Thursday, October 18, 2012

Fakta Anak Nombor 2 :)

Siapa anak kedua dalam family meh sini baca fakta ini!!!!!!!!!!


#CAUTION !!
Entry ini adalah entry copy&paste @ kopi&pasta :P
So, entry ni bukan aku yang create, aku dapat daripada fb, kawan aku post kat wall aku. So, bila da ramai2 melakukan aktiviti kopi dan pasta ni, jadi tidak diketahuilah siapa pemilik sebenar fakta ni. So, sebab aku pon anak nombor dua, aku nak share facts ni dengan korang. Sebab semuanya memang kena sebijik dengan perangai aku *sengih2*



ANAK MANJA EMAK ♥
sebab apa-apa pun mesti dia akan diutamakan oleh ibu. ^^

ANAK DEGIL
Anak kedua dikatakan lebih degil, keras kepala dan tidak mendengar kata. semua dia aje yg betul.dlm ramai-ramai adik beradik dia aje yg KETEGAQ.kemahuan diakuat.kalau buat sesuatu sungguh-sungguh.kalau tak nak tu,

 tak nak lahjawabnya, boleh dipujuk tapiselalunya tak berapa jalan.

TAK PANDAI PUJUK
memang anak no 2 ni dia tak pandai pujuk makwe or pakwe dia. (ciannn)

BERCINTA
dia kalau bercinta, sangat setia.sanggup berkorban. :D

HITAM / PUTIH
Apa yg dikatakan semua dipegang.kalau hitam, hitam lah kalau putih, putih lah.degil tak boleh toleransi.

HATI
Anak no 2 ni juga nampak aje keras.tp hati dia lembut.SATU lagi pe'el dia.dia tak boleh ditegur.

BERDIKARI
Very independent.memang betul.tp kalau terlebih independent pun payah.mudah bergaul.very take care.

ARAHANA
anak no 2 ni juga dia payah nk terima arahan.dia lebih suka buat hal sendiri pendek kata tak boleh kerja ngan orang.

PEMAAF & CARING
tidak dinafikan anak no 2 ni pun pemaaf dan caring.TAPI awas jangan bagi diorang marah kalau diorang marah faham saje lah.

PAKAIAN
Nak semua up to date.semua nak kemas..




Ha, memang same la dengan aku. Da dapat pengiktirafan daripada abang aku :P 








Erk....ade lagi satu tambahan fact pasal anak no2 nih, iaitu "KUAT TIDO" ni mak aku yang cakap, aku rase macam tak berapa setuju je dengan fact nih *garu2 kepala sambil sorong bantal*




#Credit this entry to the owner! Thank you so much! ;)





Kalau mengikut firasat aku sebagai anak no2 dua la, aku rase kitorang ni DIVA sikit :P Macam aku la ...ngeh3 *vampire mode activate! mate kaler pink, anda mampu? trololol






Tuesday, October 9, 2012

9/10 The 2nd ANNIVERSARY

Stealing my leasure time to create this entry in such a beautiful date! My blog's 2nd anniversary! Starting from 9/10/10 - 9/10/12 :)


Happy 2nd anniversary to my one and only blog! Its been two years since i'm start blogging and just realized that the time moving really fast! My blog already grown up! This tiny blog means so much to me! Even there is sometimes i felt like gave up on writing , felt like deleting this blog, throwing everything me already wrote here, and also feel like creating a NEW BLOG, but i keep telling myself to just bear with it! Yes, for everything i already wrote here, i think its such a waste if i leaving or deleting this blog. Lots of memory writen here and its kinda fun to look back to everything i wrote before. From the first entry i created, until now. Maybe my story is not fun as others, i didnt have lot of thing to share with other, but creating this blog in my own ways is just too awesome! At least, i've place to talk, to release my pressure, to nagging, to sharing and so on. I dont like to write diary  like other people always do,so this blog is another 'diary' for me. At least! No need to write everything, when i feel like writing i can just giong here, nagging and babbling around, alone.



Here's the pic of me after 2 years of  blogging! :) I'm look more mature now rite? :P


I'm growing up but i'm still crazy! ;)


So HAPPY 2nd ANNIVERSARY to my dear blog!



Nota_kaku : Hoping there's the 3rd, 4th, 5th and......10th anniversary of this blog! :) Allah Willing, Amin !

Monday, October 8, 2012

8/10 HAPPY BIRTHDAY DAD!

Happy Birthday Abah! Angah love you!


No birthday cards, wishes, greetings or messages can express in words the amount of love and respect I have for you dad!. So, im wishing you a very Happy Birthday, DAD!


And thank you for every single thing you've done for me in life and every single smile you've given me. May Allah bless you ! I LOVE U MUCH ABAH!





Im proud to be my daddy's girl! ;)


Here another song for u Dad! :') Its such a touching song! 


Saranghae Abeoji! :)



*Im still remember one of my bestie said that dont just listen to korean song, me should search  the english subtitle and try to understand the meaning of the song. And know what, mostly all of their song have such a good lyrics. Its meaningful! Seriously! Its really nice to know the meaning of all of their song. The lyrics is way too beautiful . Its good! *im not praising coz im love listening to korean song, but this is the truth* You should try to search it by yourself. :D *


Nota_kaku : Im a crybaby only about my family thingy. No other than that! :D