Monday, August 6, 2012

Puasa Moment : #Sahur Oh Sahur

Okeh, mari kite terus kepada topik yang ingin dibincangkan ye. Sebab aku kalau buat mukaddimah memang akan jauh tersasar lagi menyimpang jauh , so lebih baik straight to the  Ampang  point. *senyum manis di situ*


Kalau korang nak tau, dulu...yeah dulu...aku memang bermasalah sikit bila nak bangun sahur. Sangat bermasalah ye, kalau dekat asrama, boleh dikira dengan jari berapa kali je aku bangun sahur. Hari first puasa je aku semngat bangun. Hari seterusnya, aku sahur dalam 'mimpi' je. Begitulah teruknya masalah aku ni suatu ketika dahulu.


Time kat matrik pon masalah nye lebih kurang je. Aku paling semangat sekali nak turun sahur, akhirnya aku jugalah paling semangat sekali xnak bangun dari katil bila sampai waktunya, blerghhh -.-' One of moment yang paling aku ingat, buat julung2 kali nya aku pergi sahur masa kat matrik. Sanggup tidur kat bilik kawan aku dengan harapan mahu pergi bersahur. Tapi stay kat bilik kawan dengan sehelai sepinggang. Ape guna kawan ye tak? So,, time nak turun kafe sahur, kita bedal sweater kawan, seluar kawan juga tudung dilapisi baju tidur di bahagian dalam, ha diva ke tidak? ;P


Bila kat rumah, mummy aku pon da xkuasa nak layan masalah aku ni. Xnak bangun sudah. Tapi kalau kat kampung, jangan harap aku boleh nak skip sahur. Nampak benor pemalasnye kalau xbangun kan. So, terpaksa jugak aku bangun even mata aku kalau boleh aku nak tahan guna batang mancis^^


Nota_kaku: Tahun ni aku da berubah okeh! Tiap2 ari aku sahur melainkan terlajak tidur ;) ngehehehe



No comments:

Post a Comment

Salam..Hai lalink..comment la sikit ^^