korang punya aktiviti chating, and kita pon boleh buat group chatting kat sini. Korang just kena create group je.


Chats


Third ialah friends. Okeh, friend in adalah tempat dimana dia suggest korang untuk add individu or group of people. Kat sini lah tempat dia suggest korang add retis Korea tuh. Korang pon boleh suggest Kakaotalk ni kat kawan2 jugak whether using fb, twitter and others.


Friends?


And last but not least, more. Dekat more nie ade My Profile where korang boleh update pasal diri korang,  Kakao Account where korang boleh create account korang sendiri. Kalau xnak create pon xpe, aku xcreate pon, malehh ;p. Next is notice, then setting where korang boleh adjust ape yang patut. Pastu Items Store where korang boleh install lagi banyak..banyak..banyak emoticon yang comel! Tapi kalau korang nak taw, emoticon sedia ada pon da terlalu banyak, comel and korang xkan terguna rasenya. Hik3. And lastly is plus friend.



Okeh, kepada sesiapa yang nak add kawan2 without using phone number tu, korang pergi kat bahagian friends, korang just tekan button menu kat phone korang and akan keluar butang find. So korang klik kat find and search la KakaotalkID kawan2 korang. Aku punya ID is AllenHenecia. Kalau nak add, add lah, tapi please introduce urself first eh *divaness overload* ;D


Okeh, klik kat 'find' tu untuk search KakaotalkID kawan2 korang taw^^


Oke, kalau nak tahu lebih detail pasal Kakaotalk, korang Klik Sini. Kat sini da ade banyak persoalan2 sekali dengan jawapan nye. Korang klik kat soalan tu, then automatically jawapan akan ke;uar. Ade banyak soalan2 common orang tanya, korang just cari je ape yang relate dengan korang pasti korang dapat jawapan nya^^


Love calls to alls android users^^ Cepat install Kakaotalk nih! Hahaha, okeh other than android user pon boleh install jugak, jangan risau! ;)


Wanna know more bout Kakaotalk? Click


Nota_kaku : Ape lagi, Jom Kakaotalk! 


No comments:

Post a Comment

Salam..Hai lalink..comment la sikit ^^