Wednesday, August 29, 2012

Wachaa!

Seriously, me damn lazy to updating this blog recently. Super Lazy i think! So lazy to editing pic, yeah, at least i've to put one pic in every entry ~_~. And so lazy to thinking to make such a long~~~long~~~long sentence! What I need the most now is the BLOGGING MOOD BOOSTER! Seriously, anyone know bout this booster? ;)



Saturday, August 25, 2012

My Love One! ;)



Dak Tecik ni da 5 tahun da..alololo.. cepatnya masa berlalu..Happy Birthday to u my dear! Love ya! Love ya! Love ya!


Nota_kaku: Sebelum birthday dia, pantang nampak kek, semua mengaku kek besday dia ~_~

Selamat Hari Raya

Assalamualaikum! Selamat Hari Raya Yang ke-7 . Maaf Zahir dan Batin. :D


Da seminggu berlalu baru nak hupdate pasal raye! >.< bulan august ni bulan paling malas nak update blog. Tengoklah entry bulan nih baru ade berapa ketol je..haishhh.. Next entry Insya Allah akan update pasal raya sepenuh nye...*kalu rajin* ~_~


Pic di hari raya yang pertama! Ni pic mukadimmah la kirenye ~_~


Monday, August 6, 2012

:')

6 August will forever in my heart! Its already been 9 years since u leave us uncle! May u rest in peace! Al-Fatihah to my late beloved uncle! I miss u :')


Puasa Moment : #Sahur Oh Sahur

Okeh, mari kite terus kepada topik yang ingin dibincangkan ye. Sebab aku kalau buat mukaddimah memang akan jauh tersasar lagi menyimpang jauh , so lebih baik straight to the  Ampang  point. *senyum manis di situ*


Kalau korang nak tau, dulu...yeah dulu...aku memang bermasalah sikit bila nak bangun sahur. Sangat bermasalah ye, kalau dekat asrama, boleh dikira dengan jari berapa kali je aku bangun sahur. Hari first puasa je aku semngat bangun. Hari seterusnya, aku sahur dalam 'mimpi' je. Begitulah teruknya masalah aku ni suatu ketika dahulu.


Time kat matrik pon masalah nye lebih kurang je. Aku paling semangat sekali nak turun sahur, akhirnya aku jugalah paling semangat sekali xnak bangun dari katil bila sampai waktunya, blerghhh -.-' One of moment yang paling aku ingat, buat julung2 kali nya aku pergi sahur masa kat matrik. Sanggup tidur kat bilik kawan aku dengan harapan mahu pergi bersahur. Tapi stay kat bilik kawan dengan sehelai sepinggang. Ape guna kawan ye tak? So,, time nak turun kafe sahur, kita bedal sweater kawan, seluar kawan juga tudung dilapisi baju tidur di bahagian dalam, ha diva ke tidak? ;P


Bila kat rumah, mummy aku pon da xkuasa nak layan masalah aku ni. Xnak bangun sudah. Tapi kalau kat kampung, jangan harap aku boleh nak skip sahur. Nampak benor pemalasnye kalau xbangun kan. So, terpaksa jugak aku bangun even mata aku kalau boleh aku nak tahan guna batang mancis^^


Nota_kaku: Tahun ni aku da berubah okeh! Tiap2 ari aku sahur melainkan terlajak tidur ;) ngehehehe